DMZ-showrunner Roberto Patino ideoista mahdolliselle kaudelle 2

Toimittajan huomautus: Alla oleva haastattelu sisältää spoilereita DMZ:lle.

Toimivalta tuottajalta Ava DuVernay ja luonut televisiota varten Roberto PatinoHBO Maxin neljän jakson rajoitettu sarja DMZArvostetusta DC Comics -sarjasta inspiraation saaneessa seurataan, mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa sen jälkeen, kun toinen Amerikan sisällissota on syttynyt ja Manhattan on nyt demilitarisoitu vyöhyke. Kun Alma Ortega (Rosario Dawson) lähtee vaaralliselle etsinnölle löytääkseen kadonneen poikansa Christianin, hänen on kohdattava menneisyys, joka on tuonut hänet tähän hetkeen, ja samalla selvitettävä, voiko hän antaa toivoa epävarmasta tulevaisuudesta.

Tässä Collider-haastattelussa Patino puhui kiinnostuksestaan ​​löytää hahmoista ihmisyyttä, mikä sai hänet näyttelemään. Benjamin Bratt jengin johtajana Parco Delgado ja Hoon Lee Chinatownin johtajana Wilson Linina, mikä sai hänet vaihtamaan tarinan painopisteen Zeeen (joka oli vain pieni hahmo sarjakuvissa), miksi hän kirjoitti roolin Dawsonille ja oliko hänellä varasuunnitelma, jos tämä olisi sanonut ei, tehdä rakkaustarina Christianin kanssa (Freddy Miyares).

PÄIVÄN COLLIDER VIDEO

Collider: Tarkasteltaessa aikaisempia krediittejäsi Sons of Anarchy, Paskiainen teloittaja, Westworldja nyt DMZ, vaikuttaa siltä, ​​että maailmassasi juokseva teema on monimutkaista ja monimutkaista materiaalia. Oletko ollut tietoinen siitä, että olet vetänyt melko synkät ja raskaat tarinat? Johtuiko jokin tietty asia, joka johti sinut siihen, vai oletko vain päätynyt tähän?

ROBERTO PATINO: En todellakaan ajattele sitä liikaa. Kun katsot taaksepäin, voit löytää yhteisiä piirteitä. Itse asiassa pidän todella inhimillisyyden löytämisestä hahmoista, ja varsinkin kun se on haaste. Tässä tapauksessa kyseessä on melko murtunut ja unohdettu maailma, jossa jotkut hahmot, mukaan lukien Rosario Dawsonin hahmo Alma, kamppailevat hyvin inhimillisten tunteiden kanssa, vaikka jotkut heistä ovat miehiä, jotka uhkailevat tai ehkä väkivaltaa yhteiskunnallisella tasolla, mutta he kaikki ovat pohjimmiltaan ihmisiä. Tässä tarinassa rakensimme todella värikkäitä ihmisiä ja kaksi tapaa, joilla maahanmuuttajatarina voisi edetä. Sinulla on kaksi maahanmuuttajaa, Wilsonissa ja Parcossa, Hoon Leen ja Benjamin Brattin esittämiä, jotka ovat aina tunteneet taustatarinoissaan toisen luokan kansalaisia. Täällä tämä sota on ilmaantunut ja he ovat tehneet tämän asian, jonka näet, minkä voit ymmärtää. Parco on palvellut maataan. Hän on tehnyt kaiken oikein. Sama Wilsonin kanssa, joka on tehnyt kovasti töitä. Ja kuitenkin, tämä tilaisuus tulee silloin, kun oikeusvaltio katoaa, ja he voivat puhkaista tämän lasikaton, jonka alla he ovat tunteneet koko elämänsä, ja vaatia sen itselleen.


Se on yksi tapa. Ja sitten vastakohtana on Alma tai Zee, Rosario Dawsonin hahmo, joka tuo kaikki esiin yhteisönä. Hän omaksuu sen yhteisöllisyyden, mikä on parempi tapa edetä, kun sinusta tuntuu, että olisit ollut lasikaton alla koko elämäsi. Loppujen lopuksi se vain tiivistyy siihen, kuinka löydät näiden hahmojen inhimillisyyden? Kuinka asut hahmoissa ja saat heidän toimintansa tuntumaan ymmärrettäviltä heidän paradigmassaan, mikä on oikein, mikä väärin ja mitä he haluavat?


dmz-hoon-lee-02
Kuva HBO Maxin kautta

Rakastan Hoon Leetä ihmisenä ja näyttelijänä. Hän tekee niin mielenkiintoista työtä jokaisen esityksen yhteydessä, eikä hänen työnsä Wilsonina ole poikkeus. Jokainen hänen roolinsa on niin selkeästi määritelty, mutta niin erilainen toisistaan. Mikä toi sinut hänen luokseen? Miten päädyit heittämään hänet?


PATINO: Olin nähnyt Hoonin sisään banshee ja Soturi, ja rakastin häntä. Hän itse asiassa osallistui esitykseen ja puhalsi kaikki ulos vedestä, joten palkkasin hänet. Kun tarjosin hänelle roolia, hän vaati soittamaan kanssani, mikä oli jo merkki siitä, kuinka tahallinen kaveri on. Puhuimme, eikä kyse ollut logistiikasta: “Minulla on tämä projekti tulossa. Voimmeko mahtua siihen?” Kaikki oli kiinni hahmosta. Kyse oli siitä, kuka tämä kaveri on. Hän on hyvin tietoinen siitä, kuinka hän esittää omaa rotuaan, mikä on minulle tärkeintä. Luulen, että tuo puhelu todella sinetöi sopimuksen, vaikka olimme jo tehneet tarjouksen. Olin kuin: “Tämä kaveri on kumppani, joka tulee lyömään minua ja kulkee jokaisella tiellä, jolla pyydämme häntä menemään, tarkoituksella.”


Mikä sai sinut näyttelemään Benjamin Brattia?

PATINO: Sama oli Benjamin Brattin kanssa. Vaikuttaa itsestään selvältä valinnalta. Hän on elokuvatähti, mutta häntä on todellakin kuvattu eksoottiseksi, muuksi. Näemme hänet usein yksiulotteisena mafiapomona tai jonkun poikaystävänä. Emme ole koskaan nähneet häntä edessä ja keskellä tässä hyvin monimutkaisessa, isällisessä/magneettisessa, autoritaarisessa roolissa. Kiitän Avaa [DuVernay] sen vuoksi. Hän sanoi: “Kuvittele, että Ben Bratt kumoaa kaikkien odotukset.” Jokainen esityksen henkilö esiintyi soittamassa uskomattomalla tavalla.


dmz-benjamin-bratt-02
Kuva HBO Maxin kautta

Minusta vain tuntuu, että Parcon kaltaisen hahmon kanssa täytyy olla tietty karisma, ja Benjamin Brattilla on karismaa, joka voi olla samanaikaisesti sekä houkuttelevaa että pelottavaa, mikä on harvinaista.


PATINO: Joo, se on totta. Hän oli uskomaton lahjakkuus työskennellä ja pelata. Kaikki nämä ihmiset ilmestyivät niin valmiina, että voit löytää asioita päivän aikana. Ne voivat mikrokalibroida. Voit heittää heille linjoja ja kokeilla uusia ideoita, koska he tunsivat materiaalin niin hyvin ja koska he olivat tehneet omia syviä sukelluksiaan.

Kuinka päädyit ottamaan graafisista romaaneista toissijaisen hahmon ja tekemään siitä sarjan päähenkilön? Mitä näit Zeessa, mikä sai sinut haluamaan tuoda sen hahmon eteen ja keskelle?

PATINO: No, Zee oli graafisen romaanin suosikkihahmoni, ja rakastan graafista romaania. Se ilmestyi vuonna 2005, ja ahmin jokaisen 72 numerosta. Mutta silloin se oli eri maailma, eri aika ja eri paikka, ja graafinen romaani perustuu siihen aikaan ja paikkaan. Se on postaus 9/11. Armeijamme oli Lähi-idässä, ja se rakentuu noista käsitteistä. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, tämä käsite saa aivan uuden merkityksen. Se osuu paljon lähemmäs kotia. Koska se oli niin vieras idea 16 tai 17 vuotta sitten, sarjakuva paljastui todella sodan runteleman New Yorkin konseptina. Luonteeltaan päähenkilö Matty Roth, valokuvajournalisti, joka on passiivinen työssään – hänen tehtävänsä on valloittaa maailmaa – hän toimii sarjakuvana, koska hän on lukijan välitys. Haluat päästä maailmaan hänen kanssaan. Se on sarjakuvan koukku. Mietit: “Miltä Central Park näyttää? Miltä Empire State Building näyttää?”


Nykyään tuhon ja tuhoutuneen New Yorkin nauttiminen tuntui väärältä, tuntui rappeuttavalta ja tuntui idealta, jota emme enää tarvitse siellä. Sama koskee Zee-hahmoa. Sarjakuvassa hän oli tarinan ainoa luova elementti. Hän oli myös yksi vain kahdesta tai kolmesta naisesta. Hän on surkeasti alipalvelustettu. Hän on parhaimmillaan kaksiulotteinen. Ja hän oli suosikkini. Hän on ainoa, joka todella vahingoittaa itseään auttaakseen ihmisiä. Hän ei ole ulkona nurmikolla. Hän ei ole kiinnostunut valuutasta. Hän haluaa vain inhimillisyyttä ja vastuullisuutta, ja se tuntui tuoreelta. Se oli vapauttava asia saapua, kun olin kuin: “Keksitään vain tämä hahmotukku.”

Kun aloin ajatella häntä, ensimmäinen henkilö, jonka ajattelin, oli Rosario Dawson, ja kirjoitin koko jutun Rosarioa mielessäni, koska hänellä on tuo painovoima. Hän on myös ollut eksoottinen toinen. Hän todella kaivoi koukkunsa tähän rooliin ensisijaisena latinalaisena. Kysymyksellä on toinen puoli, joka on rotu. Otat poikkileikkauksen New Yorkista ja saat ihmisiä kaikilta elämänaloilta, kaikista väreistä, kaikkialta maailmasta. Se on jotain, jota halusin todella kohottaa ja nauttia. Kolme neljästä pääjohtajasta on latinalaisia, ja siellä on Hoon Lee, joka on aasialainen. Graafinen romaani on niin miespuolinen ja myös niin valkoinen, eikä se osunut minuun todellisuuden sointumaan.dmz-rosario-dawson-01
Kuva HBO Maxin kautta

Oliko sinulla varasuunnitelma, jos hän olisi sanonut ei? Ja kuinka helpottunut olit, kun hän sanoi kyllä?

PATINO: Meillä oli varasuunnitelma, josta en ollut innostunut. Vastatakseni kysymykseesi, oli pelottavaa tavata hänet, koska niin suuri osa tästä esityksestä tai ainakin minun käsitykseni tästä esityksestä riippui tästä kyllä. Joten ojensin sydämeni hänelle, ja hän sai sen ja rakasti sitä. Helpotusta on vaikea pukea sanoiksi.

Mitkä olivat suurimmat haasteet saada rakkaustarina toimimaan Christianin kanssa? Kuinka vaikeaa oli tasapainottaa hänen tekojaan ja kaikkea mitä hän teki sen kanssa, että hän oli tarpeeksi arvoinen saamaan tuon lunastuksen ja että yleisö halusi näiden kahden hahmon löytävän tavan olla yhdessä?

PATINO: Käsitys Christianin hahmosta tuli todella kirjasta, jonka luin, nimeltään Taistelijat kirjoittanut CJ Chivers, mikä on uskomatonta. Pohjimmiltaan se seuraa joukkoa sotilaita Afganistanissa sodassa ja kuinka he tulevat kotiin. Yksi käsitteistä siellä on, että sota on tunteiden jäädytys. Ydin siitä, kuka Christian on, hän on boogeyman, ja hän on iso lihaksikas. Hänen isänsä, joka oli sotilas, on itse rakentanut hänet sotilaana. Hänet on muotoiltu siinä valossa sodan aikana. Hän perustelee kuka hän on, tai hänet on opetettu perustelemaan, kuka hän on, koska hän on sodan aikana. Mutta todellisuudessa Christian on jäätynyt 15-vuotias, jolla on edelleen kiistoja vanhempiensa kanssa ja hän on ujo naisten suhteen. Pelkästään siihen syventyessä tässä ulkoisesti pahaenteisessä hahmossa on niin äärimmäisen viattomuus. Se johti romanssiin Tennyn kanssa. Hän näkee sen hänessä hänen taiteensa kautta. Manhattanin laitamilla, Hudson-joessa, hänellä on tämä studio, jonka hän pitää itselleen. Se oli poistaa kaikki nuo ulkoiset viilut ja liittää hänet siihen, kuka hän on, hänen ytimeensä, joka on peloissaan 15-vuotias poika.


Tämän loppu tuntuu olevan kolmessa osassa. Sinulla on mitä tapahtuu Parcolle, ja sitten Alma päästää irti poikastaan, ja sitten Zee astuu esiin antaakseen toivoa DMZ:n asukkaille. Oliko se aina loppu? Oletko aina ajatellut yhdistää nämä asiat yhteen?

PATINO: Joo, halusin koko tarinan olevan ylöspäin osoittava vektori. Luonteeltaan se ei olisi voinut päättyä kauniiseen puhtaaseen jouseen. Meidän piti katsoa ulospäin. Meidän piti katsoa tulevaisuuteen. Se oli uskomattoman tahallinen kerronnallinen lähestymistapa. Minua ei kiinnosta jakaa ajatuksia, minkä vuoksi maailma on niin värikäs ja musiikki niin elävää. Halusimme todella esitellä DMZ:n paikana, jossa elämä löytää tien ja jossa eri elämänaloilla olevat ihmiset kokoontuvat yhteen. Siksi oletamme vain sotaa. Emme todellakaan mieti, miten tai miksi pääsimme sinne. Oletamme sen ja aloitamme kahdeksan vuotta myöhemmin siinä, ja sitten kerromme tarinan siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi, joka on uuden sivilisaation kynnyksellä. Se on tarina Amerikan perustajaäidistä.

Ajattelitko ollenkaan, mitä Parcolle tapahtuu sen jälkeen, kun sotilaat ottivat hänet pois?

PATINO: Joo, tiedän varmasti tarkalleen, mitä Parcolle tapahtuu. Jos meillä on onni jatkaa tarinan kertomista, saat sen selville. Tulevaisuuden tunteminen ja sen suuntaaminen, jota et koskaan tule näkemään, ainakin tässä rajoitetussa sarjassa, auttaa todella pääsemään viimeisiin hetkiin. Kyse ei ole vain viimeisestä hetkestä. Se on viimeinen hetki, kun ymmärrämme tarkasti, minne olemme menossa, jotta finaali täytetään lisää jännitystä ja painovoimaa.

DMZ on suoratoistettavissa HBO Maxissa.


piilotettu-jalokivet-prime-video

Parhaat piilotetut jalokivet ja aliarvostetut elokuvat Prime Videolla

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment