Orange Countyn Habitat for Humanityn uusin raportti yksilöi asuntotarpeet

Habitat for Humanity of Orange County on auttanut yli 330:tä mustaa perhettä asunnonomistus- ja kodinsuojeluohjelmansa kautta viimeisten lähes 40 vuoden aikana sen äskettäin julkaistun rodun tasa-arvoraportin mukaan.

Raportin mukaan Habitat on vain vuodesta 2010 lähtien sijoittanut lähes 600 000 dollaria mustien yhteisön jäsenten omistamiin koteihin.

Mona L. Daniels on yhden noista kodeista omistaja.

Neljän lapsen yksinhuoltajaäiti Daniels pystyi muuttamaan kotiin vuonna 1996 Habitatin avulla ja lopulta maksamaan asuntolainansa vuonna 2016 raportin mukaan.

“Halusin eniten, että lapsilleni olisi turvallinen paikka asua ja myös vähemmän stressiä”, Daniels sanoi The Daily Tar Heel -lehden haastattelussa.

Hän sanoi, että Habitat auttoi häntä pysymään raiteilla asuntolainansa kanssa ja ratkaisemaan tietyt korjaustarpeet kodissaan.

“Habitat tekee paljon hyvää ja on monia tapoja elää turvallisesti, terveenä, tuntea olonsa mukavaksi ja stressittömäksi”, Daniels sanoi.

Rotuerot asunnonomistuksessa

Raportti “Promoting Black Homeownership” esitteli havaintoja rotujen eriarvoisuudesta asunnonomistuksessa, tunnusti rodun varallisuuskuilun ja tarjosi poliittisia ratkaisuja.

Raportin mukaan 89 prosenttia sen palvelemista perheistä on ollut värikkäitä kotitalouksia Orange County Habitatin perustamisesta vuonna 1984 lähtien.

Mustat yhteisöt kohtaavat historiallisesti ja tällä hetkellä systeemisiä asumissyrjinnän ja -rajauksen ongelmia. Raportissa käsitellään myös sitä, kuinka COVID-19-pandemia on asettanut uusia haasteita mustien kotitalouksille.

Raportissa keskustellaan siitä, kuinka asunnonomistus on tärkein tekijä rodullisten varallisuuskuilun aiheuttajana, koska asunnonomistus on usein yksilöiden suurin vaurauden lähde. Perheiden nettovarallisuuden mediaani roduittain vuonna 2019 valtakunnallisesti oli 188 200 dollaria valkoisille perheille ja 24 100 dollaria mustille perheille.

Jennifer Player, Habitat for Humanity of Orange Countyn presidentti ja toimitusjohtaja, sanoi, että käsirahat ja pankit, jotka ovat valmiita myöntämään lainoja, estävät usein mustien asunnon. Hän kertoi, että suurin osa ensiasunnoista ostetaan perheen tuella.

– Köyhien ihmisten sukupolvellisuuden vuoksi ihmiset, joilla ei ole perhettä, joka voisi antaa heille käsirahaa, eivät useinkaan pysty edes aloittamaan mahdollisuutta omistaa kotia, Player sanoi.

Raportin mukaan Orange Countyn mustien kaupunginosat, kuten Northside ja Pine Knolls, olivat historiallisesti keskittyneitä yhteisöjä, joiden koteihin on vaikuttanut Habitatin työ.

“Tässä yhteisössä (Northside) perheet, jotka ovat voineet ostaa sieltä koteja, ovat pystyneet rakentamaan vaurautta elämänsä aikana”, Player sanoi. “Heillä on nyt omaisuus, jonka he voivat siirtää perheensä muille sukupolville.”

Player sanoi, että Habitat on vain yksi osa tätä liikettä ja että monet mustien johtamat organisaatiot ovat olleet edelläkävijöitä mustien asunnon järjestämisessä ja puolesta.

“Olemme vahvasti sitä mieltä, että menestyäksemme ponnisteluissamme tarvitaan tarkoituksellista yhteenliittymien rakentamista näiden asioiden ympärille ja niiden ihmisten äänen keskittämistä, jotka ovat kokeneet asumisen epävarmuutta yhteisössämme”, Player sanoi.

Sekä Habitat että paikallinen voittoa tavoittelematon EMPOWERment, Inc. ovat Orange County Affordable Housing Coalitionin jäseniä.

Delores Bailey, NAACP:n asuntokomitean puheenjohtaja ja EMPOWERment Inc:n toiminnanjohtaja, sanoi, että muun muassa Northside ja Pine Knolls -yhteisöt ovat olleet myös hänen organisaationsa painopiste EMPOWERment, Inc:n perustamisesta lähtien.

Baileyn mukaan EMPOWERment, Inc. auttaa helpottamaan vuokraamista ja toimii yhtenä Orange Countyn suurimmista voittoa tavoittelemattomista vuokranantajista. Hän lisäsi, että järjestö pyrkii löytämään asuntoja perinteisesti afroamerikkalaisilta Orange Countyn alueilta.

“Monet ihmiset, jotka ovat läpäisseet asunnonostajakurssimme, ovat ostaneet Habitat-koteja”, hän sanoi. “Olemme aina tehneet yhteistyötä ja yrittäneet auttaa toisiamme, oli kyseessä sitten asunnonomistaja tai vuokralainen.”

Daniels sanoi rohkaisevan kaikkia kiinnostuneita hakemaan Habitat-ohjelmaan. Hän kehotti olemaan lannistumatta, jos heidät hylätään alun perin, kuten hän teki.

“Jos sinut hylätään, jatka ja hae uudelleen”, hän sanoi. “Enemmän kuin todennäköistä, että tilanteesi on muuttunut.”

Siirtyä eteenpäin

Cami Schupp, Habitat for Humanity of Orange Countyn hallituksen puheenjohtaja, ilmoitti aamiaisella, että Habitat Humanity of Orange County suunnittelee rakentavansa 148 kohtuuhintaista asuntoa omakotitalokäyttöön seuraavan viiden vuoden aikana.

“Nostamme peliämme kaikki”, hän sanoi aamiaisella. “Me pyrimme siihen. Haluamme vaikuttaa.”

Kimberly Cameron, joka toimii tällä hetkellä North Carolina A&T Real Estate Foundation, Inc:n toiminnanjohtajana Greensborossa, sanoi uskovansa ihmisten usein ajattelevan, että asuntokysymykset voidaan ratkaista korkealla tasolla hallituksen politiikan avulla.

Mutta hän uskoo, että mustien yhteisöjen kohtuuhintaiseen asumiseen liittyy monia tekijöitä, ja ratkaisuihin on omaksuttava kokonaisvaltainen lähestymistapa.

“Et voi katsoa (ratkaisuja) lineaarisesti, se ei korjaa mitään”, hän sanoi.

Cameron korosti, että vuosien rasistinen motivaatio lakien muuttamisen ja rodullisten kysymysten luomisen takana on johtanut tähän pisteeseen.

“Saman voiman, joka sai meidät tähän tilanteeseen, saman rodullisesti motivoituneen elinvoiman, täytyy olla saman rodullisesti motivoituneen elinvoiman, jonka tarvitsemme saadaksemme meidät pois tästä”, hän sanoi.

@WaverlyMcIver

@DTHCityState | city@dailytarheel.com

Tilaa sähköpostiuutiskirjeemme saadaksesi päivän uutiset ja otsikot postilaatikkoosi joka aamu.

Leave a Comment