Margaret Chon komedia juhlii (ja arvostelee) ihmisyyttä

Margaret Cho ei sulje pois valtavirtaa komediastaan. Mutta ulkopuolisille, elämän marginaalissa oleville, hänen huumorinsa tähtää sellaisiin ihmisiin.

“Ulkopuolinen oleminen on aina ollut minun kokemukseni”, Cho pohtii, “ja siksi mielestäni työni on suunnattu niille, jotka tuntevat olevansa valtavirran ulkopuolella, mikä on oikeastaan ​​​​jokainen. Kukaan ei tunne kuuluvansa joukkoon. Se on osa ihmisyyttämme.”

Cho tuo juhlansa ja ihmiskunnan kritiikkinsä The Improvissa (20111 W. Bluemound Road, Brookfield) neljään esitykseen, perjantaina 1. huhtikuuta klo 19 ja 21.30 ja lauantaina 2. huhtikuuta klo 18.30 ja 21 COVID-19 ja sen sosiaaliset jälkivaikutukset, varsinkin kun ne liittyvät aasialaiseen perintöön, näkyvät hänen viimeisimmissä materiaaleissaan esittämien kritiikkien joukossa.

“Se tulee olemaan paljon Aasian-vastaisesta vihasta pandemian aikana ja siitä selviytymisestä, perheeni historiasta, jolla on pandemioita, kuten AIDS, verrattuna nykyiseen”, korealainen amerikkalainen Cho sanoo aiheesta. asia ilmoittaa hänen nykyisen esityksensä.

Naurua vakavilta aiheilta

Vaikka Cho voi saada nauraa vakavista aiheista, hän ei tunne elämästään ja urastaan ​​pohjimmiltaan erilaista kuin silloin, kun hän 1980-luvulla teini-ikäisenä taivutti ensimmäistä kertaa stand-up-kykynsä. “Tunnen edelleen olevani lapsi. En usko, että olen oppinut tai muuttunut paljon, mikä on mielestäni taiteen tehtävä. Se pitää nuorena, mikä on hyvässä ja pahassa elämässä, mutta hienoa taiteessa”, hän huomauttaa.


Pysy ajan tasalla päivän uutisista
Tilaa ilmaiseen päivittäiseen sähköiseen uutiskirjeeseemme saadaksesi Milwaukeen viimeisimmät paikallisuutiset, ravintolat, musiikki, taide, viihde ja tapahtumat suoraan postilaatikkoosi joka arkipäivä sekä bonus Week in Review -sähköpostin lauantaisin.


Chon taiteellisen elinkaaren aikana ei ole vain stand-up-komediaa, vaan elokuvia, jotka kertovat hänen rutiineistaan, yhden naisen Broadway-show, kirjojen kirjoittaminen, muotisuunnittelu, musiikki ja televisio sekä tosi- että käsikirjoitettuina sarjoina. Ja niillä ilmaisutavoilla, joilla hän voi olla hauska, hän nauraa, kun hän avautuu ihmisten yhteisyyteen.

”Kyse on löytää paikat, joissa olemme samaa mieltä. Ihmisyys on haavoittuvuutta, ja komedia on tuon erehtyvän kokemuksen tehostettu tutkimus. Missä olemme samaa mieltä, siellä vitsi on olemassa”, hän huomauttaa saadakseen huumorinsa mahdollisimman monen ulottuville. Cho ei kuitenkaan aio kiistää etuoikeuttaan olla poliittinen tulipalo, joka puolustaa hänelle tärkeitä asioita. Hänen lähestymistapansa voi kuitenkin muuttua, kun aikainen henki nojaa hänen haluamaansa vasemmalle tai oikealle.

”Se on helppoa ja vaikeaa, koska kamppailut pysyvät samoina, vaikka ajankohta muuttuu. Eksistentiaaliset argumentit ovat aina samoilla linjoilla. Kyse on näiden linjojen löytämisestä ja sen sotkemisesta”, Cho tarjoaa. Näkevätpä ihmiset Chon vahvistamaan maailmankatsomistaan ​​tai viettämään huumoria puolueellisuudesta riippumatta, hän on iloinen, että he pääsevät tapaamaan häntä pakollisen tauon jälkeen. yöelämä. “Kaikki ovat erityisen iloisia ollessaan ulkona ja näyttelyissä, ja toivomme, että se jatkuu. Kuka tietää, mitä tapahtuu? Olen kiitollinen toistaiseksi.”

Tässä Cho paljastaa suuren osan raskaasti tatuoidusta kehyksestään ja kertoo, kuinka hänen musteensa vaikutti huonoon kylpyläpäivään…

Jamie Lee Rake

Jamie Lee Rake on freelance-kirjoittaja, jonka kotipaikka on Waupun, Wis. jonka laaja makuelämys sekä musiikin ja ruoan opinnot saivat hänet kirjoittamaan juuri niistä asioista Shepherd Expressille.

Lue lisää Jamie Lee Rake

28. maaliskuuta 2022

11:13

.

Leave a Comment