Aharonin perustaminen juhlii yhteistä ihmisyyttä

Ghiora Aharoni yhdistää löytöesineitä ja kulttuuriesineitä veistoksiinsa ja installaatioihinsa, mikä tekee jokaisesta painoksesta ainutlaatuisen. New Yorkin taiteilija Aharonin Sundaram Tagore Gallery esittelee Inceptionin, näyttelyn, joka juhlii yhteistä ihmiskuntaamme tutkimalla luomiskertomuksia.

Ihmisyyden kangas

“Ajatus siitä, että olemme kaikki yhteydessä toisiinsa, että ihmiskunnan kudos on luontaisesti kietoutunut yhteen, on teema, joka kulkee läpi suuren osan työstäni”, Aharoni sanoo. The Genesis -sarjan kokoonpanoveistokset ovat Inceptionin keskipisteessä. Näissä monimutkaisissa teoksissa on ikonografiaa ja tekstiä, jotka viittaavat luomiskertomuksia ympäröiviin tieteellisiin, hengellisiin, mystisiin ja kulttuurisiin uskomuksiin.Materiaaleista tulee hänen leitmotiivinsa, aluksi historiallisuus on pakottavaa. Sitten se on antiikin ja modernin nihkeän karkeuden fuusio, joka vangitsee katseesi juonittelussa ja monimutkaisissa yksityiskohdissa ja elementeissä.

Genesis-sarja

Aharoni aloitti The Genesis Seriesin vuonna 2008 käsittäen sen dialogina tieteen ja uskonnon välillä. Monille Genesiksen tarina, Raamatun kertomus maapallon luomisesta seitsemässä päivässä, merkitsee maailman ja pohjimmiltaan itse ajan alkua. Sitä vastoin evoluutioteoriat, jotka syntyivät 1800-luvulla, kertovat historiasta, joka alkoi miljardeja vuosia ennen ihmiskunnan olemassaoloa.

Sen sijaan, että keskittyisi näiden näennäisesti vastakkaisten näkemysten kaksijakoisuuteen, Aharoni kutoo yhteen monia uskomusjärjestelmiä Genesis-sarjassa. Antiikkisia ja vanhoja uskonnollisia esineitä, laboratoriolaitteita ja luonnon elementtejä sisältävä valaistu veistos muodostuu itsenäiseksi symboliseksi universumiksi, joka tutkii ajan sujuvuutta ja sitä, kuinka erilaiset kertomukset sulautuvat yhteen ja leikkaavat toisiaan. Sarjan yksittäisiä veistoksia on ollut esillä museoissa ja kulttuurilaitoksissa kansainvälisesti, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun seitsemän Genesis-sarjan teosta – yksi jokaiselle luomispäivälle – esitetään yhdessä.

Kulttuuriset kertomukset

Myös Inceptionissa on nähtävissä yhtä monimutkaisia ​​teoksia vastaavista sarjoista, joissa Aharoni laajentaa tutkimustaan ​​alkujen sujuvuuteen ja kulttuuristen kertomusten yhteenliittymiin: Enuma Elish, The Immanent Transcendental ja The Moses Cup. Yllä olevassa kuvassa on Moses Cup -sarjan teos, kokoonpano käsinpuhalletusta lasista, joka on kaiverrettu 23 karaatin kullalla ja jossa on pyhää arameankielistä tekstiä ja kullattu rhyton (muinainen juoma-astia).

Moses Cup -sarja viittaa israelilaisten näennäisesti epätavalliseen suhteeseen Kultaiseen vasikkaan. Kun Mooses käskee israelilaisia ​​juomaan jauhettua kultaa (hävittämänsä vasikan jäänteet) sekoitettuna veteen, ei koskaan kuvata, kuinka israelilaiset joivat sitä. Aharonin veistos vastaa metafyysiseen tyhjyyteen ja ilmaisee poissaolevan ikonin, historiallisen muistomerkin tai palvontahuoneen, joko kadonneen tai kuvitellun, herättämää transsendenttistä energiaa. useiden maailmojen sulautuminen ja se toistaa Anaïs Ninin sanoja: “En voinut elää missään minulle tarjotuista maailmoista – vanhempieni maailmassa, sodan maailmassa, politiikan maailmassa. Minun piti luoda oma maailmani, kuten ilmasto, maa, ilmapiiri, jossa voisin hengittää, hallita ja luoda itseni uudelleen, kun eläminen tuhoutui. Se on mielestäni jokaisen taideteoksen syy.”

Israelilaissyntyinen amerikkalainen taiteilija, joka on edustettuna Metropolitan Museum of Artin ja The Morgan Library & Museumin kokoelmissa; Pompidou-keskus; Musei Vaticani; ja National Gallery of Art, Washington, DC, esittelevät veistoksia, sekamedia-installaatioita ja valokuvausta, joka sukeltaa syvästi kulttuurien väliseen vuoropuheluun.LinkedIn


Vastuuvapauslauseke

Edellä esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia.ARTIKLAN LOPUS.

Leave a Comment