Kuinka ratkaista “suurin ongelma, jonka ihmiskunta on koskaan kohdannut” – Glenn Freeman

Äärimmäiset sääilmiöt Pohjois-Amerikassa pelkästään viime kesänä aiheuttivat lähes 500 miljardin dollarin vahinkolaskuja vakuutuksenantajille ja jälleenvakuuttajille. “Ja nämä tapahtumat pahenevat edelleen, he eivät odota, että tämä kaikki menee pois”, sanoi Sir David King äskettäisessä esitelmässään Credit Suisse 25th Asian Investment Conferencessa.

Sir David on Cambridgen yliopiston Climate Repair and Climate Crisis Advisory Groupin perustaja ja puheenjohtaja sekä entinen ilmastonmuutoksen erityisedustaja Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksessa. Laaja-alaisen keskustelun aikana hän auttoi määrittelemään ilmastonmuutoskatastrofin, selitti tilanteen kiireellisyyden ja hahmotteli joitain laajamittaisia ​​ratkaisuja, jotka hän pakottaa globaalia yhteisöä ottamaan nopeasti käyttöön.

“Peruuttamaton sulaminen on tuhoisaa”

Maapallon pintalämpötila on nykyään keskimäärin 1,35 celsiusastetta korkeampi kuin esiteollisella aikakaudella. Sir David uskoo, että tämä räjäyttää melkein varmasti 1,5 asteen eron.

Lämpötilojen nousu on voimakkainta napapiirillä, jossa se on 3,5-4 kertaa korkeampi kuin muualla planeetalla. Tämä alue sisältää maa-alueita, jotka ovat osa Norjaa, Ruotsia, Suomea, Venäjää, Yhdysvaltoja (Alaska), Kanadaa, Tanskaa (Grönlanti) ja Islantia.

Yksi näkyvimmistä vaikutuksista on nähtävissä Grönlannissa, joka on noin 80 % jäässä, mutta sulaa jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla.

“Arktinen meri lämpenee niin paljon, että ilma pohjoisnavan yläpuolella on lämpimämpää kuin monilla pohjoisen pallonpuoliskon alueilla. Olemme kääntäneet sen täysin kylmästä alueesta lämpimäksi, Sir David sanoi.

“Grönlannissa on niin paljon jäätä, että kun se kaikki sulaa, merenpinta nousee noin 6,5 metriä, mikä tulee olemaan tuhoisaa maailmanlaajuiselle järjestelmälle sellaisena kuin me sen tunnemme. Mikään rannikon kaupunki ei selviä mistään sellaisesta.”

Ja tämän “palautumattoman jään sulamisen” kaikkialla planeetalla, hän uskoo, että merenpinta voi helposti nousta kahdella metrillä vuosisadan loppuun mennessä – mikä sinänsä olisi tuhoisaa.

Ruokaturva uhattuna

Esimerkiksi Kiina, Vietnam ja Indonesia ovat maailman viiden suurimman riisintuottajan joukossa. Suuret osat näiden maiden riisinviljelyalueista ovat jo alttiita säännöllisille suolaveden tulville, mikä pahenee entisestään lämpötilan ja merenpinnan noustessa.

“En ymmärrä, kuinka voimme hallita tällaista elintarvikkeiden häviämistä viljelymaasta kärsimättä suurta muutosta globaalissa talousjärjestelmässä”, sanoi Sir David.

“Asetetaan esteitä, jotta estetään ruoan pääsy muista maista tälle alueelle, uskoakseni tulee kaaos. Ja tarkastelemme aluetta maailmassa, joka saattaa tuottaa vuosisadan puoliväliin mennessä yli 200 miljoonaa ilmastopakolaista, jotka etsivät muuta asuinpaikkaa.”

Ilmaston korjaaminen – kattava strategia

On olemassa toimenpiteitä, joilla voidaan luoda luotettava, hallittavissa oleva tulevaisuus ihmiskunnalle huolimatta tähän mennessä maalatuista synkistä kuvista. “Mutta emme voi valita ja sekoittaa täällä, meidän on tehtävä kaikki nämä kolme strategian elementtiä”, sanoi Sir David.

1. Vähentää – Syvä ja nopea päästöjen vähentäminen.

Ensimmäisessä kohdassa hän korostaa, että emme voi jatkaa fossiilisten polttoaineiden käyttöä tulevaisuudessa. “Olemme jo laittaneet liikaa kasvihuonekaasuja ilmakehään, muuten näitä äärimmäisiä sääilmiöitä ei tapahtuisi ja napapiiri ei lämpene niin nopeasti”, Sir David sanoi.

2. Luo uusia kasvihuonekaasunieluja ja Poista ylimääräisiä kasvihuonekaasuja ilmakehästä

“Tänään päästämme ilmakehään 40 miljardia tonnia kasvihuonekaasupäästöjä vuodessa, mitä meidän on vähennettävä mahdollisimman nopeasti, mutta hallitulla tavalla ja oikeudenmukaisella tavalla”, sanoi Sir David.

Aluksi hän uskoo, että meidän on vähennettävä ilmakehän hiiltä nykyisestä noin 500 miljoonasosasta noin 350 miljoonasosaan.

3. Korjaus pohjoisnavan alue ja jää maalla

“Meiltä voi mennä 50 tai jopa 80 vuotta saada itsemme “hallittavaan tulevaisuuden” asemaan, joten meidän on korjattava pohjoisnapa-alueet”, sanoi Sir David.

“Kun aloitamme kahdesta ensimmäisestä R:stä, meidän on myös opittava jäädyttämään alue uudelleen.”

Sota Ukrainassa, energiakriisi ja ilmasto

Ukrainan konflikti ja siihen liittyvät Venäjä-pakotteet ovat aiheuttaneet valtavia energiavajeita erityisesti Euroopassa, mutta suuressa osassa maailmaa. Sir David uskoo, että tämä tilanne on nähtävä “kiihtyvänä” uusiutuvan energian tarjonnan lisäämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Hän viittasi esimerkkiin Iso-Britanniasta, jossa pääministeri Boris Johnson sitoutui marraskuussa vähentämään päästöjä lopettamalla bensiinikäyttöisten ajoneuvojen myynnin vuodesta 2030 alkaen. Johnson on puhunut myös tuulipuistoinvestointien lisäämisestä Pohjanmeren alueella.

“On hienoa, että pääministeri antaa nämä lausunnot, mutta katsotaan, mitä sääntelyprosesseja seuraa näiden muutosten nopeuttamiseksi markkinoille”, Sir David sanoi.
“En näe mitään tarvetta kytkeytyä pois tästä Net-Zero-prosessista. Ilmastonmuutos on suurin globaali ongelma, jonka ihmiskunta on koskaan kohdannut; olemme käyneet läpi monia sotia, mutta meidän on edettävä niin nopeasti kuin mahdollista tuohon nettonolla-maailmaan.”

Kuinka aloittaa vahinkojen vähentäminen, purkaminen

Erilaisia ​​teknologisia lähestymistapoja puolustaa Mission Innovation -ohjelma, jonka Sir King käynnisti COP21-ilmastokonferenssissa vuonna 2015. Credit Suisse -konferenssissa hän keskusteli näistä kahdesta, jotka molemmat perustuvat “biomimikriin” – jotka ovat ihmisen johti pyrkimyksiä kopioida luonnossa havaittavia prosesseja.

Merellinen pilvi kirkastumassa – Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa auringonvalon heijastamista pois arktiselta alueelta luomalla valkoisen pilvipeitteen. Tämä voidaan tehdä “kylvämällä” pieniä suolahiukkasia, jotka olennaisesti valkaisevat mustia pilviä.

“Jos nämä kiteet, jotka ovat kooltaan alle mikronin, laskeutuvat tummaan pilveen, jossa on suuria pisaroita, jotka sataa lunta tai muodostavat sadetta, se muuttuu valkoiseksi ja heijastaa”, Sir King sanoi.

Edinburghin yliopiston tekniikan professori Stephen Salter on osana Mission Innovation -ohjelmaa suunnitellut merialuksen, joka pumppaa merivettä ja auttaa lähettämään lisää pisaroita ilmakehään.

“Prototyypin testaamisen jälkeen tavoitteena on ympäröidä napapiiri noin 700-1000 alustalla, jotka aktivoimme luomaan valkoisen pilvipeiteen vasta, kun Met Office (Ison-Britannian sääpalvelu) kertoo meille tuulen puhaltavan. kohti arktista aluetta”, sanoi Sir King.

Tämä auttaisi luomaan uutta jääpeitettä Jäämerelle ja auttaisi myös pysäyttämään ikiroudan sulamisen maalla.

Valaat, kalat ja hiilidioksidin vähentäminen – Toinen on teknologinen interventio, jolla on kaksi tavoitetta: kasvihuonekaasujen poistaminen ja meren biologisen monimuotoisuuden lisääminen. Tämä sisältää valaiden ulosteiden leviämisen jäljittelemisen ja sinivalaspopulaatioiden kasvattamisen, jotka ovat nyt kutistuneet noin 1 prosenttiin esiteollistumista edeltävästä tasosta.

Sir David selitti valaiden tärkeän roolin luotaessa biologista pumppaavaa toimintaa valtamerissä, tuoden hedelmällistä materiaalia valtameren syvyyksistä pintaan. Tämä valaan ulosteiden kautta karkotettu materiaali luo kasviplanktonmetsiä, joka on pienten kalojen välttämätön ravinto ja ympäristö, jossa ne munivat.

Kun otetaan huomioon yksittäisen valaan karkottamat valtavat ulosteet, jotka moninkertaistuvat niiden elinympäristöjen kautta, ne voivat luoda kasviplanktonmetsiä, jotka kattavat 1 000–5 000 neliökilometriä valtamerta.

“Keskitymme valtameriin, koska ne muodostavat 72 prosenttia maan pinnasta ja suurin osa niistä on erittäin syviä valtameriä, joihin keskitymme”, Sir David sanoi.

“Aivan kuin elävät puut ovat metsien hiilimassaa, niin nämä ovat valtamerten hiilimassaa. Maailman syvät valtameret ovat pohjimmiltaan aavikoita, ja aiomme palauttaa ne valaiden, kalojen ja äyriäisten tilaan, jossa ne ennen olivat.”

Kuka ajaa muutosta?

Sir David korosti kahta tärkeintä ryhmää, jotka voivat ajaa muutosta:

  1. Poliittiset yhteisöt ja
  2. Talousyhteisöt.

Viitaten jälleen Ukrainan sodan pahentamaan energiakriisiin, hän korosti, että energiainfrastruktuurilla on taipumus käsittää pitkäikäisiä omaisuuseriä, jotka säilyvät 50-100 vuotta.

“Jos investoinnit menevät vanhanaikaiseen infrastruktuuriin, mikä huolestuttaa minua Ukrainan sodasta käytävässä keskustelussa, se voi luoda hukkaomaisuutta. Ei ole mahdollista, että viiden vuoden kuluttua ihmiset eivät enää hyppää ylös ja alas ja pyytäisi fossiilisten polttoaineiden investointien lopettamista”, Sir David sanoi.
“Tulevaisuus on vahvasti riippuvainen niiden yhteisöjen heräämisestä, jotka ovat rahoittaneet meille sopimatonta tulevaisuutta ajassa eteenpäin.”

Hän viittasi myös öljy- ja kaasuyhtiöihin, “jotka ovat useiden vuosien ajan “vihertäneet” asialistaansa, ainakin julkisesti.

“Monet ihmiset pitävät sitä greenwashina, ja mielestäni sitä on kuvattava tällä tavalla. Selviytyvätkö nämä tällä hetkellä fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat energiayhtiöt tulevaisuudessa? Se riippuu heidän omista investointisuunnitelmistaan.”

Sijoittaminen tarkoituksella

Credit Suisse pyrkii tunnistamaan monivuotisia yhteiskunnallisia trendejä, jotka voivat johtaa nopeasti kasvaviin liiketoimintamahdollisuuksiin ja antaa sijoittajille mahdollisuuden kasvattaa pääomaansa. Joukkueen viimeisimmät uutiset ja oivallukset löydät verkkosivustolta.

.

Leave a Comment