“Ihmiskunta tuhoaa itseään”: Inside Absent in Body, raskain superryhmä viime aikoina

Revolver on tehnyt yhteistyötä Absent in Bodyn kanssa luodakseen eksklusiivisen splatter-vinyyliversion heidän debyytti-LP-levystään, Rutto Jumala. Vain 500 valmistettu – tilaa omasi nyt!

Lopun ajat voivat olla milloin tahansa. Johtuipa se sodasta tai taudeista, ilmastokaaoksesta tai täydellisestä moraalista romahtamisesta, laulaja Colin H. van Eeckhout on pitkään havainnut maailman kiihtyvän rappeutumisen. Se kuuluu hänen post-metal -yhtyeensä Amenran synkässä tunteellisessa pauhassa ja nyt hänen uusimman projektinsa, Absent in Body, debyyttialbumilla. Suuri osa siitä kuulostaa tuholta.

“Ihmiskunta on poissa linjasta… unohdimme, mikä on todella tärkeää. Jokainen viimeisten sadan vuosikymmenien aikana tehty nerokeksintö räjähtää naamaamme juuri nyt”, Van Eeckhout sanoo puhuessaan Zoomin kautta kotinsa hämärästä nurkasta. Gent, Belgia. Myös COVID-19:n uhka säilyy: yksi hänen pojistaan ​​teki juuri tänä aamuna positiivisen koronaviruksen. “Päihimme putoaa päivittäin ämpäriä paskaa. Se ei pysähdy enää.”

Video: ABSENT IN BODY – The Acres/The Ache (virallinen musiikkivideo)

Myös Amenra-kitaristi Mathieu J. Vandekerckhove on paikalla, ja – maailman hajoamisen merkeistä huolimatta – molemmat ovat hyvällä tuulella. He ovat tulleet puhumaan Absent in Bodysta, yhteistyöstään Neurosis-vokalisti-kitaristi Scott Kellyn ja entisen Sepulturan rumpalin Iggor Cavaleran kanssa. Heidän debyytti-LP, Rutto Jumala, paljastaa teollisuus-sludge-superyhtyeen, joka kertoo paljon vähemmän jäsentensä maineesta ja vaikutuksesta kuin heidän yhdessä luomistaan ​​puhtaan voiman ja katarsisin äänistä. “Yritimme todella tehdä albumin, joka edustaa elämää tällä maapallolla tänään”, Van Eeckhout sanoo.

Absent in Body sai alkunsa kitaristien Kellyn ja Vandekerckhoven yhteistyöstä. Van Eeckhout liittyi pian lauluun ja bassoon, ja he äänittivät 19 minuutin kappaleen Hypertension Recordsille. Abyss tuijottaa takaisin sarja rajoitetun erän EP:itä. Tuo ensimmäinen musiikkikappale, joka putosi vuonna 2017, oli alun perin nimeltään “Absent”. Lopulta Kelly laajensi nimeä, joka antoi uuden bändin nimen: Absent in Body. Se tulee raamatullisesta viittauksesta (“poissa ruumiista ja … läsnä Herran kanssa”), mutta sanat tuovat mieleen musiikin muilla tavoin.

“Suunnitelma on melkein viisi vuotta vanha”, sanoo Vandekerckhove The Absent in Body -soundista, jota hän alkoi jalostaa kiertueellessaan Amenran kanssa. “Minulla oli kannettava tietokone mukanani… tehdä musiikkia rumputietokoneella ja syntikoilla. Halusin ajatella laatikosta ulospäin – saada tilaa ja vapautta tehdä musiikkia eri tavalla. Se on teollisempaa… kaikenlaisten genrejen risteys. .”

Täyspitkän työskentely aloitettiin neljä vuotta sitten, ja pitkä äänitysprosessi eteni hitaasti Amenran basistin Tim De Gieterin studiossa Belgiassa. Kelly, jonka kotipaikka on Oregon, vieraili studiossa aina, kun hän kierteli Euroopan halki. Venytetty aikajana jätti myös Lontoossa toimivalle Cavaleralle mahdollisuuden liittyä projektiin ja lisäsi heimobiittiä, jotka ovat nyt olennainen osa sen luonnetta. Kaikki äänitykset tehtiin henkilökohtaisesti.

Laulu lopetettiin pandemian aikana Euroopassa, mikä piti Amenran kotona, koska hän ei voinut lähteä kiertueelle. Van Eeckhoutin lähestymistapa intensiivisen tunnepitoisten sanoitusten kirjoittamiseen heijasteli uutta yhteistyötä. “Keskustelin jokaisen bändin jäsenen kanssa – elämästä… vanhemmuudesta ja vanhempien menettämisestä – löytääkseni yhteisen sävelen. Yritin kirjoittaa sanat niin, että se oli järkevää meille jokaiselle, joten kerromme edelleen tarinamme. “

Video: ABSENT IN BODY – Sarin (virallinen ääni)

Suuri osa synkistä aiheista perustuu todellisuuteen. Ensimmäinen valmistunut kappale oli “Sarin”, ajava, hypnoottinen syytös uskonnollisen Aum Shinrikyo -kultin vuoden 1995 hermokaasuhyökkäyksestä Tokion metroon. Van Eeckhout oli vielä teini-ikäinen, kun tarina saavutti hänet Belgiassa, ja hän jätti jäljen. “Se oli ensimmäinen kerta, kun se upposi täysin siihen, kuinka paha ihmiskunta voi olla, ja sitten se tuli lähemmäs ja lähemmäs”, hän sanoo.

Kuten Neurosis ennen heitä, Amenra aloitti hardcore punk -yhtyeenä ja kehittyi joksikin raskaaksi ja tunnelmalliseksi. Ei ole yllättävää, että mielet tapasivat, kun ryhmät vihdoin tapasivat. Van Eeckhoutin Kelly esitteli Integrityn Dwid Hellion, ja he viettivät usein laatuaikaa yhdessä tien päällä. Amenran Massa V ja Messu VI albumit julkaistiin myöhemmin Neurosisin Neurot Recordings -levymerkillä.

Video: ABSENT IN BODY – The Half Rising Man (virallinen musiikkivideo)

“Me kaikki kerromme saman tarinan eri tavalla, omasta maailmastamme”, van Eeckhout sanoo Absent in Bodyn jäsenten välisestä sukulaisuudesta. “Se, että Mathieu ja minä voimme työskennellä ihmisten kanssa, joita pidimme kerran idoleinamme… se on aivan mieletöntä.”

Aivan kuten muinainen klassinen musiikki sopi ainutlaatuisesti käsittelemään monumentaalisia inhimillisiä tragedioita, ekspansiiviset modernin raskaan musiikin artistit, kuten Absent in Body, Neurosis ja Amenra, ovat täysin valmistautuneet ja sitoutuneet laskeutumaan tuohon pimeyteen. Ja van Eeckhout odottaa, että heillä on loputon määrä tuskallista materiaalia työskennelläkseen. “Kerromme jälleen hyvin vanhan tarinan”, hän sanoo, “inhimillisyydestä, joka tuhoaa itsensä hyvin hitaasti.”

.

Leave a Comment