Hengellisyyden päätarkoitus on ihmiskunnan palveleminen, Prez Kovind sanoo

Presidentti Ram Nath Kovind sanoi sunnuntaina, että henkisyyden päätavoite on ihmiskunnan hyvinvointi ja palveleminen ja Divya Prem Seva Mission kulkee jatkuvasti samaa polkua. Hän kunnioitti ja puhui Divya Prem Seva Mission hopeisen juhlavuoden päätösseremoniassa Haridwarissa tänään.

Tilaisuudessa puhuessaan hän sanoi, että on valtava ilo olla läsnä Divya Prem Seva Missionin hopeajuhlajuhlissa, joka on johdonmukaisesti edistänyt ihmiskunnan hyvinvointia sen perustamisesta lähtien. Hän sanoi, että henkisyyden peruselementti on ihmiskunnan hyvinvointi ja palvelu, ja Divya Prem Seva Mission kulkee jatkuvasti samaa polkua. Presidentti sanoi, että hän on ollut todistamassa tämän tehtävän toimintaa ja kehitystä siitä lähtien, kun se aloitti lääkintäpalvelut spitaalisille ihmisille olkikattoisessa mökissä Haridwarissa.

Ylistäen Mission perustajaa, tohtori Ashish Gautamia, hän sanoi, että Prayagraj-nuoren ei ollut helppoa tulla Haridwariin kaksi vuosikymmentä sitten ja perustaa tämä instituutio rikkomalla yhteiskunnan perinteitä. Mutta päättäväisyydellään ja sinnikkyydellään hän on näyttänyt esimerkkiä. Presidentti totesi, että Divya Prem Seva Mission toteuttaa monia esimerkillisiä ja kiitettävää toimintaa, kuten leprapotilaiden hoitoklinikat, sosiaalisesti syrjäytyneiden leprapotilaiden lasten koulut, opiskelijoiden hostellit, erityisesti tyttöopiskelijoille ja lasten yleisen kehittämisen taitojen kehittämiskeskus. siellä asuvat. Hän onnitteli lähetystön perustajia ja heidän työtovereitaan siitä, että he suorittivat tehtävänsä omistautuneesti.

Hän sanoi lisäksi, että tiedämme vain sen, että koskemattomuus lakkautettiin ja siitä tehtiin perustuslain mukaan rangaistava rikos itsenäistymisen jälkeen. “Kastiin ja uskontoon perustuva koskemattomuus poistettiin perustuslain pykälällä 17, mutta vuosisatoja vanhaa koskemattomuutta spitaalisia kohtaan ei ole hävitetty kokonaan vielä tänäkään päivänä. On valitettavaa, että monet väärinkäsitykset ja stigma ovat edelleen olemassa yhteiskunta tämän taudin suhteen”, hän sanoi. Presidentti sanoi, että spitaalista ihmistä tulee hyväksyä kiinteänä osana perhettä ja yhteiskuntaa kuten minkä tahansa muun sairauden sairastavaa. “Vain näin voimme kutsua yhteiskuntaamme ja kansakuntaamme herkäksi yhteiskunnaksi ja kansakunnaksi”, hän sanoi.

“Pitaalisten ihmisten psyykkinen kuntoutus on yhtä tärkeää kuin heidän fyysinen hoitonsa. Eduskunta on hyväksynyt vuoden 2016 vammaisten oikeuksia koskevan lain, jolla Intian vuoden 1898 lepralaki on kumottu ja spitaalisten ihmisten syrjintä on lakkautettu laillisesti. Myös spitaalista parantuneet henkilöt on sisällytetty vuoden 2016 lain edunsaajien luetteloon”, hän sanoi. Presidentti kertoi, että Mahatma Gandhi hoiti ja hoiti leprapotilaita ihmiskunnan palvelukselle omistautuneen elämänsä aikana. Gandhijin mukaan paras tapa tuntea itsensä on omistautua ihmiskunnan palvelukseen. Hän uskoi, että lepra on myös kolera ja rutto kaltainen sairaus, jota voidaan hoitaa. Siksi ne, jotka pitävät potilaitaan alempiarvoisina, ovat todellisia potilaita. Gandhijin viesti on ajankohtainen vielä tänäkin päivänä.

Presidentti totesi, että maamme nuoret voivat osaltaan poistaa spitaalisia väärinkäsityksiä ihmisten keskuudessa. He voivat levittää ihmisten tietoisuutta tämän taudin hoidosta NSS:n kaltaisten organisaatioiden kautta. Hän kehotti nuoria ottamaan inspiraatiota esimerkillisistä esimerkeistä spitaalisten ihmisten palvelemisesta ja antamaan myös aktiivisen panoksensa spitaaliin liittyvän sosiaalisen leimautumisen hävittämiseen. (I-KIRJAIN)

(Devdiscoursen henkilökunta ei ole muokannut tätä tarinaa, ja se on luotu automaattisesti syndikoidusta syötteestä.)

Leave a Comment