Yhteisen ihmisyytemme löytäminen monikulttuurisessa ympäristössä – Totty Aris

Näyttää siltä, ​​että vasta kuukausi sitten suurin ongelma, jonka kohtasimme, oli maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia. Valitettavasti viimeaikaiset tapahtumat ovat asettaneet meille kaikille lisähaasteen, sodan, joka vaikuttaa Eurooppaan, jopa maailmaan, ja jonka seuraukset ovat vielä ratkaisematta.

Kansainvälisenä kouluna olemme erittäin tietoisia turvallisen sataman tarpeesta kaikille opiskelijoillemme. Monet heistä ovat kolmannen kulttuurin lapsia (TCK), jotka eivät ole asuneet omassa kotimaassaan pitkään aikaan. He pysyvät yhteydessä juuriinsa kielensä, sukulaistensa, kotikäyntien, sosiaalisen median ja todellakin isäntämaan kulttuurikavereiden kanssa solmittujen ystävyyssuhteiden kautta.

Juhlistamme monikulttuurisuuttamme kansainvälisillä kokoontumisilla, jakaaksemme toistemme ruokaa, jossa liput nähdään kotikulttuurin juhlana, ei henkilökohtaisena kannanottona.

Olemme koulu, joka ylpeilee monimuotoisuudesta, osallistavuudesta ja kansainvälisestä ajattelustamme; sellaisenaan meidän on tunnustettava kotimaissa ja maailmanlaajuisesti meneillään olevat vaikeudet. On kuitenkin käynyt selväksi, että kampuksemme on oltava neutraali tila, jossa kaikkien, niin venäläisten kuin ukrainalaistenkin, täytyy tuntea olonsa turvalliseksi kotimaan poliittisesta tilanteesta riippumatta.

Kampuksemme on oltava neutraali tila, jossa kaikkien, niin venäläisten kuin ukrainalaistenkin, tulee tuntea olonsa turvalliseksi

Yksi ohjaavista periaatteistamme on “Luotamme siihen, että huolehtiva osallistava yhteisö auttaa rakentamaan itsetuntoa ja syvää kunnioitusta muita kohtaan”. Tämän sodan syttyessä ryhdyimme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että kaikki yhteisössämme kokevat turvallisuuden. Aluksi tämä tarkoitti kommunikointia: henkilökunnan, opiskelijoiden ja vanhempien kanssa muistuttamaan heitä siitä, että meillä on syrjinnän vastainen politiikka ja ydinarvot, jotka keskittyvät ystävällisyyteen ja kunnioitukseen.

Aiemmin muistutimme oppilaitamme siitä, kuinka onnekkaita heillä oli elää rauhan aikana. Useimmilla kouluikäisillä lapsilla ei ole todellista ymmärrystä siitä, mitä sodan läpi eläminen tarkoittaa; ne liittyvät siihen vain isovanhempien tarinoiden, elokuvien tai historian oppituntien kautta, jotka todennäköisimmin sisälsivät kylmän sodan vaikutuksen, vaikutuspiirit ja suvereniteettia. Lähimpänä tuloksia he voivat päästä yhteisöpalveluohjelman kautta, joka lisää sosiaalista vastuuta ”toimimalla”, kuten osallistumisemme siirtolais- ja pakolaishankkeisiin Maltan rauhanlaboratoriossa tai naisten siirtolaisjärjestössä.

Verdala International Schoolissa meillä on perheitä, jotka ovat itse paenneet konfliktia Libyassa ja Syyriassa; heillä on omat tarinansa vaikeuksista ja suvaitsemattomuudesta; voisi kysyä, miksi tämä sota on erilainen?

Ehkä vastaus piilee laajassa maailmanlaajuisessa vaikutuksessa; Aiemmin opiskelijamme olivat suojassa sodan julmuuksilta ja tunsivat itsensä syrjäisemmiksi tai irtautuneiksi. Nyt he kuulevat sanoja, kuten “ydinaseet” tai “kolmas maailmansota”, retoriikkaa, jota ei ole kuultu 1980-luvun jälkeen.

Tämä sota tuntuu paljon lähempänä Euroopan maille, ja sen myötä nuorisoihimme vaikuttava ahdistus. Opiskelijamme kiinnittävät huomiota tähän sotaan, heidän on vaikea käsitellä tapahtumia niiden edetessä, ja he kamppailevat liikkuakseen kuvien ja skenaarioiden täynnä olevassa sosiaalisessa mediassa.

Meidän, kuten muidenkin koulujen, on täytynyt käsitellä tätä huolellisesti ja herkästi. Olemme ottaneet yhteyttä kaikkiin perheihimme, joita konflikti on suoraan koskettanut, mutta myös tukenut iän mukaan oppilaitamme, jotta heillä olisi aikaa purkaa ajatuksiaan ja huoliaan.

Opetussuunnitelmaamme ohjaa kansainvälinen ylioppilastutkinto, jonka tehtävänä on “kannustaa opiskelijoita kaikkialla maailmassa tulemaan aktiivisiksi, myötätuntoisiksi ja elinikäisiksi oppijoiksi, jotka ymmärtävät, että myös muut ihmiset eroavaisuuksiensa kanssa voivat olla oikeassa”.

Meidän on sallittava oppilaidemme puhua huoneessa olevaa norsua; tausta, trauma, propaganda ja pitkän aikavälin seuraukset, jotka voivat vaikuttaa meihin kaikkiin.

Ymmärrämme, että koulun porttien ulkopuolella on asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Saaren kansainvälisenä kouluna olemme kuitenkin monikulttuurinen yhteisö, joka palaa aina omiin arvoihinsa, kunnioitukseen ja myötätuntoon, ja löytää tavan keskittyä yhteiseen ihmisyyteemme.

Ehkä tämä osoitti parhaiten, kun yksi venäläisistä opiskelijoistamme nähtiin lohduttavan ukrainalaista ikätoveriaan, joka oli epätoivoisesti huolissaan perheestään kotona. Se oli yksi kerta, kun jätimme sosiaalisen etäisyyden säännöt sivuun, koska halaus kertoi kaiken.

Riippumaton journalismi maksaa. Support Times of Malta varten kahvin hinta.

Tue meitä

Leave a Comment