Pamplin Media Group – LÄHELLÄ KOTIA: Siellä ihmiskunta kohtaa vieraanvaraisuuden

Meillä kaikilla on valta järjestää tuolit ruokapöydän ympärille ja kutsua niitä, jotka voisivat käyttää toivon apua

Kun sade vihdoin sataa ikuisuudelta näyttävän kuivien kesien jälkeen, jota seuraa vuosituhannen yhtä kuivat talvet, suljen silmäni ja nautin äänistä maalaistaloni kattoikkunoista. Se seisoo. Pienessä kylässä. Jossain vapaassa maassa, jossa sadepisarat, eivät pommit, iskevät kattoani läpi yön. Aamulla herään toiseen uskomattoman onnellisen olemassaolon päivään, jota tervehtivät loistavan sininen taivas ja märän katajan ja salvian pistävä tuoksu, ei palavien rakenteiden haju ja sireenien itku.

Kiitän Jumalaa vuodenajoista ja jopa kesäajan järjettömästä vaivasta. Samaan aikaan veljeni ja sisareni Mariupolissa haluavat lastensa elävän toisen päivän. Lähempänä kotia maatilan naapurit kaipaavat tarpeeksi vettä kasvattaakseen sadon, joka auttaa ruokkimaan yhteisöä. Näille ja niin monille maailmanlaajuisesti kärsiville pyhimmille mikään kevätpäiväntasaus ei tarjoa heidän haudoissaan tarvittavaa elämää. Heidän maailmansa tunnelma on jotain enemmän kuin Titanicin kansituolien uudelleenjärjestelyä.Â

Useimmat meistä ovat kaukana ukrainalaisten naapuriemme kokemasta vaarasta tai maanviljelijöiden epävarmuudesta, kun heille kerrotaan, että heidän vesi sopii paremmin golfkentälle. Mikään heidän kävelemässään kovassa tiessä ei ole suhteellista, paitsi ehkä yksi perustotuus.Â

Oli toinen pitkä ja yksinäinen tie, jonka jotkut ihmiset kävelivät tuhansia vuosia sitten. Matkailijoiden kirjava miehistö koostui ystävistä ja tuntemattomista, jotka olivat saaneet yhteen uskollisimman ystävänsä menettämisen olosuhteet. He vertasivat muistiinpanoja ja tunnustivat tuskansa ja surunsa, mutta heidän sydämensä lämpeni oudosti mitä enemmän he jakoivat. Kuitenkin vasta kun he istuivat pöydän ympärillä ja mursivat leipää yhdessä, he tiesivät ja tunnistivat ystävänsä Jeesuksen läsnäolon. Sitten leivän ja viinin vieraanvaraisuuden, syvän keskustelun ja armon leviämisen kautta tietoisuus iski kotiin, ja he tunnistivat Vapahtajansa – joka oli ollut heidän kanssaan koko ajan.

Saatamme tuntea olonsa avuttomaksi estääksemme diktaattoria tuhoamasta maita. Emmekä ehkä osaa kylvää taivaalle maaperää kyllästävää vettä, joka estää autiomaata syömästä toimeentuloa. Silti meillä kaikilla on valta järjestää tuolit ruokapöydän ympärille ja kutsua kaikki, jotka voisivat käyttää toivon apua. Asetetaan paikka, jossa tuo aineeton sana tuntuu, koska vaikka emme näe sitä tai kosketa sitä, voimme tuntea polttavan sydämessämme, ei toivottavasti ruoasta, vaan rakkaudesta ja anteliaisuudesta, jota tarjotaan ateria tai ehkä vain jälkiruoka. Ruokalistat eivät ole yhtä tärkeitä kuin tuolit täyttävät sielut tai aidon vieraanvaraisuuden ystävällisyys. Otetaan siis oppia Puolan kansalaissankareista, jotka jatkuvasti vastaavat rajansa yli tulviviin pakolaisten aalloihin näkökulmalla: “Vieras talossa on Jumala talossa”.


Voit luottaa siihen, että pysymme ajan tasalla, ja me luotamme siihen, että rahoitat ponnistelumme. Laadukas paikallinen journalismi vie aikaa ja rahaa. Auta meitä suojelemaan yhteisöjournalismin tulevaisuutta.

.

Leave a Comment