Synkronointihuippu: Ithra pyrkii tuomaan ihmiskunnan takaisin digitaaliseen maailmaan

DHAHRAN: Abdullah Al-Rashid on tummareunaiset lasinsa, rauhallisen käytöksen ja nopeiden käsieleidensä ansiosta tuhatvuotinen mies, jolla on tehtävä.

Ithran ohjelmien johtajana hänellä on vuosikymmenen kokemus taiteesta ja kulttuurista, ja hän on siirtymässä uudelle rajalle: metaversumiin ja sen ulkopuolelle.

Puhujat, ajattelijat ja innovatiiviset tarinankertojat ja ongelmanratkaisijat kokoontuvat 29.-30. maaliskuuta Ithrassa avajaistapahtumaan Sync Summit, joka on uusi lippulaiva digitaalisen hyvinvoinnin ohjelma, jonka tavoitteena on edistää teknologian tasapainoista käyttöä käyttäjien henkisen ja fyysisen parantamiseksi. kunto.

Se tekee myös Ithrasta maailmanlaajuisen johtajan tässä hybriditilassa. Al-Rashid on monella tapaa ihminen, joka yrittää purkaa digitaalisia ja fyysisiä säikeitä hyvin syntymässä olevalla, erittäin dynaamisella ja moniselitteisellä alalla. Hän on hyvinvointialoitteen johtaja, osuvasti nimeltään Sync.

“Tehtävä, jonka Sync yrittää täyttää – siitä saimme nopeasti vauhtia ja yksimielisyyttä. Synkronointi on lyhenne sanoista “synkronointi” ja ohjelman mantra, joka tasapainotti fyysisen, todellisen elämäsi digitaalisen kulutuksen kanssa. ja tuo online- ja offline-elämäsi tasapainoon”, Al-Rashid kertoi Arab Newsille.

“Se on aina upea foorumi, jossa meillä on vakiintunut instituutio ja yritämme vaikuttaa miljoonien ihmisiin Valtakunnassa ja sen ulkopuolella. Ja minulla on etuoikeus olla henkilö, joka johtaa ja ohjaa tätä työtä”, hän lisäsi.

Huippukokous on jaettu kahteen kokonaiseen päivään, ja siinä on useita kiinnostavia paneeleja, jotka tarkastelevat ihmisten hyvinvointia erittäin kehittyvässä digitaalisessa maailmassa.

”Me kaikki kyseenalaistamme suhteemme teknologiaan. Tunnemme etua jostakin – olipa se oikein tai väärin – ja haluamme ymmärtää”, Al-Rashid sanoi.

”Kyse on siitä, että yritetään purkaa joitakin tieteitä käyttäytymisen ja näkemiemme asioiden takana ja asioiden, joita emme tiedä. Kyse on ymmärryksestä.”

Al-Rashid kuvasi huippukokouksen ensimmäistä päivää perustaksi, joka tarkastelee tekniikan eri ulottuvuuksia ja sen suhdetta käyttäjään, ja toista päivää “tutkivammaksi ja paljon eloisammaksi mahdollisuuksien suhteen”.

“Käymme keskusteluja suurten voittoa tavoittelemattomien ja valtiollisten organisaatioiden kanssa, jotka myös yrittävät ymmärtää tilaa ja löytää arvoa tekemässämme tutkimuksessa”, hän sanoi.

“Mitä enemmän sukeltamme tähän, sitä enemmän ovia ja ikkunoita haluamme käydä läpi ymmärtääksemme, onko kyseessä käyttäytymisnäkökulma, yhteiskunnalliset näkökohdat, psykologinen näkökulma vai kliininen näkökulma, suuri osa ohjelmasta kattaa kaiken tämän.”

Vaikka Sync on tullut jäädäkseen, se pitää silmällä jatkuvasti muuttuvia alustoja ja formaatteja. Al-Rashid toivoo kehittyvänsä yleisön mukana, ja jää nähtäväksi, kuinka ihmiset ja yhteisöt kokoontuvat ja keskustelevat näistä tärkeistä aiheista lähitulevaisuudessa.

Koronaviruspandemia kiihdytti tarvetta muodostaa yhteys ja arvioida sitten yhteys uudelleen. Se oli siunaus tässä suhteessa.

“Kun asiat menivät ylikierroksille, pystyimme nopeasti kuromaan umpeen tämän huippukokouksen kuilun, yritimme ymmärtää taustalla olevia järjestelmiä ja taustalla olevia perusteita.”

Al-Rashid uskoo, että synkronoinnin aikana tapahtuu tärkeitä keskusteluja, jotka katapulsoivat keskustelut hedelmällisiksi dialogeiksi.

”Aivan kuten ostaessasi tiettyjä etikettejä tai tuotteita, on olemassa varoitustarroja – pitäisikö Internetissä olla varoitustarroja? Luulen, että jotkut asiantuntijat heittävät provosoivia ideoita, jotta voimme tasapainottaa käyttöämme, hän sanoi.

Myöhään teini-ikään asti Al-Rashid rajoitti tietokoneen käyttönsä kotitehtävien tekemiseen pöytätietokoneella. Nyt hän yrittää lopettaa jatkuvasti pingilevän puhelimensa katselemisen.

”Uskon, että olemme sukupolvessa, joka muistaa sekä maailman, jossa se oli enimmäkseen analogista, että maailman, joka oli erittäin tekninen. Se on ainutlaatuinen näkökulma. Lukioon asti sinulla ei ollut edes puhelinta – jos olet poissa, kukaan ei voi ottaa sinuun yhteyttä. Ja sitten yhtäkkiä sinulla on matkapuhelimet ja työsi on puhelimessa ja sinulla on pelilaitteita”, hän sanoi.

Saudissa viimeiset kaksi vuotta oli mahdotonta navigoida missään ilman Saudi-Arabian COVID-19 Tawakkalna -sovellusta ja suuri osa väestöstä on tullut riippuvaisemmaksi tai jopa riippuvaiseksi älypuhelimistaan. Vaikka se voi olla ongelma monille aikuisille nykyään, asiantuntijat toivovat selvittävänsä, kuinka se voi vaikuttaa “aloittelijoihin”.

”Niiden organisaatioiden määrä, jotka työskentelevät erityisesti lapsille ja sitten sukupolville Z ja Alphalle suunnatussa tilassa, on erittäin suuri. Ja tämä on mielestäni merkki siitä, kuinka tärkeää on ymmärtää, mitä todella tapahtuu, kun sukupolvi, joka aloitti kehdosta hautaan, on yhteydessä toisiinsa. Jokin varhainen tiede osoittaa, että aivot kytkeytyvät eri tavalla. Ja jos näin on, mitä se tarkoittaa?” hän sanoi.

Se on myös henkilökohtainen ristiretki. Kahden alle 7-vuotiaan lapsen isänä Al-Rashid sanoi pyrkivänsä jatkuvasti löytämään tasapainon nuorten pitämisen välillä verkossa ja myös offline-tilassa. Hän ei halua lastensa kasvavan teknisesti lukutaidottomia, mutta hän haluaa myös varmistaa, etteivät kaikki nämä laitteet vahingoita heitä ennenaikaisesti, olipa kyse sitten fyysisesti tai psyykkisesti.

Syncillä on Yhdistyneen kuningaskunnan, Euroopan ja Yhdysvaltojen organisaatioiden istuntoja, joissa keskitytään siihen, mitä itse infrastruktuurista on saatavilla Internetissä ja mitä on tehtävä lasten turvasatamien luomiseksi.

”Verkossa käyttämämme sisältö muokkaa meitä – kielemme, ajatuksemme, dynamiikkamme erittäin mielenkiintoisella tavalla. Ja jos olemme jatkuvasti yhteydessä Internetiin, meitä muokkaa se, mitä olemme alttiita ja miten olemme vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, olipa se sitten positiivista itsetunnon vahvistamisen ja tukemisen kannalta tai negatiivista verkkokiusaamisen kannalta”, hän sanoi.

Hän on innoissaan kiinnostuneiden osapuolten mahdollisuudesta kokoontua yhteen paikkaan ja keskustella aiheesta maailmanlaajuisesti – mutta mukana on myös Saudi-konteksti.

”On tärkeää korostaa, että meillä on erittäin korkea netin käyttö asukasta kohden, yksi maailman korkeimmista. Yhteyden kannalta tämä tuo mukanaan positiiviset ja negatiiviset puolensa. Saudi-Arabian instituutiona uskon, että meillä on hyvä syy ottaa johtava rooli aiheesta”, hän sanoi.

Al-Rashid tunnustaa, että maailma, jossa tällä hetkellä elämme, muuttuu jatkuvasti. Hän toivoo, että synkronointi auttaa ihmisiä pysymään synkronoinnissa.

.

Leave a Comment