Sanjay Gupta jakaa tarinoita terveydestä, ihmisyydestä YSU:n luennossa – Business Journal Daily

YOUNGSTOWN, Ohio – Tri Sanjay Gupta on asunut “median ja lääketieteen risteyksessä” vuosia.

Tätä silmällä pitäen CNN:n johtava lääketieteellinen kirjeenvaihtaja ja harjoittava neurokirurgi sanoi etsivänsä tarinoita, jotka tarttuvat ihmisiin. “Ne ovat vaikuttavinta journalismia”, sanoi sota-alueilta ja luonnonkatastrofeista raportoinnistaan ​​ja lääketieteellisistä läpimurroistaan ​​tunnettu lääkäri.

Gupta välitti joitain noista tarinoista esityksen aikana Stambaugh Auditoriumissa keskiviikkoiltana. Innostunut yleisö täytti salin hänen puhelleen, jota seurasi kysymys-vastausistunto tohtori Anita Hackstedden, Salem Regional Medical Centerin toimitusjohtajan kanssa.

Guptan esiintyminen oli osa Skeggsin luentosarjaa YSU:ssa. Aiemmin päivällä hän tapasi kampuksella opiskelijoita ja opettajia.

Kirurgi sanoi olevansa innokas vierailemaan Youngstownissa ja tapaamaan opiskelijoita ja lääkäreitä täällä. “Se palautti uskoni ihmiskuntaan”, hän sanoi.

Puheessaan Gupta kertoi matkastaan ​​syvälle Amazonin sademetsään tarkkaillakseen primitiivistä heimoa, jonka jäsenet elävät pidempään kuin kukaan muu maan päällä ja joilla on terveimmät sydämet.

Hän asui heidän kanssaan määrittääkseen, kuinka he liikkuvat, syövät ja lepäävät. Se, mitä hän löysi, yllätti hänet. Heidän ruokavaliossaan oli 70 % hiilihydraatteja, vaikkakin prosessoimattomissa elintarvikkeissa. He kävelivät paljon, noin 17 000 askelta päivässä, mutta juoksivat harvoin eivätkä melkein koskaan istuneet. Ja he nukkuivat kahdeksan ja puoli – yhdeksän tuntia yössä.

“Mikään niistä ei kuulosta vaikealta, ja heillä tuskin on sydänsairauksia”, Gupta sanoi. “Käytämme miljardi dollaria päivässä sydänsairauksiin Yhdysvalloissa, ja silti monet kuolevat joka päivä. Heillä ei ole edes terveydenhuoltojärjestelmää, eikä heillä ole juurikaan sydänsairauksia.

“En väitä, että tämä olisi helppoa, mutta ehkä se ei olekaan niin vaikeaa kuin luulemme”, Gupta sanoi.

Kun kysyttiin, onko COVID-19-pandemia hiipumassa ja tulossa endeemiseksi tai säännölliseksi osaksi elämää, hän vastasi, että se on, mutta se riippuu myös siitä, miten määrittelet “endeemisen”.

Gupta sanoi kirjoittaneensa artikkelin keväällä 2020, jossa hän julisti, että olemme pandemiassa. Se oli selvää, hän sanoi numeroiden perusteella.

“Mutta se on vähemmän selvää, kun olemme poistumassa siitä”, hän sanoi. ”Yksi kriteeri on, että sairaus ei enää aiheuta merkittävää yhteiskunnan häiriöitä. Influenssa, joka on endeeminen, voi saada 60 000 kuolemaa vuodessa. Se on valtava hinta ja paljon ihmisiä.

“Me olemme [currently] 400 000 kuolee vuodessa [of COVID-19]. Se on liikaa”, hän jatkoi. “Mutta näemme sen, että elleivät sairaalat joudu ylikuormittumaan, [we see a number] on hyväksyttävää. En usko, että menemme 400 000 kuolemaan vuodessa. Mutta olemme tulossa siihen pisteeseen, että olemme valmiita hyväksymään erittäin korkean kuoleman tason.”

Gupta sanoi, että COVID-19-viruksesta on kehittymässä virus, joka on tarttuvampi mutta vähemmän tappava. “Näin virukset yleensä kehittyvät”, hän sanoi. “He vaihtavat toisiaan.”

Tulevaisuuteen katsoen Gupta sanoi, että virukset jatkavat hyppäämistä eläimistä ihmisiin.

“Se, miten reagoimme tuleviin pandemioihin, perustuu siihen, mitä olemme oppineet tästä”, hän sanoi.

Kuvassa: tohtori Sanjay Gupta puhuu puheessaan Stambaugh Auditoriumissa keskiviikkoiltana.

Tekijänoikeus 2022 The Business Journal, Youngstown, Ohio.

Leave a Comment