“Tämä oli järjestelmällinen kuoleman koneisto”: Syyrialainen silminnäkijä kertoo yksityiskohtaisesti rikoksia ihmisyyttä vastaan

Syyrian ihmisyyttä vastaan ​​tehtyjen rikosten keskeinen silminnäkijä puhuu ensimmäistä kertaa CBS Newsissa ja kuvailee hirmutekoja, joita hän näki ratkaisevalla hetkellä – lännen hälyttäessä siviilikuolemista sodan runtelemassa Ukrainassa.

“Haudankaivaja”, koodinimi, jota hän käyttää jatkuvien häntä ja hänen perhettään koskevien uhkausten vuoksi, kuvaili haastattelussa Venäjän tukemien Syyrian väestöön kohdistuneiden hyökkäysten murskattavia yksityiskohtia ja sanoi, että ne antavat huolestuttavia merkkejä tulevasta.

“Näen uutisten tulevan Ukrainasta, sydäntäni sattuu, koska tiedän, mitä Venäjä on tehnyt Ukrainassa – mitä se voi tehdä – koska tiedän, mitä se on tehnyt Syyriassa”, hän sanoi.

Venäjän tuki on ollut kriittistä jo vuosia Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallituksen pitämisessä vallassa. Ihmisten kustannukset enemmän kuin vuosikymmeniä kestänyt sisällissota on ollut hämmästyttävää: Yhdistyneiden kansakuntien arvioiden mukaan määrä Syyrialaisia ​​kuoli 400 000 arabikevään rauhanomaista demokratialiikettä seuranneessa konfliktissa.

“Putinin ja Assadin pitäisi mennä historian roskakoriin sen vuoksi, mitä he ovat tehneet maailmassa”, silminnäkijä kertoi CBS Newsille.

Aiemmin tässä kuussa hän puhui Capitol Hillin komiteoille asiasta hirvittäviä rikoksia Syyriassamukaan lukien tuhansien ruumiiden upottaminen joukkohautoihin. CBS News on saanut tietää, että hän tiedotti myös Valkoisen talon ja ulkoministeriön viranomaisille. Hän työskentelee asianajoryhmän, Syyrian Emergency Task Force -työryhmän kanssa.

Saksalainen tuomioistuin totesi tammikuussa tekemällään merkittävällä päätöksellä Syyrian entisen eversti Anwar Raslanin syylliseksi rikoksiin ihmisyyttä vastaan ​​haudankaivajan kertomuksen ja muiden todisteiden perusteella.

“Kahdesti viikossa saapui useita perävaunuja ja jokaisessa kuorma-autossa oli yli 100-400 tai enemmän”, hän sanoi. “Heidät kidutettiin kuoliaaksi, heidän ruumiissaan oli selvästi nähtävissä kidutuksen merkkejä… Tämä oli järjestelmällinen kuoleman koneisto.”

Yhdessä vaiheessa haastattelun aikana hän laittoi päänsä käsiinsä sanoen, että yksi joukkohautaan upotettu vanki ei ollut vielä kuollut.

“Kun tiedusteluupseeri näki, että tämä henkilö oli elossa, hän määräsi puskutraktorin kuljettajan ajamaan ruumiin yli ja tappoi hänet paikalla”, hän sanoi.

Hän osoitti CBS News -sivustolle Al Qutayfah -nimisen sivuston lähellä Syyrian pääkaupunkia, jossa satelliittikuvat osoittavat sen muuttumisen karulta pellolta sarjaksi juoksuhautoja.

“Kaikki tapahtuva, joukkohaudat, oli järjestelmällistä ja osa sitä, mitä Assadin hallinto halusi tehdä”, hän sanoi.


Katso lisää tästä haastattelusta ja siitä, kuinka Venäjän presidentin Vladimir Putinin Ukrainaa koskeva pelikirja kirjoitettiin Syyriassa maanantaina CBS Morningsissa.

.

Leave a Comment