Habitat for Humanity tekee Port of Spainista kestävämmän

UutisetTohtori Asad Mohammed esittelee kaupungin toimintasuunnitelman Espanjan sataman kaupungintalossa perjantaina. – Cherisse L Berkeley

Habitat for Humanity TT ja USAID tekevät yhteistyötä Port of Spain City Corporationin ja ODPM:n (Office of Disaster Preparedness and Management) kanssa tehdäkseen Port of Spainista entistä kestävämmän kaupungin.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa kaupungintalolla 25. maaliskuuta Port of Spainin edustaja South Keith Scotland sanoi: “Kun katsot Port of Spainin kaupunkia ja sen historiaa, et voi kiistää, että se on sitkeyden kaupunki. Jos siellä olisi Synonyymi resiliencelle se olisi Port of Spainin kaupunki.

“Port of Spainin ihmiset tekevät siitä kestävän.”

Resilienssisuunnittelija Asad Mohammed esitteli kaupungin toimintasuunnitelman katastrofiriskin vähentämiseksi. Toimintasuunnitelma kattoi kymmenen olennaista aluetta: organisaatio, riskiskenaariot, taloudellinen kapasiteetti, kaupunkikehitys ja -suunnittelu, luonnolliset puskurit, institutionaalinen kapasiteetti, yhteiskunnallinen kapasiteetti, harmaa infrastruktuuri, katastrofivalmius, toipuminen ja jälleenrakentaminen sekä liite, joka sisältää sukupuolen.

Port of Spainin pormestari alderman Joel Martinez sanoi: “Meille annettiin mahdollisuus. Ja mahdollisuuksia, kun saat sen, älä katso sitä negatiivisesta näkökulmasta. Katso sitä positiivisesta näkökulmasta.

“Joka kerta kun sataa Maravalissa tai Cascadessa, Port of Spainin kaupunki tuntee sateen aiheuttaman tuskan.”

Kaupungin kestävyydestä Mohammed sanoi, ettei hän voinut esittää sitä numeeriseen muotoon. Hän sanoi: Kymmenen olennaista asiaa luokiteltiin yhdestä kolmeen.

“Vastausmekanismit eivät menneet huonosti, mutta muut vaihtelivat enimmäkseen yhdestä kahteen. Kokonaissijoitus ei ole kovin hyvä ja tehtävää on paljon.”

Kysyttäessä, mitä lyhyen aikavälin toimenpiteitä voitaisiin tehdä, hän vastasi: “Kaupunki voi tehdä oman sisäisen arvionsa kymmenessä olennaisessa lueteltujen eri kohteiden välisistä yhteyksistä.

“Kaupunki tunnistaa jo tekemänsä työn eri osat lisäämällä tietoisuutta katastrofiriskistä ja priorisoimalla yhteyksiä sen eri sietokykykomponenttien välillä.”

Hän lisäsi, että toinen painopistealue olisi tunnistaa ja tuoda esiin erilaisia ​​yhteisöjä tunnetuilla tiedoilla, jotka tunnistavat kyseisten yhteisöjen riskit.

Kysyttäessä, olisiko toimintasuunnitelmalle turvaa, jos hallitus vaihtuu, hän vastasi: “Suunnitelma ei ole kiveen hakattu, vaan kaupungin, työryhmän ja niiden sidosryhmien on asetettava jotkin asiat tärkeysjärjestykseen, kuten me täytyy tietää, mitä resursseilla voidaan tehdä. Toteutusta varten tarvitaan joitain yksityiskohtia.”

Lehdistötilaisuutta seurasi yleisötiedotustilaisuus Woodford Squarella. Yleisöä pyydettiin allekirjoittamaan vetoomus SHElter-nimisestä naisten maan voimaannuttamiskampanjasta. Sen tavoitteena on kerätä 4 000 allekirjoitusta, joilla tuetaan enemmän yksityisen, julkisen ja siviilisektorin tiloja, koulutusmahdollisuuksia, resursseja ja ohjelmia, jotka tuodaan saataville naisten voimaannuttamiseksi maanomistajiksi.

Tapahtumaan kuului myös ODPM:n katastrofivalmiuslehtisten jakaminen.


Leave a Comment