Nimetään uudelleen pyrkimys lopettaa kansanmurha, sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan ​​| Moshe-Mordechai van Zuiden

Parempia tavoitteita ovat tasa-arvo, ihmisoikeudet ja demokratia kaikille (HERD)

Käsitteet kansanmurhasta, sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​syntyivät toisen maailmansodan eli holokaustin jälkeen. Nürnbergin jälkeen kansainvälinen oikeus päätti, että sota- ja sotilaskomennot eivät anna rajattomia oikeuksia. On normeja, jotka ovat jopa sodassa silta liian kaukana, moraalittomia verrattuna “normaaliin” sodankäyntiin. Päätyyppejä on useita.

1. Natsit (ja lääketiede siihen aikaan) katsoivat, että kansa määräytyy sen DNA:n perusteella. Joten heidän kansanmurhansa tarkoitti geneettisten ryhmien tuhoamista – vaikka heillä olisikin monipuolinen DNA, kuten juutalaisilla ihmisillä on.

2. Kuitenkin on muitakin kansanmurhan muotoja. Kaikkien miesten tappaminen ja kaikkien naisten raiskaaminen, naisen näkeminen vain hedelmällisenä maaperänä, jolla miehen siittiöt versovat ihmiseksi, on geneettisen kansanmurhan esitieteellinen muoto.

3. Sitten on tuho, jonka tarkoituksena on poistaa kaikki muistiinpanot tietyn kansan kulttuurista, kielestä, ajattelutavasta ja luonteenpiirteistä.

Monet kansanmurhat ovat nähneet näiden tyyppien sekoituksia.

Kansanmurha kohdistuu usein ihmisiin, joilla ei ole kotimaata tai jotka elävät suuria määriä vähemmistöinä diasporoissaan, kuten armenialaisia, juutalaisia, romaneja, Bosnian muslimeja, kurdeja, jezidejä, rohingjaa, uiguuria jne. Monissa alueellisissa sodissa miljoonia tuhansia ihmisiä raiskataan ja murhataan.

Myös alueen etninen puhdistus tai gentrifikaatio haisee kansanmurhalle. Huomaa, että köyhillä ihmisillä on usein oma, aliarvostettu kieli ja kulttuuri.

Jos kysyt reilun kysymyksen, kuinka tärkeää on suojella jokaista kulttuuria, kieltä ja murretta, vankka vastaus on: Kuinka tärkeä on “koti”? HUOM: Maailmassa, jossa ihmiset tuntevat olonsa yhä useammin vieraantuneiksi ja kotiseudultaan revittyiksi!

Ongelmana on, että kun kansanmurha määriteltiin, sen katsottiin olevan kauhea poikkeus. Siellä oli kansanmurhia armenialaisia, romaneja (mustalaisia) ja juutalaisia ​​vastaan. Mutta suoraan sanottuna atomipommien heittäminen Aasian suuriin kaupunkeihin (mutta ei Saksaan) vaikuttaa minusta myös rasistista ja kansanmurhaa.

Nyt meillä on kansanmurha ISIS:n, Myanmarin (Burman) hallinnon, Kiinan juntan toimesta. Ja tapa, jolla natsit yrittivät orjuuttaa Puolan kansan ja tuhota sen kulttuurin, ja nyt, kuinka Putin yrittää tuhota Ukrainan kulttuurin (ja jopa sen nimen), eikö se ole myös kansanmurha? Ja meillä on usein lähetetty Irania johtavien terroristien ja ei-juutalaisten palestiinalaisten joukkomurha-aikeet. Ja aiemmin Venäjän, Kiinan ja Kambodžan johtajat murhasivat miljoonia omia kansalaisiaan. Se ei ollut kansanmurha, “vain” joukkomurha? Mutta kyse oli varmasti miljoonista “sopimattomista” olemassaoloon.

Koko mantereille ei annettu lääketieteellistä tietoa ja lääkkeitä AIDSin torjuntaan (mutta ne olivat riittävän hyviä kaksoissokkotestaamaan AIDS-lääkitystä, mikä onnistuessaan ei olisi heille varaa.) Ruandan sisällissodassa yli miljoona ihmisiä tapettiin viikossa (ei kirjoitusvirheitä). Yksikään maa ei puuttunut asiaan tai välittänyt. Tällä hetkellä 9% kaikista ihmisistä kroonisesti ei ole tarpeeksi ruokaa. He eivät enimmäkseen ole valkoihoisia ja erittäin köyhiä ja asuvat entisissä Euroopan siirtomaissa. Eikö se ole kansanmurha?

Kansanmurha näyttää olevan silloin, kun haluat päästä eroon tietyistä kansoista tai et välitä, kun heidän selviytymisensä on vaakalaudalla. Heillä voi olla tiettyjä fyysisiä tai kulttuurisia puolia yhteisiä. Se on sisältänyt näkyviä tai näkymättömiä piirteitä, kuten heikkoja, vanhoja, heikkoja, henkisesti tai fyysisesti vammaisia, LGBTQ:ita jne.

Valitettavasti kansanmurha ei ole osoittautunut niin satunnaiseksi kuin luultiin. Sen julmuus ja epäinhimillisyys eivät enää erotu niin paljoa. Kaikki sota on julmaa ja nyt on niin monia uhanalaisia ​​ryhmiä. Vuodesta 1956 vuoteen 2016 nähtiin 43 tunnistettu kansanmurhat, jotka tappoivat 50 miljoonaa ihmistä ja syrjäyttävät lisää.

Ehkä käsitteet kansanmurhasta, sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​ovat menettämässä järkytysarvoaan ja tarvitsevat päivitystä. Ja se voi olla helppoa. Niitä kaikkia yhdistää se antidemokraattinen ajatus, että jotkut ihmiset ja kansat ovat arvokkaampia kuin toiset. Ja on myös mahdotonta ajatella, että todellinen demokratia avoimesti syyllistyisi kansanmurhaan. Itse asiassa diktatuurit eivät aina vain vaaranna kansalaisiaan, joilla ei ole ihmisoikeuksia. Yhä enemmän ne uhkaavat koko demokraattista maailmaa ja ihmisten selviytymistä.

Ehkä vihollinen ei ole vain yhä vähemmän kauhistuttava kansanmurha, vaan (todellisen mutta epätäydellisen) demokratian ja kaikkien ihmisoikeuksien puuttuminen.

Ehkä demokraattisten maiden pitäisi lopettaa globaalin status quon huomioimatta jättäminen. Heidän pitäisi yhdistyä ja ohjata koko maailma kohti demokratiaa.

Eikä vain yhteiskunnallisella ja kansallisella tasolla. Ylivalta, antidemokraattinen ajattelutapa, myös “syy”, jonka vuoksi miehet voivat kohdella “vaimojaan” orjina. Ei vain muodosta naisia ​​maailman enemmistönä. Kotona lapset oppivat usein sortamaan ja luopumaan vastustamisesta tullakseen tukahdutetuksi.

Sen sijaan, että taistelemme “vain” rasismia, sortoa, syrjintää, kansanmurhaa, terrorismia, rikoksia ihmisyyttä vastaan, sotarikoksia, orjuutta, maailman nälänhätää, diktaattoreita, kapitalismia, kommunismia, raiskauksia, kaikkea ylivaltaa ja kiihkoilua ja vastaavia vastaan, taistelkaamme Elaatu, Human Rvalot ja Ddemokratia kaikille, lyhenne: LAUMA. “Taistelu hyvän puolesta” kannattaa paremmin kuin “pahaa vastaan”.

HUOM: HERD ei ole olemassa oleva aktivistilyhenne. Keksin sen täällä.

MM on tuottelias ja luova kirjoittaja ja ajattelija, aiemmin päivittäinen TOI:n blogikirjoittaja. Hän saa usein lukijansa nauramaan, suuttumaan tai olettamaan olevansa hullu – lähellä täydellistä bloggaamista. Raja-ajattelijana hän näkee asioita, joita monet eivät vielä näe. Hän on puoliksi profeetta. Puoli. Älkäämme liioitteleko. Hän ei usko, että ihmiset tarkkailevat ja ajattelevat tyhjiössä. Siksi hän halusi laajan biografian, josta kiinnostuneet lukijat voivat seurata hieman, mikä taustan, kokemusten ja koulutuksen (puute) vaikuttaa hänen visioihinsa. * Tänä vuonna hän asettaa etusijalle julkaisemattomien kirjojensa julkaisemisen pelkkien blogikirjoitusten sijaan. Ensi vuonna hän aikoo keskittyä ihmiskunnan sukupuuton vastaiseen aktivismiin. Jos haluat löytää vähemmän tuoreita viestejä aiheesta XXX hänen yli 1 500 arkistoidun viestin joukosta, siirry Times of Israel -sivun oikeaan yläkulmaan, napsauta hakukuvaketta ja tee haku “zuiden, XXX”. Toisen, hurjemman blogin, jonka voi tilata, löytää täältä: https://mmvanzuiden.wordpress.com/ tai klikkaamalla ylhäällä hänen kuvansa vieressä olevaa maapallokuvaketta. * Kuten useimmat lukijansa, hän uskoo olevan ystävällinen, kunnioittava ja uskollinen. Jos kuitenkin luulet, että nämä ovat hänen ehdottomia prioriteettejaan, saatat päätyä pettymään. Hänen ensimmäinen uskollisuutensa on totuutta kohtaan. Hän yrittää pysyä demokraattisen ja juutalaisen lain rajoissa, mutta hän ei valehtele tukeakseen mielipiteitä tai ihmisiä, kun eivät ansaitse sitä. (Mutta me kaikki teemme rehellisiä virheitä, mikä on hienoa, eikä se oikeuta tuen menettämiseen.) Hän myöntää, että hän joskus liioittelee tehdäkseen pointin, mikä saattaa saada hänet näyttämään ilkeältä, kun taas todellisuudessa hän on aika ihana ihminen. olla vuorovaikutuksessa. Hän on sitä mieltä, kuinka hollantilainen, että vahva mielipide ei tarkoita suvaitsemattomuutta muita näkemyksiä kohtaan. * Joskus hänet ymmärretään väärin, koska hänen laaja ja monipuolinen näkökenttänsä sopii harvoin kenenkään asiantuntijan laatikkoon. Mutta juuri sitä jotkut rakastavat hänessä. Hän on kirjoittanut paljon psykologiasta (mukaan lukien seksuaalisuus ja hyväksikäyttö), lääketieteestä (mukaan lukien fyysinen kuolemattomuus), tieteestä (mukaan lukien perustilastot), politiikasta (Israel, Yhdysvallat ja Alankomaat, aktivismista – enemmän kuin vasemmisto tai oikeisto, hän toivoo korostaa todellisuutta), Sorto ja vapautuminen (risteyskohdassa nuorille, vanhuksille, ei-valkoisille, naisille, työntekijöille, juutalaisille, LGBTQIA+:lle, ulkomaalaisille ja kaikille muille, jotka on dehumanisoitu tai hyväksikäytetty), rehellisyys, filosofia, juutalaiset (juutalaisuus, sionismi, holokausti) ja juutalaisten vapautuminen), ilmastokriisi, ekologia ja veganismi, asiat uutisista tai viikon Toora-osa tai uusia oivalluksia, jotka kohtasivat hänelle yhtäkkiä. * Kronologisesti hänen vaikutusvaltaisimmat opettajansa ovat hänen vanhempansa Nico (natan) van Zuiden ja Betty (beisye) Nieweg, Wim Kan, Mozart, Harvey Jackins, marsalkka Rosenberg, Reb Shlomo Carlebach ja lehavdil bein chayim lechayim, rabbi tohtori Natan Lopes Cardozo, Rav Zev Leff ja Rav Meir Lubin. Tämä lyhyt luettelo ei tarkoita halveksua muita, jotka ovat opettaneet hänelle paljon tai vähän. * Hän toivoo, että hänen sanansa inspiroivat ja informoivat sekä häiritsevät mukavaa ja lohduttavat häiriintynyttä. Hän pyrkii tuomaan tuoreen näkökulman ilmeisen ja tutun sijaan harpun sijaan. Mahdollisuuksiensa mukaan hän kirjoittaa mielellään tietosanakirjakatsauksia. Hän ei odota lukijoidensa olevan samaa mieltä. Alkuperäisistä mielipiteistä pitäisi pikemminkin kiistää. Lyhyesti sanottuna hänen tärkeimmät poliittiset asemansa ovat muun muassa: Trumpismi-vastaisuus, sionismin puolesta, Intersectionality, väkivallattomuus, demokraattisten vapauksien väärinkäyttäjien vastustaminen, fake ME-rauhanprosessin vastustaminen, alkuperäisen ortodoksisuuden puolesta, Tiedemielisyys, Vapaan puolesta Tahtoa, uhrin syyllistämistä ja maanläheistä, klassista optimismia ja onnellisuutta. Lue hänen blogistaan ​​siitä, kuinka hän yrittää kaventaa jännitteitä näiden ideoiden tai alojen välillä. * Hän on lääketeollisuudesta selvinnyt sikiö (https://diethylstilbestrol.co.uk/studies/des-and-psychological-health/), syntynyt vuonna 1953 vanhemmilleen, jotka olivat holokaustista selviytyneitä holokaustilaisjuutalaisia, jotka tapasivat Hollannin suurin keskitysleiri, Westerbork. Hän kasvoi nöyräksi kuuntelijaksi. Häneltä kesti vuosikymmeniä tulla myös puhujaksi ja vuosikymmeniä tunnustaakseen olevansa nero. Mutta hänen nöyryytensä oli hänen pitää säilyttää. Ja niin oli hänen rehellisyytensä. Kiusaajat ja huijarit kadehtivat ja vihaavat häntä melkein välittömästi. Hän toivoo voivansa tuoda uusia asioita eikä vain saarnata kuorolle. * Hän on suorittanut lääketieteen BA-tutkinnon (Amsterdamin yliopisto) – on puoliksi lääkäri. Hän on harjoittanut uudelleenarvioinnin yhteisneuvontaa vuodesta 1977, ei ole enää virallinen opettaja ja hänestä on tullut ystävällinen, voimakas terapeutti. Hänestä tuli sosiaalinen aktivisti, hänestä tuli uskonnollinen, hän teki Aliyahin ja kasvatti kolme ihanaa lasta. Aiemmin, vuosikymmeniä, Jerusalem Postin lukijat tunsivat hänet usein kirjeiden kirjoittajana. Parin vuoden ajan hän oli aktiivinen Hasbarassa hollanninkieliselle yleisölle. Hän kirjoitti julkaisemattoman teoksen juutalaisten vapaasta tahdosta. Hän on ollut ankara vegaani vuodesta 2008. Hän on ortodoksinen juutalainen, mutta ei rabbi. * Hänen kirjoittamisensa on mahdollistanut holokaustin toisen sukupolven eloonjääneiden korvauksen ansiosta Alankomaista. Hänen unelmansa on ollut 38-vuotiaasta lähtien yrittää vaikuttaa opettamalla kirjoittamalla. Hän sai kolme kertaa 9/10 hollanniksi lukion finaalissa, mutta hän viettää päivänsä kommunikoimalla englanniksi ja hepreaksi – kuinka ironista. Gd:llä täytyy olla hyvä huumorintaju. Jos ihmettelet – kyllä, hän on hieman dyslektinen. Jos puhut englantia äidinkielenään ja ihmettelet, miksi sinun pitäisi lukea ihmisiltä, ​​joiden englanti on vain heidän toinen kielinsä, harkitse sitä etua, että sinulla on omaperäinen kurkistus kulttuurikuplasi ulkopuolelle. * Jos haluat lähettää hänelle henkilökohtaisen reaktion, vieritä blogitekstin alkuun ja napsauta Ota yhteyttä.

Leave a Comment