Paavi: Ukrainan sota “häpeällistä meille kaikille, koko ihmiskunnalle”

Paavi Franciscus tapasi lauantaina Italian Radio Transceivers’ Federation Citizens’ Bandin edustajat, jotka tekevät yhteistyötä hallituksen pelastuspalveluosaston kanssa hätätilanteissa ja katastrofien aikana. Ryhmä palvelee myös Ukrainan sotaa pakenevia pakolaisia.

Kirjailija: Robin Gomes

”Toivomme ja rukoilemme, että tämä sota – häpeällinen meille kaikille, koko ihmiskunnalle – päättyisi mahdollisimman pian: sitä ei voida hyväksyä; jokainen lisäpäivä lisää kuolemaa ja tuhoa.” Paavi Franciscus käytti voimakasta kielenkäyttöä tuomitseessaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan lauantaina, kun hän otti Vatikaanissa vastaan ​​noin 700 Italian radiolähetin-vastaanottimien liiton kansalaisyhtyeen vapaaehtoista. Sen italialaisella lyhenteellä FIR CB tunnetut vapaaehtoiset takaavat radioyhteydet kunnallisella, maakunnallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla käyttämällä amatööriradiotaajuuksia, joita kutsutaan nimellä Citizen’s Band, CB.

Hän ilmaisi kiitoksensa heidän työstään: “Laititte intohimonne radioamatööreinä yhteiskunnan palvelukseen. Olet tehnyt siitä tehokkaan välineen pelastuspalveluun ja solidaarisuuteen kaikkein vähävaraisimpien ja herkimpien ihmisten ja haavoittuvimpien yhteiskuntaryhmien kanssa. Tämä on erittäin mukavaa: henkilökohtainen intohimo, josta tulee sosiaalinen palvelu. Se on lahjojen, kykyjen periaate, joita käytetään hyväksi yhteiseksi hyväksi.”

”Toivomme ja rukoilemme, että tämä sota – häpeällinen meille kaikille, koko ihmiskunnalle – päättyisi mahdollisimman pian: sitä ei voida hyväksyä; jokainen lisäpäivä lisää kuolemaa ja tuhoa.”

Onnitellen heitä heidän 50-vuotispäivistään viime vuonna, hän sanoi: “Sinäkin olet osa laajaa ja monimuotoista italialaisen vapaaehtoistyön liikettä, jota en lakkaa arvostamasta ja joka ansaitsee rohkaisua ja tukea.”

verkottumista

Hän kiitteli heidän väliintulonsa nopeutta ja sanoi, että se johtuu radiosta, joka voittaa esteet, mutta myös heidän tehokkaasta verkostaan. “Itse asiassa”, hän sanoi, “se ei ole yksilöllinen toiminta, vaan vahvuutenne piilee nimenomaan kapillaarisessa läsnäolossanne alueella ja mahdollisuudessa levittää uutisia ja tietoa erittäin nopeasti ja kaikkialla.”

Toinen olennainen osa heidän palvelustaan ​​on vapaus ja riippumattomuus. ”On tärkeää säilyttää vapaus, olla aidosti ihmisten, yhteisen hyvän palveluksessa.

Ukrainan pakolaiset

Kiittäessään FIR:n jäseniä heidän palveluksestaan ​​myös Ukrainan sotaa pakeneville pakolaisille, hän toivoi ja rukoili, että “häpeällinen” sota lopettaa mahdollisimman pian.

“Tavoittele yhteistä hyvää, älä koskaan puolueellisia etuja. Vain yksi etusija: köyhien, puolustuskyvyttömien, syrjäytyneiden on oltava ensimmäinen paikka.”

Pyhä isä totesi, että monet ihmiset ovat mobilisoituneet auttamaan pakolaisia, kuten tavallisia ihmisiä naapurivaltioissa, mutta myös Italiassa, jonne saapuu edelleen tuhansia ukrainalaisia. “Teidän panoksenne on arvokas, se on konkreettinen, käsiteollinen tapa rakentaa rauhaa”, hän sanoi ja lisäsi, että Eurooppa vastaa Ukrainan sotaan ei vain korkeimpien instituutioiden tasolla, vaan myös kansalaisyhteiskunnan tasolla. vapaaehtoisjärjestöt, kuten FIR CB. “Tämä tapa reagoida on perustavanlaatuinen ja välttämätön, se uudistaa inhimillistä ja yhteiskunnallista kudosta, jos on niin vakava ja yhtä suuri haava kuin sodan aiheuttama.”

Hän sanoi, että ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​on autettava paitsi nyt, myös myöhemmin, kun sodan muisto haalistuu, koska silloin heillä on enemmän vaikeuksia kuin nyt.

Lopuksi paavi Franciscus kehotti vapaaehtoisia “pitämään aina vapauden ja solidaarisuuden yhdessä”. “Ja pyri yhteiseen hyvään, ei koskaan puolueellisiin etuihin. Vain yksi etusija: köyhien, puolustuskyvyttömien, syrjäytyneiden on oltava ykkönen”, hän lisäsi.

.

Leave a Comment