Flat Eye on peli, jossa hallitset huoltoasemaa – ja päätät ihmiskunnan kohtalosta

Monet hahmot ilmestyvät Flat Eye -huoltoasemalle ja saavat sinut pohtimaan ihmiskunnan kulkua.

Monkey Moon Studio, Raw Fury

Nykyaikanamme, kun resurssit käyvät vähiin ja ihmisten väliset konfliktit näyttävät pahenevan päivä päivältä, on vaikea olla ajattelematta tulevaisuuttamme. Onko meillä tarpeellista huolehtia rakkaistamme? Mitä voimme tehdä parantaaksemme tapaamme kohdella toisiamme? Ja jos meillä olisi mahdollisuus valita, mitä tekisimme parantaaksemme koko ihmiskuntaa?

Ne ovat nöyryyttäviä kysymyksiä, ja tuleva johdon sim Flat Eye nostaa heidät etusijalle, mutta huoltoasemapäällikön näkökulmasta dystooppiseen tulevaisuuteen.

Pelin pääpaikka on nimetty Flat Eye, maailman tehokkaimman yrityksen omistama etähuoltoasema ja lähikauppa. Juoksupaikasta tulee monien yrityksen kehittyneempien tekniikoiden testausalusta, mikä voi johtaa rajuihin seurauksiin ihmiskunnalle. Mutta se kaikki riippuu sinusta.

Kehittäjä Monkey Moon Studion mukaan Flat Eye on “jäähdytyksen hallintapeli”, jossa pyörität korkean teknologian huoltoasemaa, joka on lähes täysin automatisoitu edistyneen tekoälyjärjestelmän ansiosta, joka voi ennustaa erilaisia ​​mahdollisia tulevaisuuksia. Sain pelata lyhyen osion pelistä GDC 2022:n aikana San Franciscossa, ja se teki minuun vaikutuksen konseptillaan ja sillä, kuinka se sekoitti huumoria ja joitain silmiinpistävän osuvia sosiaalisia kommentteja.

Vähittäiskaupan vitsailun lisäksi Flat Eyen tekoälyllä on myös outo pakkomielle vuoden 1985 elokuvaan Clue, joka on mukautettu klassisesta lautapelistä. Tekoäly tuo jatkuvasti esille tosiasioita elokuvasta, jopa joidenkin tärkeiden keskustelujen aikana, ja monet yksityiskohdat liittyvät kaikki Flat Eye -elokuvan ydintarinaan. Mukana on myös muita yksityiskohtia, tärkeitä asioita, joita opit työskennellessään yksin lähikaupassa: työsähköposteistasi löytyviä piilotettuja osia, jotka kertovat tulevista suunnitelmista, katkelmia yhdestä monista keskusteluistasi itsetietoisen tekoälyn kanssa. Nämä antavat peliin yllättävän paljon inhimillisyyttä, mikä oli mielestäni hieman lohdullista.

03.png

Syrjäisessä, jäisessä erämaassa sijaitseva Flat Eye -huoltoasema on paikka, jonne asennetaan maailman edistyksellisin tekniikka.

Monkey Moon Studio, Raw Fury

Huolimatta siitä, että Flat Eye simuloi vähittäiskaupan kokemuksia ja on vastuussa edistyneestä tekniikasta, se on todellakin “chill management -peli”. Kuten The Simsissä, sinun tehtäväsi on huolehtia päähenkilöstä ja huolehtia päivittäisistä vaelluksista. Yleensä nämä tehtävät hoidetaan muutamalla hiiren napsautuksella, kun ohjaat hahmoasi kaupassa. Esimiehenä sinun on huolehdittava siitä, että myymälän hyllyt ovat täynnä välipaloja, myymälän laitteet ja infrastruktuuri toimivat hyvin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä roskaruokaansa ja autopolttoaineeseensa.

Koska olet vain sinä, sinun täytyy hypätä eri myymäläalueiden välillä tarkastaaksesi korjausta tarvitsevat koneet ja varmistaaksesi, että asiakkaat saavat apua ja asennettava tekniikka toimii. Nämä edistykselliset tekniikat tulevat olemaan suuri vetonaula myymäläasiakkaille, kuten elinten korvausautomaatit ja laitteet, jotka on omistettu kloonaamiseen, teleportaatioon ja jopa eliniän pidentämiseen.

Kaupan tekoäly on valmiina auttamaan, mutta sen ensisijainen tavoite on ohjata takapäätä ja neuvoa sinua tulevista tärkeistä valinnoista. Ajoittain premium-asiakkaita käy kaupassa hyödyntääkseen kokeellista teknologiaa, ja siinä Flat Eye esittelee moraaliset ongelmansa. Demossa premium-asiakas halusi käyttää yhtä kaupan koneista pidentääkseen käyttöikää. Ennen pyynnön hyväksymistä voit olla vuorovaikutuksessa ja kysyä, mitä he aikovat ja halusiko asiakas todella jatkaa.

04.png

Sen lisäksi, että edistynyt tekniikka toimii oikein, sinun on myös pysyttävä liikkeessä pienissä tehtävissä, kuten hyllyjen varastossa pitäminen.

Monkey Moon Studio, Raw Fury

Valinnoistasi riippuen tekoäly näyttää sinulle visioita tulevaisuudesta ja paljastaa, mitä voisi tapahtua, jos nämä premium-asiakkaat käyttävät tekniikkaa tietyllä tavalla. Jos kyseessä on eliniän pidentäjä, laite voi lopulta joutua maailman superrikkaiden käsiin, jolloin se ei ole kaikkien alemmissa yhteiskuntaluokissa olevien ulottuvilla. Tämä muutos johtaa maailmanlaajuisiin mellakoihin ja rehottavaan eriarvoisuuteen niiden välillä, joilla on varat ja joilla ei ole. Se, mikä alkoi näennäisesti positiiviselta panokselta ihmiskunnalle, voi mahdollisesti johtaa uskomattoman synkkään tulevaisuuteen, ja Flat Eye näyttää sen seuraukset joissakin ikävissä yksityiskohdissa.

Pidän Flat Eyen lähestymistavasta sosiaaliseen kommentointiin ja “chill managementiin”, koska se tekee sinusta aktiivisen osallistujan tämän tekniikan käyttöön ja sen seurauksiin. Olet vain huoltoasemapäällikkö, mutta sinun odotetaan työskentelevän maailman edistyneimmän tekoälyn kanssa ja omaavan viisautta tietää, mikä on todella parasta ihmiskunnalle.

Olen todella kaivannut tätä konseptia, ja Flat Eyen varhainen demo lupaa paljon tutkia sitä pidemmälle ja mahdollisesti nähdä pelin saavuttavan toiveikkaamman huippupisteen. Vaikka Flat Eye sijoittuu dystopiseen tulevaisuuteen, pelin pääsilmukka on nykyisyyden tutkiminen ja ehkä sen selvittäminen, että tulevaisuuden ei tarvitse olla niin synkkä – ja kenties kaikille on olemassa toinen tie eteenpäin. Se on voimakas viesti, jota haluaisin tarkastella tarkemmin koko julkaisussa.

Raw Fury Gamesin julkaiseman Flat Eyen on määrä tulla PC:lle myöhemmin tänä vuonna.

Leave a Comment