MacKenzie Scott tekee 17 miljoonan dollarin lahjoituksen GA Habitat For Humanitylle

GEORGIA – Amerikkalainen kirjailija ja hyväntekijä MacKenzie Scott on lahjoittanut 436 miljoonaa dollaria Habitat for Humanity Internationalille ja sen 84 tytäryhtiölle, mukaan lukien yli 17 miljoonaa dollaria kouralliselle Georgian organisaatiolle.

Peach Statella on viisi Habitat for Humanityn tytäryhtiötä organisaatioiden kanssa, jotka sijaitsevat Atlantassa ja sen ympäristössä, Columbus, Gwinnett County, Houston County ja Southern Crescent Habitat for Humanity -osasto.

Scottin lahjoitus on suurin miljardöörikirjailijan lahjoitus sitten hänen vuoden 2019 lupauksensa lahjoittaa suurimman osan tuloistaan. Hänen lahjoituksensa on lähes 8 prosenttia 325 miljoonan dollarin lahjoituksista, jotka Habitat for Humanity International sai tilivuonna 2020.

Ota selvää, mitä Atlantassa tapahtuuPatchin ilmaisilla, reaaliaikaisilla päivityksillä.

Amazonin toimitusjohtajan Jeff Bezosin ex-vaimo lupasi vuonna 2019 luovuttaa suurimman osan omaisuudestaan. Avioerosopimuksen kautta Scott sai 4 prosentin osuuden Amazonista, jonka arvo oli tuolloin noin 38 miljardia dollaria, Business Insider raportoi.

Scott kertoi lahjoittaneensa 3,86 miljardia dollaria 465 voittoa tavoittelemattomalle järjestölle kesäkuusta lähtien, mikä tarkoittaa, että hän on lahjoittanut 12,5 miljardia dollaria omaisuudestaan ​​Giving Pledgen allekirjoittamisen jälkeen vuonna 2019, Business Insider raportoi.

Ota selvää, mitä Atlantassa tapahtuuPatchin ilmaisilla, reaaliaikaisilla päivityksillä.

Forbesin mukaan Scottin nettovarallisuus on perjantai-iltapäivällä 49,3 miljardia dollaria.

Habitat for Humanity Internationalin toimitusjohtajan Jonathan Reckfordin mukaan lahjoitus lisää kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa erityisesti värikkäissä yhteisöissä.

“Tämä uskomattoman antelias lahja antaa meille mahdollisuuden lisätä dramaattisesti kapasiteettia ja toteuttaa ohjelmia, joilla on useiden sukupolvien vaikutus yhteisöihin ympäri Yhdysvaltoja ja maailmanlaajuiseen tehtäväämme monien vuosien ajan”, Reckford sanoi. “Tämän lahjoituksen ansiosta Habitatilla on hyvät mahdollisuudet ajaa mielekkäästi systeemisiä ja yhteiskunnallisia muutoksia, joita tarvitaan kohtuuhintaisten asuntojen tasapuolisen saatavuuden parantamiseksi.”

Hänen ryhmänsä sai 25 miljoonaa dollaria Scottilta ja hänen aviomieheltään Dan Jewettiltä. Loput 411 miljoonaa dollaria jaetaan Habitatin paikallisten tytäryhtiöiden kesken.

Atlanta Habitatin tytäryhtiö saa 13,5 miljoonaa dollaria, kun taas Southern Crescent Habitat -osasto 1,25 miljoonaa dollaria, WXIA raportoi.

Rosalyn Merrick, Atlanta Habitat for Humanityn toimitusjohtaja ja presidentti, kertoi televisioasemalle olevansa kiitollinen saamastaan ​​tunnustusta Habitatin työstä kokonaisuudessaan.

Scottin lahjoittama raha antaa Atlantan tytäryhtiölle mahdollisuuden tehostaa nykyisiä toimiaan.

“Tämä lahja auttaa meitä tekemään kaiken sen, mitä jo teimme, mutta tavoittamaan enemmän perheitä”, Merrick sanoi. “Olemme suunnitelleet tekevämme 40 rakentamista, 155 korjausta ja palvelevamme vielä parisataa perhettä koulutusohjelmissamme. Jatkamme sitä, mutta lisäämme lukuja seuraavien vuosien aikana Scottin anteliaisuuden ansiosta.”

Gwinnett-Walton Habitat saa 2 miljoonaa dollaria ja Houston County Habitat miljoona dollaria Scottin lahjoituksesta, WSB raportoi.

“Emme voisi olla innostuneempia saadessamme lahjan aikana, jolloin asumisen kohtuuhintaisuus on jollain tapaa huonoin nykyaikana”, Reckford kertoi Associated Pressille.

Rahoilla useimmat paikalliset tytäryhtiöt käynnistävät projekteja yhteisöissään, kun taas kansainvälinen tiimi keskittyy laajempaan edunvalvontaan ja pyrkimyksiin rakentaa koteja työväenluokan perheille.

“Jo ennen COVIDia meillä oli jo joka seitsemäs perhe, joka maksoi yli puolet tuloistaan ​​vuokralla tai asuntolainalla”, Reckford kertoi AP:lle. Viimeiset kaksi vuotta ovat pahentaneet tilannetta entisestään, sillä monet ihmiset halusivat ostaa suurempia asuntoja selviytyäkseen pandemiasta.

Habitat “State of Home Affordability” -tutkimuksen mukaan Georgiassa on pulaa yli 190 000 edullisesta ja saatavilla olevasta kodista.

Georgia Association of Realtors -järjestön helmikuun tiedot osoittivat, että osavaltion laajuinen yhden perheen asunnon mediaanihinta oli 320 089 dollaria, mikä on 21 prosenttia enemmän tammikuusta ja 17,6 enemmän kuin vuosi sitten.

Vuodesta tähän päivään mennessä osavaltion asuntojen myynti kasvoi helmikuussa 1,8 prosenttia.

Suurin myyntivoitto oli 300 000 dollarin ja sitä suuremman hintaluokan hintaluokka, jossa ne nousivat 31,0 prosenttia.

Georgian asuntomarkkinat jatkoivat kuitenkin vakaata myyntivauhtia huolimatta korkotason noususta sekä inflaation ja Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta.

Yhdysvalloissa asuntoja kaapataan markkinoilta ennätyshinnoilla jopa talven aikana, mikä estää trendin, joka yleensä näkee markkinoiden hidasta toimintaa kauden aikana, HouseCanaryn toinen perustaja ja toimitusjohtaja Jeremy Sicklick kertoi Business Wirelle. HouseCanary on asuntomarkkinoistaan ​​ja kiinteistöarvioistaan ​​tunnettu kansallinen välitystoimisto.

“Marraskuussa havaitsimme lähes 15 prosentin laskun markkinoilla olevien uusien asuntojen nettomäärässä viime vuoteen verrattuna, ja yhä useammat asunnot solmivat sopimuksia korkeilla hinnoilla”, Sicklick sanoi. “Odotamme asunnonostajien osalta eri puolilla maata myytävien asuntojen pulan jatkuvan pitkälle vuoteen 2022 asti, mikä mahdollistaa lisähinnan nousun keväällä.”

National Association of Realtors -järjestön viime kuussa julkaiseman analyysin mukaan Yhdysvalloissa asuntojen omistus nousi 65,5 prosenttiin vuonna 2020, ja 72,1 prosenttia valkoisista amerikkalaisista omistaa kotinsa. Silti vain 43,4 prosenttia mustista amerikkalaisista omistaa koteja, mikä on jopa pienempi kuin vuonna 2010. Habitat for Humanity -viranomaiset sanovat toivovansa Scottin lahjan kääntävän tämän suuntauksen.

Associated Press ja Patch Editor Miranda Ceja osallistuivat tähän raporttiin.

Leave a Comment