Miksi islamofobiaa vastaan ​​taisteleminen on hyödyllistä koko ihmiskunnalle?

YK:n yleiskokous on perustanut “Worldwide Day to Combat Islamophobia” -päivän torjumaan maailmanlaajuisia viharikoksia ja valtion hyväksymää muslimien syrjintää 15. maaliskuuta 2022. Hijab-kiellot myös Intian Karnatakan korkeimmassa oikeudessa vahvistettiin sinä päivänä. Intian pysyvä edustaja Yhdistyneissä Kansakunnissa TS Tirumurti sanoi, että Intia ei ollut vakuuttunut siitä, että olisi asianmukaista lisätä vihamielisyyttä yhtä uskoa kohtaan kansainvälisen päivän tasolle. Karnatakan korkeimman oikeuden päätöksellä hijab-aiheesta ja intialaisen virkamiehen lausunnolla nykyinen Bharatiya Janta -puolue osoittaa selvästi valtion institutionalisoidun puolueellisuuden islamia ja muslimeja kohtaan.

Viidessä Intian osavaltiossa, mukaan lukien Uttar Pradeshissa, maan väkirikkain osavaltio ja sen poliittinen hermokeskus, pidettiin tällä hetkellä tärkeitä vaaleja. Muslimien vastaista väkivaltaa maassa ruokkii näissä vaaleissa havaittu enemmistöinen nationalismi. Hindujen nationalististen johtajien vaatimukset joukkoväkivallasta lisäsivät heidän kannattajiaan. Muslimien ja muiden vähemmistöjen oikeuksia uhkaavat muslimien vastaiset kampanjat ja uusi lainsäädäntö, joka perustuu salaliittoteoriaan, jonka mukaan muslimimiehet menevät naimisiin hindujen naisten kanssa heikentääkseen ja vääristääkseen hindulaisuutta.

Lue lisää: Analysoidaan YK:n islamofobiaa koskevaa päätöslauselmaa

Miten Intia on ilmoittanut vastustavansa muslimeja?

“Dharma Sansad” eli “uskonnollinen parlamentti” aikana 22. joulukuuta 2021 joukko hinduja vannoi tekevänsä Intiasta hindulaisen Rashtra-osavaltion, mukaan lukien muslimien tuhoamisen, videolla, joka levisi viruksen leviämiseen. Aktivistit ja henkiset johtajat kokoontuivat Haridwariin, Uttarakhandiin, historialliseen hindukaupunkiin Pohjois-Intiassa, tuomitsemaan murhanhimoisen väkivallan ja muslimien etnomurhan. Kuten Myanmarissa, he rohkaisivat hinduja “tarttumaan aseisiin ja osallistumaan tähän “puhdistusliikkeeseen”, aivan kuten he tekivät sielläkin.

Hindu Yuva Vahini (kirjaimellisesti Hindu Youth Armed Force tai HYV) järjesti tapahtuman Delhissä samaan aikaan kuin Dharma Sansad Haridwarissa, jolloin jäsenet painostivat väkivaltaa ja sitoutuivat rakentamaan hindujen valtakuntaa “taistelemalla, kuolemalla ja murhaamalla” tarvittaessa. . Yogi Adityanath aloitti HYV:n. Hindutva [nationalism’s ideology of Hinduism] ja nationalismi ovat ryhmän kulttuurisen ja yhteiskunnallisen aktivismin painopiste ryhmän tehtävänkuvauksen mukaan.

Chhattisgarhissa, Keski-Intian konfliktien keskuksena, jossa poliisi ja hindu-nationalistit ovat kohdistaneet kohteen paikallisiin sosiaalisen oikeuden järjestöihin, naisjohtaja pyysi hindulaisia ​​nuoria hakkaamaan hindulaisia ​​naisia, jotka olivat suhteessa muslimimiehiin 26. joulukuuta. Uttar Pradeshissa on ollut samanlaisia ​​tapahtumia. 30. tammikuuta kaupungin Sansad kannatti intialaista hindulaista Rashtraa.

Adityanath ei ole ryhtynyt toimiin useista vihanlietsomista ja provokaatioista huolimatta

Monet Adityanathin politiikoista on suunniteltu riistämään muslimit ja muut aliedustetut ryhmät heidän kansalaisoikeutensa. Jotkut Intian väkirikkaimman Uttar Pradeshin osavaltion oikeistoaktivistit ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja osavaltion hallituksessa Adityanathin valtaannousun ja demokratian piittaamattomuuden ansiosta. Kun Adityanathista tuli Modin aseman perillinen Uttar Pradeshin pääministerinä, hän näytti olevan valmis toteuttamaan samat julmuudet muslimeja vastaan ​​kuin Gujaratissa vuonna 2002, jolloin Modi oli osavaltion pääministeri. Tämä hyökkäys auttoi Modia nostamaan suosiota hinduoikeiston keskuudessa.

Kun Adityanathista tuli osavaltioministeri maaliskuussa 2017, hän tapasi paikalliset BJP-virkailijat ensimmäistä kertaa. Yli 50 ihmistä kuoli ja 50 000 joutui pakenemaan kodeistaan ​​Muzaffarnagarissa Uttar Pradeshissa vuonna 2013, kun hindujen johtama muslimeihin kohdistuva väkivalta johti 52 kuolemaan ja yli 50 000 ihmisen siirtymiseen. Hindujen syntyperää olevat henkilöt osallistuivat kaikkiin näihin tapahtumiin. Vuodesta 2018 elokuuhun 2021 Adityanathin hallitus antoi luvan 79 tapauksen muodolliseen peruuttamiseen. Kanteita nostettiin yhteensä 566, joista tämän ryhmän osuus oli noin 14 prosenttia.

Lue lisää: Pakistanin ponnistelujen tunnustaminen islamofobian torjunnassa

Puolet 41:stä Muzaffarnagar-tapauksesta hylättiin, mukaan lukien neljä joukkoraiskaussyytteitä

Ainakin 146 ihmistä kuoli ja yli 3 300 loukkaantui poliisin toimesta Uttar Pradeshissa maaliskuun 2017 ja elokuun 2021 välisenä aikana, kun BJP nousi valtaan. Noin 37 % kaikista kuolemista johtuu muslimeista vuoden 2020 loppuun mennessä. Uttar Pradeshin poliisin ja paikallisten viranomaisten väitetään polttaneen nuoren dalit-tytön ruumiin, jonka neljä ylempään kastiin kuuluvaa miestä raiskasi ja murhasi syyskuussa 2020. erittäin nopeasti.

Sekä Adityanathin että BJP:n vaalinäkymiin vuoden 2024 kansallisissa vaaleissa äänestyksen tulos vaikuttaa. Toisin sanoen Adityanath uskoo, että noin 80 % osavaltion hinduväestöstä tukisi hänen BJP:ään seuraavissa vaaleissa. Koko kampanjan ajan hindujen nationalistit ovat käyttäneet vihapuhetta saadakseen liikkeelle ruohonjuuritason kannattajia ja päättämättömiä äänestäjiä. “Vihapuhe” Populaarikulttuuri, hallitus ja sosiaalinen media ovat kaikki täynnä muslimien vastaista retoriikkaa. Tapahtuman valossa vähemmistöryhmät ja niitä tukevat ovat huolissaan lopputuloksen vaikutuksesta. Muslimit ja muut vähemmistöt ovat vakavassa vaarassa, jos BJP valitaan. Jos BJP menettää Uttar Pradeshin, kääntäisivätkö hindujen nationalistit vihansa muslimeihin?

Muslimeihin kohdistuvien hyökkäysten lisäksi töissä ja kouluissa islamofobia voi joskus esiintyä väkivaltaisemmissa muodoissa, kuten moskeijahyökkäyksessä tai kostotilassa. Islamofobia oli laajalle levinnyt lännessä ennen syyskuun 11. päivää, ja muslimit ovat vuosien ajan pyytäneet kansainvälistä yhteisöä tekemään asialle jotain.

Sekä länsi että Modin Hindutva-inspiroima kiihkohallitus ovat edistäneet islamin vastaista politiikkaa. Intian lait ja käytännöt Human Rights Watchin mukaan “erottelevat muslimeja ja leimaavat hallituksen vastustajia”. Kiistanalaiset kansalaisuuslait, artiklojen 370 ja 35 A kumoaminen ja muslimien lynkkaus ihmiskaupasta, lihansyömisestä tai lehmien teurastuksesta epäiltyinä olivat eräitä tunnetuimpia fasistisen hallituksen politiikkoja ja tekoja. Bharatiya Janata -puolue (BJP) on esittänyt kolmessa Intian osavaltiossa ehdotetun kääntymyksenvastaisen lain, lempinimeltään “Love Jihad”. BJP:n hallitus syytti Tablighi Jamaatia COVID-islamofobian levittämisestä jo ennen COVID-19:n puhkeamista.

Lue lisää: YK hyväksyy pääministeri Khanin ehdottaman islamofobiaa koskevan päätöslauselman

Koska Pakistan hyväksyi päätöslauselman OIC:n puolesta ja Kiinan yhteissponsoroinnin, Pakistan ylisti YK:n islamofobian päivää onnistuneeksi. Pakistanin YK-suurlähettilään Munir Akramin mukaan on tullut “fakta”, että muslimien vastainen vihamielisyys “lisääntyy eri puolilla maailmaa”. Hän sanoi, että muslimien uskonnon- ja vakaumuksenvapauden loukkaaminen on syrjintää, kiihkoilua ja väkivaltaa heitä kohtaan.

Erityisesti OIC:n on torjuttava epäsuotuisia käsityksiä muslimeista muslimimaailman yhdistämiseksi. Tämän historiallisen päätöksen jälkeen Pakistanin pääministeri sanoi, että seuraava asia on varmistaa, että äänemme islamofobiaa vastaan ​​kuullaan. Maailman johtajien on ehdottomasti opittava islamofobiasta 15. maaliskuuta osana kansainvälistä islamofobian torjuntapäivää. Suvaitsevaisuutta ja vähemmistöjen oikeuksien suojelua on edistettävä aktiivisesti.

Kirjoittajalla on M. Phil National Defense Universitystä ja hän on Islamabadissa toimiva freelance-kirjailija. Hänet tavoittaa osoitteessa mshoaib40@gmail.com. Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta Global Village Spacen toimituksellista politiikkaa.

Leave a Comment