PÄIVITYS: Osavaltion lainsäätäjät hyväksyvät 15 viikon aborttikiellon

Siirto on ennalta ehkäisevä askel tiukempien rajoitusten suhteen, jotka liittyvät Yhdysvaltain korkeimman oikeuden uhkaavaan aborttioikeuksia koskevaan päätökseen.

Päivitys 29.3.2022 klo 22.03 alkaen:

FRANKFORT, Ky. (AP) – Kentuckyn lainsäätäjät äänestivät tiistai-iltana aborttien kieltämisen puolesta 15 raskausviikon jälkeen, mikä on ennaltaehkäisevä askel tiukempien rajoitusten suhteen, mikä liittyy Yhdysvaltain korkeimman oikeuden uhkaavaan aborttioikeuksia koskevaan päätökseen.

Toimenpide herätti tiistaina vastalauseita abortin oikeuksien puolestapuhujilta. He huusivat “abortti on terveydenhuoltoa” ennen kuin heidät poistettiin senaatin lehteristä.

Laki hyväksyttiin lopullisesti tuntia myöhemmin parlamentissa.

15 viikon kielto sisällytettiin lakiehdotukseen, joka säätelee aborttipillerien jakelua.

Toimenpide menee demokraattiselle hallitukselle. Andy Beshear.

15 viikon kielto perustuu Mississippin lakiin, jota korkein oikeus tarkastelee.

Alkuperäinen tarina 29.3.2022 klo 17.53 alkaen:

FRANKFORT, Ky. (WTVQ) – The Humanity in Healthcare Act eli House Bill 3 hyväksyttiin osavaltion senaatissa tiistaina.

Aiemmin tiistaina osavaltion Capitolissa pidettiin valintaa kannattava mielenosoitus kauaskantoista lakiesitystä vastaan, joka asettaisi Kentuckyn abortille enemmän sääntelyä. Mielenosoitus keskittyi osittain osaan lakiehdotuksesta, joka asettaisi uusia rajoituksia varhaisen raskauden keskeyttämiseen käytettäville lääkkeille.

“Toimistoasi viedään pois. Olet menettänyt autonomian tehdä päätöksiä, jotka ovat oikeita sinulle ja perheellesi”, sanoi Planned Parenthood Alliance Advocates Kentuckyn osavaltion johtaja Tamarra Wieder.

Joulukuussa FDA hyväksyi abortin pillerit postitse, mutta lakiesitys rajoittaisi lääkkeiden saatavuutta Kentuckyssa ilman, että lääkäri näkisi häntä henkilökohtaisesti.

Elämän puolestapuhujien mukaan pillereiden ottaminen ilman lääkärin tarkastusta ei ole turvallista.

”En ole vain elämän, vaan myös naisten terveyden puolesta. Ja entisenä naisten terveydenhoitajana tämä ei ole vain hyvä lääke. Haluamme varmistaa, että puolustamme aborttia tai aborttia vastaan, siitä ei ole kysymys. Siellä missä abortti on laillista, haluamme varmistaa, ettei kotitekoisia abortteja tehdä”, sanoi Kentuckyn Right to Lifen pääjohtaja Addia Wuschner.

Abortin kannattajat kuitenkin huomauttavat, että lakiesityksen rahoittajat eivät ole lääketieteen asiantuntijoita, ja väittävät, että joillakin naisilla Kentuckyssa, etenkään maaseutualueilla, ei ole pääsyä OBGYN-hoitoon tai muuhun lähellä olevaan lisääntymishoitoon ja että lakiesitys rajoittaisi heidän pääsyään abortteja.

“Yhteisöissämme on aavikkoalueita, joissa he eivät voi saada lisääntymisterveydenhuoltoa, ja ne määrät vain kasvavat, kun karkotamme palveluntarjoajia osavaltiosta, koska he eivät voi tarjota kattavaa hoitoa”, Wieder sanoi.

Lakiesityksen kannattajat sanovat, että muutokset eivät poista naiselta valintaa, vaan tekevät valinnasta turvallisempaa.

“Se ei rajoita valintaa. Hänellä on edelleen mahdollisuus tehdä abortti, jos se on raskauden alkuvaiheessa. Se voidaan tehdä pillerirykmentin kautta. Se vakuuttaa hänelle, että lääkärin tapaaminen ja seuranta ovat osa hänen terveyttään”, Wuschner sanoi.

Lakiesitys hyväksyttiin senaatissa äänin 29–0.

Leave a Comment