Kristen Sandersin “Infinite Beach” -näyttely tutkii alkuperäistä ei-inhimillisyyttä – The Minnesota Daily

Minnesotan yliopiston taiteen professori ja työskentelevä taiteilija Kristen Sanders esittelee “Infinite Beachin”, uusimman teoksensa, Dreamsongissa, viihtyisässä galleriassa Minneapolisin taidealueella.

Andrew Stoup

Taideteoksia Kristen Sandersin “Infinite Beach” -kokoelmassa lauantaina 26. maaliskuuta 2022. “Infinite Beach” on esillä Dreamsong Galleryssä Minneapolisissa.

Mitä yhteistä on androideilla ja esihistoriallisilla hahmoilla, ja entä jos ne olisivat olemassa yhdessä, samanaikaisesti? Kristen Sanders, työskentelevä taiteilija ja luennoitsija Minnesotan yliopiston taideosastolla, etsii vastauksia näihin kysymyksiin “Infinite Beachissä”, hänen uusimmassa maalauskokoelmassaan, joka on nyt esillä Dreamsongissa Koillis-Minneapolisissa.

Sandersin työ sijoittuu jotenkin menneisyyteen ja tulevaisuuteen luoden elämää siellä, missä ei ole yhtään radioaktiivisen värin kahdeksalla teoksella. “Olen todella kiinnostunut tietoisuudesta ja kehosta ja siitä, miten ne ovat tavallaan yhteydessä – tai ehkä irrallaan – tässä etsintäideassa. [one’s] itse, Sanders sanoi. “Kuinka androidi voi löytää itsensä tunteen, ja onko keho edelleen yhteydessä?”

Kokoelma on tällä hetkellä esillä Dreamsong-galleriassa, Rebecca Heidenbergin ja Gregory Smithin vuonna 2021 perustamassa taidepaikassa, ja se säilyy siellä 30. huhtikuuta asti. Tila pyrkii kohottamaan Minnesotassa asuvia taiteilijoita tarjoamalla paikan, jossa heidän töitään voidaan näyttää ja myydä. , ja siinä on kaksi galleriatilaa, elokuvateatteri ja taiteilijaresidenssi.

Heidenberg ja Smith löysivät Sandersin työt sen jälkeen, kun hän ilmoittautui galleriaan ja huomasi, että hän oli rakentanut voimakkaan työn. “Figuurit ja maisema vain lähettävät tätä todella sisäistä tunnetta”, Heidenberg sanoi. “Ne ovat eräänlaisessa tilassa, joka on ajan ulkopuolella, mutta ankkuroituna esihistorialliseen ja puhuu myös tulevaisuuteen.”

“He eivät koskaan ole täysin inhimillisiä subjekteja, mutta he säilyttävät tämän tietoisuuden tunteen, joka todella puhuttelee sinua välittömästi”, Heidenberg sanoi.

Taideteoksia Kristen Sandersin “Infinite Beach” -kokoelmassa lauantaina 26. maaliskuuta 2022. “Infinite Beach” on esillä Dreamsong Galleryssä Minneapolisissa. (Andrew Stoup)

Sanders sai inspiraationsa useista erilaisista epäinhimillisistä mutta ihmisen kaltaisista hahmoista. Viitteeksi hän katsoi lääketieteellisiä mallinukkeja silikonisilla ihopuvuilla, elokuva-androideja, kuten “Ex Machinan” Avaa, ja jopa robotti-, keinoälykkäitä seksinukkeja.

”Olin todella vetoa näihin kuviin, joissa silikonipinnat poistettiin, ja noiden nukkejen malli oli hyvin samanlainen kuin Sofia-robotti; hänellä on nämä silikoniset kasvot tämän robottikallon päällä”, Sanders sanoi.

Kaksi “Infinite Beach” -elokuvan suurimmista maalauksista keskittyy pinoihin ruumiita sisältämättömiä piimuotoja, jotka on jo kuorittu irti lähteestään muodostaen moniselitteisiä uusia olentoja, jotka huuhtoutuvat maihin. “Midnight Marks” ja “Morning Waves” vangitsevat ajattomia hetkiä yhdistämällä luonnonympäristöt keinotekoiseen elämään.

Sanders on maalannut tällaisia ​​epäinhimillisiä hahmoja suuren osan urastaan, mutta enimmäkseen piti niiden sijainnit katsojalle epäselvinä tähän alkuperäiselle rannalle sijoittuvaan kokoelmaan asti.

“Siellä on vain niin monia konnotaatioita, jotka tuovat esiin ajatuksen valtamerestä: ajattelet elämän syntyä ja sitten on tämä idea tällaisilla naamioilla tai näillä tyhjillä nahailla tai kuorilla, jotka ovat myös näitä yhtä tyhjiä ulkopäällysteet”, Sanders sanoi.

“Infinite Beach” sisältää monia persoonallisia yksityiskohtia Sandersille. Monet hänen piinahkojensa rinnalla kuvatuista rantakivistä viittaavat todellisiin kiviin, joita hän kuvasi kotivaltiossaan Kaliforniassa – ja yksi teos lainaa aiheen edesmenneeltä taiteilijasukulaiselta.

“Shell”, näyttelyn kolmas teos ja yksi hänen viimeisistä teoksistaan, kuvaa halkeilevaa muinaista simpukankuorta rajua punaista taustaa vasten. Sanders lainasi halkeaman muodon ainoasta säilyneestä kuvasta hänen setänsä, taiteilijan, joka kuoli studiopalossa Kiovassa, Ukrainassa, kun Sanders oli neljävuotias. Alkuperäisessä maalauksessa oli halkeileva ruusumaljakko, joka leijui ilmassa.

“Annoin itselleni todella tiukat säännöt siitä, mitä voin maalata, joten on ollut vapauttavaa luottaa siihen, että voin antaa itselleni joitakin näistä henkilökohtaisempia valintoja”, Sanders sanoi.

Leave a Comment