Let’s Get Real Bro: Uusi korttipeli, joka saa miehet puhumaan mielenterveydestä

Mielenterveysprojekti on Seattle Timesin aloite, joka keskittyy mielenterveys- ja käyttäytymisterveysongelmiin. Sitä rahoittaa Ballmer Group, kansallinen järjestö, joka keskittyy lasten ja perheiden taloudelliseen liikkuvuuteen. Seattle Times ylläpitää toimituksellista valvontaa tämän tiimin tuottamasta työstä.

“Cards Against Humanity tapaa terapeuttisi”, Weston Karnes kuvailee uutta korttipeliään, joka on suunniteltu herättämään keskustelua miesten välillä heidän mielenterveydestään.

Seattlessa toimiva tuotesuunnittelija Karnes lanseerasi Let’s Get Real Bro -pelin joulukuussa tavoitteenaan kannustaa syvempään, intiimimpään keskusteluun, joka usein puuttuu miesvaltaisista tiloista.

Peli toimii seuraavasti: Kysyjä poimii kortin, jossa on kysymys, kuten “Minkä viestin laittaisit Times Squaren mainostaululle miljoonien ihmisten nähtäväksi?” Jokainen pelaaja kirjoittaa vastauksen muistiin ja kysyjä valitsee suosikkinsa.

Pelissä on kolme tasoa korttipakkoja, joista jokainen sukeltaa syvemmälle henkilökohtaisempiin kysymyksiin. Online-neuvontayrityksen BetterHelp sponsoroinnin kautta neljäs taso antaa pelaajille mahdollisuuden lunastaa kortin ilmaiseen kuukauden terapiaan.

Karnes on myynyt pelistä 1 000 kopiota ja 5 000 lisää on tilattavissa. Se maksaa 29 dollaria ja sen voi ostaa verkosta. Karnes kerää myös jokaisesta ostoksesta yhden dollarin lahjoittaakseen miesten mielenterveyteen erikoistuneelle organisaatiolle.

The Seattle Times Mental Health Projectin Q&A-osassa hän kertoi motivaatiostaan ​​pelin luomiseen ja miksi hän on intohimoinen miesten mielenterveyden tukemisessa.

Mikä oli inspiraatiosi peliin?

Se alkoi joistakin näistä muista keskustelukorttipeleistä, kuten Cards Against Humanitystä. Olen aina halunnut mennä syvälle keskusteluun, mutta haluni käydä syvällisiä keskusteluja ei ole jotain, mitä näen usein miehissä.

Istuin tämä ajatus päässäni. Eräänä aamuna suunnittelin verkkosivun ja se kaikki vain ilmestyi. Se oli kuin, huh. Näytin sen vaimolleni ja innostuimme molemmat todella, ja se oli melkein kaikki mitä tarvitsin saadakseni pallon todella pyörimään.

Miksi valitsit pelimuodon?

Olen ammatiltani tuotesuunnittelija, joten ajattelen aina käyttökokemusta. Palasin jatkuvasti tähän kysymykseen, kuinka otat parhaat puolet miesten ryhmissä tapahtuvasta, eli tuesta, yhteydestä, rehellisistä keskusteluista mielenterveydestä ja haavoittuvuudesta, ja tehdä siitä helpommin saatavilla? Se oli suunnittelukysymys ja miksi valitsin pelin. Mielestäni pojat arvostavat rakennetta erityisesti. Hienoa, kun loppu on kiinteä.

Emme käytä voittamisen kieltä, mutta on olemassa jonkinlainen pistejärjestelmä. Jokainen kortti antaa yksilön valita oman syvyysasteensa, joten ketään ei pakoteta jakamaan raakaa, haavoittuvaa tavaraa ennen kuin he ovat valmiita.

Tiedän, että monet saavat tämän pelin eivätkä koskaan pelaa sitä, ja tiedän, että tulee olemaan ihmisiä, jotka saavat tämän pelin ja haluavat pelata sitä, mutta eivät koskaan pyydä ketään pelaamaan. Minulle se on edelleen merkityksellistä.

Miten toivoisit miesten käyttävän peliä?

Terapeutit, ohjaajat, nuorten mentorit – he näyttävät olevan pelin suurimpia faneja. Olen erittäin kiinnostunut löytämään yleisemmän käyttötavan.

Heterosuhteissa monet naiset ostavat sitä poikaystävälleen, miehelleen, ja se on minulle hyvä asia. Tosiasia on, että naisen on jollain tapaa helpompi tehdä tämä kuin miehen. Missä ovat ne kontekstit, joissa se on sallittua, missä miehet tuntevat olonsa turvalliseksi tehdäkseen sitä?

Mikä on ollut pelaajien vastaus tähän mennessä?

Jotkut ihmiset ovat kokeneet muodonmuutoksen leikkiessään, kuten jonkinlaisen parantavan keskustelun vanhemman kanssa. Minulle se on ollut tilaisuus saada ihmiset yhteen ja todella harkita yhteydenpitoa.

Miten suunnittelit pelin markkinoidaksesi sitä miehille?

Brändi sanoo, että se on peli, jossa kaverit voivat tutkia kaikkea, mitä emme halua, ja päästä tekemiimme asioihin. Suluissa alla on kuin oikeaa puhetta, tunteiden tunteita, maskuliinisuutta yhteyden saamiseen, tukea, henkistä ja tunneapua. Luulen, että jotkut ihmiset saavat sen pois, ja se on täysin ok. Mutta haluan olla erittäin suora ja suora sen suhteen, mitä tämä peli yrittää tehdä.

Sen huumori kohtaa suoraviivaisuuden ja todella helposti lähestyttävän kielen. En tiedä miksi, mutta ihmiset pitävät pukemisesta.

Millaisia ​​kokemuksia sinulla on mielenterveydestä?

Lukiossa minulla oli paljon ahdistusta, yritin todella piiloutua häpeältä ja häpeältä kaikin mahdollisin tavoin.

20-vuotiaana ja ihmisenä kehittyessäni, paljon terapiaa ja meditaatiota tehdessäni olen nyt päässyt paikkaan, jossa näen kuinka tärkeitä ihmissuhteet ja rehellisemmät ja autenttisemmat keskustelut olivat minulle ja omalle mielenterveydelleni.

Mikä toi sinut miesten ryhmiin?

Mielestäni se oli väistämätöntä. Oma yhteyden tarve ja haluni on ollut liikkeellepaneva voima koko elämäni ajan. Se yrittää löytää suhteita ja kokemuksia, jotka ruokkivat sitä. Kun jatkoin liikkumistani läpi elämän, huomasin, että sitä oli vaikeampi saavuttaa miesten kanssa. Se oli syvästi surullista ja tavallaan yksinäistä.

Muistan siskoni kertoneen minulle naispiiristä, johon hän meni. Tiesin haluavani sen, mutta en tiennyt mistä sen saisi. Muutin Oaklandiin vuonna 2015 ja aloin tutkia itseäni ja maailmaa enemmän. Näin, että on muitakin miehiä, jotka haluavat tätä, mutta se on tavallaan piilossa nurkassa.

Opin edelleen tapoja, joilla miehet ovat yhteydessä toisiinsa. Mitkä asiat estävät sen? Miksi naiset käy siellä ja miehet eivät? Kuinka suuri osa siitä on kulttuurista, ja miksi olen jollain tavalla erilainen?

Seattle Timesin mielenterveysresurssit

Millaisia ​​kokemuksia sinulla on miesten ryhmistä?

Siellä on kaikenlaisia ​​erilaisia. Oaklandissa oleva ei sopinut minulle, mutta se osoitti minulle jotain todella kaunista: vanhemmat miehet nojasivat toisiinsa ja yrittivät rakentaa yhteisöä. Päädyin luomaan sellaisen parin muun ihmisen kanssa, jotka tapasin meditaatiokontekstissa, ja meillä oli luultavasti seitsemän miestä, tapasimme joka toinen viikko kahden tunnin ajan.

Monilla miesten ryhmillä on samanlainen rakenne. On myös enemmän, joissa rakenne on check-in, jossa jokainen menee vuorotellen jakaa mitä elämässään tapahtuu. Ja lopussa saattaa olla keskustelu. On myös muodollisempia lajeja. Puhun miehen kanssa, joka ajaa kolmesta kuuteen kuukautta kestäviä intensiivikursseja tietoisuuden lisäämisestä, tunneälyn rakentamisesta ja joidenkin näistä taidoista.

Mitä sinulle tapahtuu seuraavaksi?

Näen todellakin Let’s Get Real Bro -brändin olevan pelin ulkopuolella. Toivon, että tämä voi olla portti muille mielenterveyteen ja yhteydenpitoon tehtäville sijoituksille.

Leave a Comment