Elon Musk paljastaa 3 suurinta eksistentiaalista uhkaa ihmiskunnan selviytymiselle

Teslan perustaja Elon Musk on määritellyt kolme suurinta ihmisiin kohdistuvaa eksistentiaalista uhkaa – listan kärjessä on maailmanlaajuinen syntyvyys.

Miljardööri, joka on puhunut laajasti uskostaan, että ihmisillä ei ole tarpeeksi lapsia, toisti huolensa, kun häntä pyydettiin paljastamaan “suurin pelkonsa”. Musk sanoi, että ihmiskunnan laskeva syntyvyys on ollut “levotonta”. [him] monien vuosien ajan”, lisäten, että hän tekee ystävänsä “hulluksi” ottamalla asian esille niin usein.

“Vietin paljon aikaa puhuessani syntyvyysasioista”, Musk sanoi Axel Springerin toimitusjohtajan Mathias Döpfnerin haastattelussa, joka julkaistiin viikonloppuna. “Se saattaa olla suurin yksittäinen uhka ihmissivilisaation tulevaisuudelle.”

Musk tunnisti kaksi muuta johtavaa eksistentiaalista uhkaa: hänen pelkonsa “keinoälyn menemisestä pieleen” ja niin sanotun “uskonnollisen ääriliikkeen” noususta.

Muskin pelko heijastui Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen tuoreissa tiedoissa. Yhdysvalloissa syntyvyys laski 4 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2020, mikä merkitsee kuudetta peräkkäistä laskuvuotta ja pienintä syntyneiden määrää sitten vuoden 1979.

Elon Musk on ollut suorapuheinen uskossaan, että ihmiset eivät saa tarpeeksi lapsia.
Getty Images

”Useimmat ihmiset maailmassa toimivat sellaisen väärän vaikutelman alla, että meillä on liikaa ihmisiä. Tämä ei ole totta. Syntyvyys on laskenut aivan hulluna, Musk lisäsi. “Valitettavasti meillä on nämä naurettavat väestöarviot YK:lta, jotka on päivitettävä, koska niissä ei vain ole mitään järkeä.”

Viime joulukuussa Musk varoitti, että sivilisaatio “murtuu”, jos syntyvyys ei elpy.

Muskin yritys, Tesla, ryhtyy toimiin puuttuakseen mahdolliseen työvoimapulaan tulevaisuudessa. Yritys kehittää humanoidi “Tesla-bottia”, joka pystyy suorittamaan perustehtäviä ja -työtä – aloite, jonka Musk väittää lopulta olevan suurempi kuin sen sähköautoliiketoiminta.

AI robotti
Elon Musk on varoittanut, että petollinen tekoäly voi uhata ihmiskuntaa.
Getty Images

SpaceX:n perustaja toisti myös pitkän aikavälin tavoitteensa perustaa pysyvä ihmissiirtokunta Marsiin – väittäen, että se pidentäisi ihmiskunnan elinikää.

“Olisin iloinen, jos ihmiskunnalla olisi itseään ylläpitävä kaupunki Marsissa, koska silloin ihmiskunnan todennäköinen elinikä on paljon pidempi”, Musk sanoi. “Luulen, että saimme juuri tämän pienen tietoisuuden kynttilän, kuin pienen valon tyhjyydessä. Emmekä halua, että tätä pientä kynttilää pimeässä sammutetaan.”

.

Leave a Comment