Keskustelu kahden johtavan edelläkävijän kanssa LATAMin vaikuttavuussijoitussektorilla

Latinalaisessa Amerikassa (LATAM) on vielä varhaisia ​​aikoja kestäville sijoituskäytännöille, joilla pyritään saavuttamaan sosiaalinen tai ympäristöllinen tavoite ja tuottamaan voittoa. Mutta Latinalaisen Amerikan vaikutussijoitusfoorumi (FLII), joka pidettiin juuri Meksikossa 15.-17. maaliskuuta 2022, yrittää muuttaa tätä.

Ainutlaatuinen tapahtuma, joka järjestetään Meridassa, Mayan raunioiden ympäröimässä siirtomaakaupungissa, kokoaa yhteen joukon LATAM-vaikutussijoitussektorin toimijoita – useiden hacienda-kattojen alle – kolmipäiväiseen tapahtumaan, joka koostuu verkostoitumisesta, pääpuhujista ja intiimimmästä seminaarista. -tyyppisiä keskusteluja. Sijoittajien juomat rikkoivat nopeasti jään, kun vaikutussijoittajat pukeutuivat baarimikoiksi ja palvelivat sosiaalisia yrittäjiä, mikä avasi ovet keskustelulle ja vertaansa vailla olevalle yhteistyölle.

Tapahtuman järjestää New Ventures, joka helpottaa vaikuttavien sijoittajien ja sosiaalisten yrittäjien välistä vuorovaikutusta, toteuttaa erilaisia ​​kiihdytysohjelmia ja operoi sijoitusvälineitä VIWALA ja New Ventures Capital – kaikki edistääkseen vaikuttajasijoittamisen agendaa.

Sociable istui New Venturesin perustajakumppanin ja Meksikon GSG:n kansallisen neuvoa-antavan komitean puheenjohtajan Rodrigo Villarin sekä GSG:n politiikan pääjohtajan ja entisen sosio-urbaanien integraation valtiosihteerin kanssa Argentiinan terveys- ja sosiaalisen kehityksen ministeriössä, Sebastian Welisiejko. Tässä on mitä he odottavat LATAM:n vaikutukselta investointiekosysteemiltä seuraavien parin vuoden aikana ja mitä länsimaailma voisi oppia LATAMin lähestymistavasta.

FLII:ssa puhujat mainitsivat, että tämä oli jännittävä hetki vaikutussijoittamiseen. Miksi?

Matkailuauto: Tämä on jännittävää aikaa yleiselle yrittäjäyhteisölle maailmanlaajuisesti, ja LATAM on ollut yksi eniten hyötyneistä alueista. Parin viime vuoden aikana yrittäjiin sijoittavien vaikutusrahastojen määrä ja käytettävissä olevat resurssit ovat kasvaneet eksponentiaalisesti. Aiemmin riskipääomarahastoja oli vain kaksi tai kolme, mutta nyt yrittäjiä tuetaan enemmän kuin koskaan ennen.

Rodrigo Villar
New Venturesin perustajaosakas ja GSG:n kansallisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Meksikossa

Markkinoille on tulossa myös monia uusia sijoittajien lähteitä. Kun aloitimme pääomasijoitusrahastomme, ainoat sijoittajat olivat suuret perhetoimistot tai kehityspankit. Nyt on olemassa virtaa uusia sijoittajia ja enkelisijoittajia, jotka sijoittavat pienempiä 10 000 dollarin sijoituksia eri rahastoihin ja rakentavat salkkuja.

Säätiöt ovat myös ymmärtäneet, että niiden perinteinen hyväntekeväisyys ei katoa mihinkään, ja niiden on hankittava resursseja kestävämmin. He ottavat käyttöön myös lahjoituksia, eivät vain apurahojen myöntämistä.

SW: Enemmän kuin jännittävää, se on ratkaisevaa aikaa. Ensimmäisen kerran kun tulin FLII:lle vuonna 2015, ihmiset keskustelivat “mitä” – koulutuksen ja tietoisuuden lisäämisen tarpeesta – koska vaikutussijoittaminen oli uusi termi monille. Vuosia myöhemmin keskustelu muuttui “miten”: mekanismit, mittarit, tekniikat, riskit ja sekoitettu pääoma. Tämän vuoden FLII:ssa keskustelimme “milloin” kiireellisyyden vuoksi, kun vuosi 2030 on kulman takana.

Kun FLII alkoi, SDG:t olivat 20 vuoden päässä – nyt niitä on kahdeksan. Emmekä näe valtavaa parannusta taloudellisten kuilujen kuromisessa. Pandemia varmasti työnsi meidät myös taaksepäin.

Se on ratkaiseva totuuden hetki. Muutaman vuoden kuluttua nähdään, tarjosiko liikkeemme tarvittavan pääoman. Emme keskustele teorioista tai pelaa pelejä; tämä on ihmiskunnan ja planeetan tulevaisuus.

Miten eri LATAM-maiden vaikutussijoitusekosysteemit eroavat toisistaan? Miten tämä on vaikuttanut maiden kehitykseen?

SW: Ihmiset piirtävät yhtäläisyyksiä eri LATAM-maiden välillä, mutta alue on laaja ja monimuotoinen. Hallituksen järjestelmät ja markkinat ovat hyvin erilaisia ​​maittain.

Sebastian Welisiejko
GSG:n politiikanjohtaja

Taloustieteilijänä uskon, että sijoitusekosysteemiä ei voi täysin erottaa perinteisistä investoinneista. Joidenkin maiden mikrotaloudet ovat erittäin hauraita, mikä johtaa hauraisiin ympäristöihin kaikenlaisille yrityksille. Argentiinassa, josta olen kotoisin, vuotuinen inflaatio on ollut yli 50 % jo neljän vuoden ajan. Kaikki investoinnit ovat vaarassa, eivät vain vaikutussijoitukset.

Huolimatta Kolumbian, Meksikon ja Chilen myllerryksestä ja konflikteista makrotalouden perustekijät säilyivät – ja se on positiivista. Vaikutusinvestoinnit näissä kolmessa maassa ovat elinvoimaisempia kuin koskaan ja ovat yleistymässä. Mutta saavutammeko vaaditun mittakaavan vai emme?

Matkailuauto: Kysymys on talouksien koosta ja myös erilaisista säännöksistä. Kun puhut riskipääomasta, tarvitset vaakoja. Esimerkiksi Hondurasissa liiketoimintaa harjoittaville yrittäjille se on herkkä talous, mutta myös pieni. Ja maat, joissa näemme eniten yksisarvisia tulevan markkinoille, ovat usein teknologialähtöisiä ja niissä on alueellinen lähestymistapa maakohtaisen sijasta.

Kun miehet tukevat sukupuolinäkökohtia koskevia älykkäitä yrityksiä ja sijoituskäytäntöjä, mitä on tehtävä, jotta naisvaikutus yrittäjiin ja sijoittajiin vaikuttaisi edelleen?

RW:
Pankit eivät usein erittele tarjontaansa tietyille yhteisöille, kuten naisyrittäjille, jotka johtavat yrityksiä. Vaikutussijoittamisen tulisi siksi olla osallistavampaa tarjoamalla tuotteita eri yhteiskuntaryhmille. Tarvitsemme naisjohtoisiin yrityksiin investointeja sukupuolinäkökulmasta, jotta laajempi ekosysteemi voisi tarkastella taloudellisten riskien mittaus- ja luovia analyysimenetelmiä ja ymmärtää naisten näkemyksiä siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa. New Venturesissa työskentelemme erilaisten maksujärjestelmien parissa ja kehitämme perinteisiä luottoriskianalyysin muotoja.

Sama koskee syrjäytyneitä ryhmiä. Työskentelimme saksalaisen BiodiversA-säätiön kanssa LGBT+-yhteisöjen kanssa. Kun tarkastellaan transsukupuolista väestöä, heillä ei joskus ole henkilöllisyystodistusta nimenmuutosten vuoksi, ja heidän elinajanodote voi olla erittäin alhainen. Perinteisessä pankissa heidän lainapyyntönsä voitiin helposti hylätä. Sen sijaan meidän piti rakentaa heille lisää luotto- ja rahoitusmekanismeja ja suunnitella yksilöllisiä tuotteita.

SW:

Nykyään monet ihmiset käyttävät nerokkaita strategioita vaikuttaakseen naisiin myönteisesti, mutta hypetyksen myötä olen myös nähnyt sukupuolten välistä pesua. Jotkut yritykset uskovat, että jos he valitsevat sukupuolen, heillä on paremmat mahdollisuudet saada pääomaa.

Koska sukupuoli voi olla abstraktia, tarvitsemme ratkaisuja, jotka ovat ongelmakeskeisiä tai syntyneet ongelman ymmärtämisestä. Jos esimerkiksi työskentelet paikkaperusteisen strategian parissa epävirallisissa siirtokunnissa, mikä on sukupuoli kyseisessä kontekstissa? Se voi tarkoittaa perheväkivaltaa, lastenhoitoongelmia, epäreilua työvoimaosuutta ja teiniraskautta, monien muiden seikkojen ohella.

Pääkaupunkiseudun keskustasta ulkopuolelta saapuvat ihmiset voivat joskus keksiä vääriä ratkaisuja. Meidän on istuttava alas, kuunneltava ja todella ymmärrettävä ongelma tehdäksemme rehellisiä sukupuolisijoituksia.

Hacienda Tekik de Regil, Merida, Meksiko
Luotto: Amigo yucatan

Mitä opetuksia investointisektorilla Euroopassa voi oppia LATAMista?

SW: LATAMissa monet ratkaisut syntyvät yhteisöistä itsestään sen sijaan, että ulkopuoliset ihmiset haluaisivat palvella yhteisöä, johon he eivät kuulu. Se, mitä vaikutus tarkoittaa eurooppalaisessa tai Pohjois-Amerikassa, on aivan erilaista: LATAM:in kauneus on vapaus tulkita omituisella lähestymistavalla, mitä vaikutus tarkoittaa.

LATAM-yrittäjät toimivat myös usein epävakaissa ja hauraissa ympäristöissä, joten ihmisten on jatkuvasti sopeuduttava. Tämä sopeutumiskyky on kuitenkin syntynyt vääristä syistä. Ja tämä ei ole vain LATAMissa; Olen nähnyt sen muun muassa Palestiinassa, Turkissa, Egyptissä.

Euroopassa tällä hetkellä todistamamme sota saa minut ihmettelemään, kuinka markkinat reagoivat ja globaali pohjoinen sopeutuu.

Vaikutussijoittaminen on edelleen markkinarako joillekin LATAMissa. Miten voimme muuttaa sen?

Matkailuauto: New Venturesissa roolimme on aina ollut yrittäjiin sijoittaminen ja yrittäjien tukeminen, rahastojen luominen sekä vaikuttavuuden mittaamista tutkivan tutkimuskeskuksen rakentaminen. FLII alkoi houkutella enemmän ihmisiä ja kasvattaa ekosysteemiä. Aloittaessamme olimme kaksi tai kolme henkilöä, jotka puhuivat vaikuttavista investoinneista Meksikoon ja parhaiden käytäntöjen jakamisesta muiden kanssa Brasiliassa, Kolumbiassa ja Chilessä.

On niin paljon muutakin tehtävää. Meidän on työskenneltävä lehdistön kanssa, saatava todellisia menestystarinoita ja näytettävä suurelle väestölle menestyvien sosiaalisten yrittäjien positiiviset vaikutukset. Yliopistojen on myös lisättävä vaikuttavuusinvestointeja opetussuunnitelmaansa. Täällä, Meksikossa, muutama yliopisto on luonut vaikutussijoituskeskuksia. Mutta tässä on mentävä paljon pidemmälle.

SW:

Työskentelen maailmanlaajuisessa organisaatiossa, joka on pohjimmiltaan ekosysteemien rakentaja. En sanoisi, että ihmiset puhuvat vaikutussijoittamisesta kadulla on menestyksen mitta. Taksonomia on tärkeä ammatinharjoittajille rakentaakseen vahvempia standardeja ja taatakseen tietojen eheyden, mutta viime kädessä todellisuus on taksonomiaa tärkeämpi. Jotta tavalliset ihmiset omaksuisivat nämä ratkaisut, parasta, mitä voimme tehdä, on näyttää tuloksia ja tuloksia.

Se on kuin hyökkääjä liittyisi jalkapallojoukkueeseen; ihmiset odottavat, että hyökkääjä tekee maalin. Jos pelissä yksi, hyökkääjä ei pelaa hyvin, ja pelissä kolme hän loukkaantuu, ihmiset alkavat kyseenalaistaa kykynsä.

Emme voi odottaa ihmisten rakastuvan konseptiin ja vaikuttavan sijoittamisen yleistyvän, ellemme osoita, että se toimii ja parantaa elämää.

Huomautus: Sebastián on taloustieteilijä, jolla on laaja kenttäkokemus ja poliittinen työ talouskehityksen, vaikutussijoittamisen, konfliktitalouden ja sosio-urbaanikehityksen aloilla. Rodrigo on sosiaalinen yrittäjä, jonka selkeä tavoite on muuttaa liiketoiminnan paradigmoja luodakseen myönteisiä vaikutuksia yhteiskuntaan ja planeettaan.

Leave a Comment