Venäjän sotarikokset: Yhdysvallat julistaa virallisesti venäläisten syyllistyneen rikoksiin ihmisyyttä vastaan ​​Ukrainassa, Antony Blinken sanoo

WASHINGTON – Yhdysvaltain hallitus on virallisesti julistanut, että Venäjän asevoimien jäsenet ovat syyllistyneet sotarikoksiin Ukrainassa, ulkoministeri Antony Blinken sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa.

Yhdysvaltain virallinen julistus Moskovan joukkojen rikkoneen konfliktilakia tulee sen jälkeen, kun Blinken, presidentti Joe Biden ja apulaisulkoministeri Wendy Sherman sanoivat heidän henkilökohtaisena mielipiteensä sotarikosten tapahtumisesta.

“Tänään voin ilmoittaa, että tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen perusteella Yhdysvaltain hallitus arvioi, että Venäjän joukkojen jäsenet ovat syyllistyneet sotarikoksiin Ukrainassa”, Blinken sanoi lausunnossaan.

“Arviomme perustuu julkisista ja tiedustelulähteistä saatavien tietojen huolelliseen tarkasteluun”, hän sanoi.

Päätös esittää muodollinen syytös on merkittävä askel Yhdysvaltain hallitukselta sen jälkeen, kun se viikkoja on kieltäytynyt virallisesti sanomasta, että Ukrainassa siviileihin tehdyt hyökkäykset olivat sotarikoksia. Nähtäväksi jää kuitenkin, joutuvatko epäiltyjen rikosten toteuttamisesta syytetyt vastuuseen ja pakotetaanko Venäjän presidentti Vladimir Putin itse kantamaan vastuuta.

Viime viikolla Biden syytti Putinia sotarikoksista. “Luulen, että hän on sotarikollinen”, Biden sanoi lausunnon jälkeen Valkoisessa talossa.

LIITTYVÄ: Biden tapaa Yhdysvaltojen liittolaisia ​​Euroopassa, etsii uusia Venäjä-pakotteita, apua ukrainalaisille

“Kuten minkä tahansa väitetyn rikoksen tapauksessa, rikokseen toimivaltainen tuomioistuin on viime kädessä vastuussa rikollisen syyllisyyden määrittämisestä tietyissä tapauksissa”, Blinken sanoi keskiviikkona. “Yhdysvaltain hallitus jatkaa sotarikosilmoitusten seuraamista ja jakaa keräämämme tiedot liittolaisten, kumppaneiden ja kansainvälisten instituutioiden ja järjestöjen kanssa tarpeen mukaan. Olemme sitoutuneet harjoittamaan vastuullisuutta kaikilla käytettävissä olevilla työkaluilla, mukaan lukien rikossyytteet.”

KATSO: Ulkoministeriö tiedottaa sotarikoksista Mariupolia vastaan

Blinkenin lausunnossa viitattiin “uskotettaviin raportteihin” mielivaltaisista hyökkäyksistä ja hyökkäyksistä, jotka on kohdistettu tarkoituksella siviileihin, mukaan lukien kerrostalojen, koulujen ja sairaaloiden tuhoaminen. Ulkoministeriö mainitsi erityisesti Mariupolissa sijaitsevaan synnytyssairaalaan ja teatteriin kohdistuneet hyökkäykset. Ulkoministeriön mukaan teatteri oli merkitty venäjänkielisellä sanalla “lapsia” taivaalta näkyvillä kirjaimilla.

Yhdysvaltain kansainvälisen rikosoikeuden suurlähettiläs Beth Van Schaack sanoi, että hän ei voinut mennä yksityiskohtiin siitä, mitkä tapahtumat USA:n mielestä ovat sotarikoksia ja että Yhdysvallat “tarkastelee sitä laajaa valikoimaa, johon Venäjän joukot osallistuvat”. Ukraina.

“Tämä on jatkuva prosessi koko tämän konfliktin ajan”, hän sanoi ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa.

Van Schaack huomautti, että “kuten minkä tahansa väitetyn rikoksen kohdalla, viime kädessä tuomioistuimen tehtävänä on määrittää yksilöllinen rikosoikeudellinen vastuu, kuka on suoraan vastuussa näistä erityistapauksista.”

KATSO MYÖS: Madeleine Albright, Yhdysvaltain ensimmäinen naispuolinen ulkoministeri, kuolee 84-vuotiaana

Van Schaackilta kysyttiin, onko Putin vastuussa maansa asevoimien jäsenten toimista – joita Yhdysvallat on syyttänyt sotarikoksista –, ja Van Schaack vastasi, että “on kansainvälisen oikeuden ja kansallisen oikeuden doktriineja, jotka voivat ulottua aina ylöspäin.” komentoketju.”

“Yhdysvaltain hallitus jatkaa Ukrainasta tulevien sotarikosten raporttien seuraamista, ja jaamme nämä tiedot ystävillemme ja liittolaisillemme sekä kansainvälisten ja monenvälisten instituutioiden kanssa tarpeen mukaan. Tuemme myös Ukrainan valtakunnansyyttäjänvirastoa ja heidän sotarikoksiaan. Ohjaa ja tukee kansalaisyhteiskunnan dokumentointipyrkimyksiä”, hän sanoi.

Van Schaack sanoi, että oli olennaista, että todisteet kerätään ja säilytetään tulevaa vastuuta varten.

(The-CNN-Wire & 2022 Cable News Network, Inc., Time Warner -yhtiö. Kaikki oikeudet pidätetään.)

.

Leave a Comment