Schell Centerin raportti esittää todisteita ihmisyyttä vastaan ​​tehdyistä rikoksista Myanmarissa

Helmikuun 2021 vallankaappaustaan ​​seuranneen kuuden kuukauden aikana Myanmarin juntta murhasi, vangittiin, kidutettiin, katosi, joutui pakkosiirtolaisuuteen ja vainosi siviilejä teoilla, jotka ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan, kertoo Myanmarin juntta 24. Schell Center for International Human Rights Yale Law Schoolissa ja ihmisoikeusjärjestö Fortify Rights.

Raportti antaa uusia panoksia vastuuvelvollisuuteen ja kansainvälisen oikeuden ponnisteluihin, jotka kohdistuvat juntan junteisiin vallankaappauksen jälkeen, mukaan lukien:

  • Tunnistaa 61 korkeaa sotilas- ja poliisivirkailijaa, jotka olisi tutkittava ja mahdollisesti asetettava syytteeseen kansainvälisistä rikoksista.
  • 1040 sotilasyksikön sijaintipaikan perustaminen valtakunnallisesti.
  • Paljastaa uutta tietoa sotilaallisesta komentoketjusta rauhanomaisten mielenosoittajien tukahduttamisen aikana kaikkialla maassa.
  • Tarjoaa tähän mennessä perusteellisimman oikeudellisen analyysin juntan laajalle levinneistä ja järjestelmällisistä hyökkäyksistä Myanmarin kansaa vastaan ​​kuuden ensimmäisen kuukauden aikana vallankaappauksen jälkeen.

LUE RAPORTTI: “”Mikään ei ole turvallista”: Myanmar Juntan rikokset ihmisyyttä vastaan ​​vallankaappauksen jälkeen”

KATSO: Videoyhteenveto raportista (2:08)

”Julkaistu vain muutama päivä ennen puolustusvoimien verilöylyn ensimmäistä vuosipäivää, tämä raportti antaa kansainväliselle yhteisölle paremman käsityksen juntan rikoksista, vastuussa olevista henkilöistä ja pataljoonien sijainnista suhteessa hyökkäyksiin. YK:n jäsenvaltioiden on varmistettava vastuuvelvollisuus näistä jatkuvista julmuuksista”, sanoi Tom Andrews, YK:n Myanmarin ihmisoikeustilanteen erityisraportoija, Robina Senior Fellow Yale Law Schoolin Schell Centeristä ja raportin esipuheen kirjoittaja. “Tämä keskeinen raportti juntan kauhistuttavista rikoksista voi auttaa ohjaamaan toimia vastuullisuuden varmistamiseksi.”

193-sivuinen raportti “Nowhere is Safe”: Myanmar Juntan rikokset ihmisyyttä vastaan ​​vallankaappauksen jälkeen perustuu yli 120 todistukseen, vuotaneisiin asiakirjoihin ja tietoihin sekä uusien todisteiden syvälliseen oikeudelliseen analyysiin. . Se keskittyy ensimmäisiin kuuteen kuukauteen armeijan helmikuun vallankaappausyrityksen jälkeen. 1, 2021.

Raportin mukaan Myanmarin armeijan sotilaat ja Myanmarin poliisivoimien upseerit ampuivat kuukausia ja usein kirkkaan päivän aikana aseettomia siviilejä kaupungeissa ja kylissä eri puolilla maata, muiden julmuuksien ohella. Raportti osoittaa, kuinka juntta ryhtyi harkittuun, laajaan ja järjestelmälliseen hyökkäykseen siviiliväestöä vastaan.

Raportissa mahdollisesti vastuussa rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​nimettyjen 61 korkean armeijan ja poliisin virkamiehen joukossa ovat ylipäällikkö kenraali Min Aung Hlaing, ylipäällikön apulaispäällikkö, varakenraali Soe Win ja esikuntapäällikkö kenraali Mya Tun. Vai niin. Miehet ovat myös vastuussa Fortify Rightsin kansanmurhaksi ja rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​Rohingya vastaan ​​Rakhinen osavaltiossa vuosina 2016 ja 2017 sekä sotarikoksista Rakhinen osavaltiossa vuonna 2019 sekä todennäköisistä rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​ja sotarikoksista Shanissa ja Kachinissa. valtioita.

Muita raportissa tunnistettuja sotilas- ja poliisiepäiltyjä ovat 19 poliisivoimien aluepäällikköä, 13 armeijan aluepäällikköä ja 27 muuta juntan korkeaa virkamiestä.

Raportti sisältää myös aiemmin tuntemattomia yksityiskohtia juntan komentoketjusta tukahdutuksen aikana, mukaan lukien vallankaappausjohtajan vanhempi kenraali Min Aung Hlaingin “erikoiskomento” perustaminen Naypyidawiin. Aktiivisessa sotilashenkilöstön mukaan erikoiskomennolla oli yksinoikeus sijoittaa ja komentaa joukkoja siviiliväestön kaupungeissa ja paikkakunnissa, joissa sotilaat eivät tyypillisesti ole olleet toiminnassa. Ilman erityiskomennon käskyjä kenelläkään muulla komentoketjussa ei ollut valtuuksia siirtää joukkoja siviilien asuttamiin kaupunkeihin ja kyliin Keski-Myanmarissa.

Raportissa nimetään neljä vanhempaa kenraalia, jotka johtivat erityiskomentoa rauhanomaisten mielenosoittajien tukahduttamisen aikana kaikkialla maassa.

Armeijan käyttäytymistä kritisoivien aktiivisten sotilaiden perusteella raportissa vahvistetaan 1 040 sotilasyksikön fyysiset sijainnit valtakunnallisesti. Nämä raportin liitteessä julkaistut paikat voivat auttaa syyttäjiä ja päättäjiä paikantamaan epäillyt tekijät rikospaikoille kaikkialla maassa.

Raportti perustuu pääasiassa 128 haastatteluun selviytyneiden, silminnäkijöiden, mielenosoittajien, lääketieteen ammattilaisten, aseellisen vastarintaliikkeen jäsenten sekä entisten armeijan, poliisin ja laivaston jäsenten kanssa Naypyidawin lisäksi 30 paikkakunnalla 13:ssa maan 14 osavaltiosta ja alueesta. Unionin alue.

Raporttia valmistellessaan Fortify Rights ja Schell Center kommunikoivat myös kuuden aktiivisessa palveluksessa olevan sotilashenkilöstön kanssa, mukaan lukien pataljoonaa komentava everstiluutnantti, kolme kapteenia ja kaksi majuria.

Fortify Rights ja Schell Center saivat myös vuotaneita juntan asiakirjoja, mukaan lukien sisäiset muistiot, joissa kehotettiin joukkoja tekemään rikoksia. Tätä raporttia tutkiessa saatu sotilaskäsikirja sotilaskäyttöön ei mainitse sodan lakeja tai ihmisoikeuksia. Yhdessä osiossa sotilaiden käsikirjat neuvovat “Varmista, että luoti vastaa tapettua vihollista”.

Todistajien keräämisen lisäksi Fortify Rights keräsi manuaalisesti 1 153 tietopistettä avoimen lähdekoodin tiedoista tietyistä Myanmarin kansalaisten lataamista ihmisoikeusloukkauksista.

Fortify Rightsin ja Schell Centerin mukaan raportissa yksilöidyistä 61 armeijan ja poliisin virkamiehestä vain 20 on saanut rangaistuksia ainakin yhdeltä hallitukselta.

“Kaikki näistä rikoksista vastuussa oleville henkilöille tulee määrätä seuraamuksia ja syytteet”, sanoi Matthew Smith, Fortify Rights -yhtiön toimitusjohtaja ja raportin toinen kirjoittaja. “Hallituksen tulisi uudistaa ja kalibroida ulkopolitiikkaansa tukeakseen Myanmarin kansaa armeijan hyökkäyksen lopettamisessa. Hallitusten tulee tunnustaa Myanmarin kansallisen yhtenäisyyden hallitus, lopettaa aseiden siirrot armeijalle ja luoda olosuhteet kansainvälisen lainkäyttövallan varmistamiseksi näissä rikoksissa.

“He raahasivat veljeni pois ja tappoivat siskoni”, muisteli 25-vuotias nainen, joka näki poliisin tunkeutuneen hänen kotiinsa Mandalayssa ja ampuvan ja tappavan hänen isänsä sylissä istuneen kuusivuotiaan sisarensa. “Olemme nyt piilopaikassa, jossa sen oletetaan olevan turvallista. Itse asiassa mikään ei ole turvallista.”

Myanmarissa juntan hyökkäyksen uhreja hoitavat lääkärit kuvailivat Fortify Rightsille ja Schell Centerille, kuinka lukuisia uhreja ammuttiin tappavasti päähän tai rintaan yhdellä luodilla, mikä osoitti johdonmukaista, tappavaa tarkkuutta ja tappamisaikoisuutta.

Raportissa mainitut armeijan karkurit selittivät, kuinka armeija käytti tarkka-ampujia murhaamaan mielenosoittajia valtion politiikan mukaisesti ja herättääkseen heihin pelkoa.

27. maaliskuuta vietetään Myanmarin puolustusvoimien päivää, ja se on ensimmäinen vuosipäivä sotilasjuntan tappavimmasta päivästä siviiliväestöä vastaan ​​tehdyn hyökkäyksen kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Juntan johtama televisio lähetti 26. maaliskuuta 2021 valtakunnallisen varoituksen mielenosoittajille: “Sinun pitäisi oppia aikaisempien rumien kuolemantapausten tragedioista, että saatat olla vaarassa saada ammuttu päähän ja selkään.” Seuraavana päivänä, armeijan päivänä, Myanmarin armeijan sotilaat ja Myanmarin poliisivoimien upseerit murhasivat ainakin 140 ihmistä valtakunnallisesti. Maaliskuun 27. päivänä kuvatut silminnäkijöiden valokuvat ja videot osoittavat kuolleita ruumiita, mukaan lukien lapsia, ja sotilaita, jotka ampuvat aseita katutasolla, raahaavat elottomia uhreja pois ja hakkaavat raa’asti ihmisiä. Yhdessä videossa raportin mukaan Myanmarin armeijan sotilaat tappoivat lähietäisyydeltä aseettoman pojan moottoripyörällä.

Raportin mukaan juntta myös vangitsi järjestelmällisesti useita tuhansia ihmisiä, mukaan lukien lapsia, siviilimielipidejohtajia, vaaleilla valittuja virkamiehiä, rauhanomaisia ​​mielenosoittajia, toimittajia, lakimiehiä, ihmisoikeuksien puolustajia ja muita.

Fortify Rights ja Schell Center hankkivat ja varmistivat itsenäisesti kolmen armeijan hallitseman Myanmarin poliisin vuotaneen sisäisen muistion aitouden, joissa määrättiin upseeria pidättämään mielivaltaisesti mielenosoittajia, National League for Democracy -järjestön jäseniä ja tiettyjä ihmisoikeuksien puolustajia. .

Yksi raportissa kuvattu muistio käski poliisin liittymään armeijaan “puhdistamaan ja pidättämään” mielenosoitusten järjestäjät “mielenosoitusten linnoituksissa”. Kaksi muuta sisäistä muistiota sisälsivät identtisen kielen, ja niissä ohjeistettiin upseereita pidättämään mielenosoitusjohtajia ja suorittamaan yörytmiä. Raportin mukaan muistiot on annettu eri päivämäärinä ja vähintään kahdella erillisellä poliisiasemalla, mikä osoittaa hyökkäyksen systemaattisuuden.

Raportin mukaan Myanmarin armeija ja poliisi ovat myös vastuussa laajalle levinneestä ja järjestelmällisestä siviilien kidutuksesta vallankaappauksen jälkeen. Raportti sisältää omakohtaisia ​​todistajia kidutuksesta selviytyneiltä ja silminnäkijiltä, ​​ja siinä analysoidaan lisätodisteita, mukaan lukien videomateriaalia kidutuksesta.

Muita raportissa dokumentoituja rikkomuksia ovat pakotettu katoaminen, vaino ja pakkosiirto/karkottaminen.

Raportti sisältää tähän mennessä perusteellisimman tutkimuksen juntan kansainvälisen rikoslain mukaisista tukahduttamistoimista Fortify Rightsin ja Schell Centerin mukaan. Siinä todetaan, että helmikuusta heinäkuuhun 2021 juntan alaiset joukot syyllistyivät murhiin, vangitsemiseen, kidutukseen, pakkokattoon, vainoon, karkotukseen ja väestön pakkosiirtoihin osana laajaa ja järjestelmällistä hyökkäystä, joka oli suunnattu siviiliväestöä vastaan. tietoa laajemmasta hyökkäyksestä. Raportissa todetaan siis, että on perusteltua syytä uskoa, että juntta teki rikoksia ihmisyyttä vastaan ​​ja täyttää Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) pidätysmääräyksen antamista koskevat vaatimukset.

Oikeudellinen analyysi perustuu Rooman perussäännössä (kansainvälinen sopimus ICC:n perustamisesta) ja kansainvälisen rikostuomioistuimen ennakkotapauksiin, mukaan lukien ICC ja tuomioistuimet, jotka on perustettu tutkimaan julmuuksia Ruandassa, Jugoslaviassa, Kambodžassa ja muissa maissa. Lukuisat lakimiehet osallistuivat Schell Centerin johtamaan oikeudelliseen tutkimukseen ja analyyseihin, mukaan lukien pro bono -tiimi kansainvälisestä asianajotoimistosta Sidley Austin LLP.

Raportissa annetaan 28 suositusta Myanmarin armeijalle, YK:n turvallisuusneuvostolle, YK:n jäsenvaltioille ja muille.

Eräässä suosituksessa todetaan, että hallitusten tulisi varmistaa kansainvälinen oikeus Myanmarin menneille ja jatkuville julmuuksille ja painostaa YK:n turvallisuusneuvostoa siirtämään Myanmarin tilanne Kansainväliseen rikostuomioistuimeen. Toinen sanoo, että YK:n turvallisuusneuvoston jäsenvaltioiden tulisi tukea turvallisuusneuvoston päätöstä maailmanlaajuisen asevientikiellon määräämisestä Myanmarin armeijalle. Lisäksi raportissa ehdotetaan, että hallitukset määräävät kohdennettuja pakotteita sotilasomisteisia yrityksiä vastaan ​​ja estävät juntan pääsyn maakaasutuloihin ja rahoituspalveluihin.

“Myanmarin armeija on uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle”, sanoi Roger Polack, Schell Centerin vieraileva ihmisoikeusjäsen ja raportin toinen kirjoittaja. “Turvallisuusneuvoston on täytettävä mandaattinsa vastatakseen tällaisiin uhkiin – ja sen on täytettävä suojeluvastuunsa – esittämällä päätöslauselma, jossa määrätään tämän raportin suositukset VII luvun valtuutta käyttäen. Ilman turvallisuusneuvoston toimia jäsenvaltioiden on työskenneltävä yhdessä saavuttaakseen saman. Ilman yhteisiä ponnisteluja jatkuvien julmuuksien lopettamiseksi ja juntan saattamiseksi vastuuseen rikoksistaan, joita se on tehnyt tähän mennessä, juntta jatkaa epäilemättä vastustajiensa vainoamista, siviilien murhaamista ja Myanmarin sosiaalisen, terveydellisen ja taloudellisen hyvinvoinnin tuhoamista. .”

Fortify Rights pyrkii varmistamaan ihmisoikeudet kaikille todisteisiin perustuvan tutkimuksen, strategisen totuuden kertomisen voiman ja muutosta ajavien yksilöiden, yhteisöjen ja liikkeiden kanssa työskentelyn tärkeyden.

Schell Center for International Human Rights pyrkii lisäämään kansainvälisten ihmisoikeusasioiden tuntemusta ja ymmärrystä, varustamaan lakimiehiä ja muita ammattilaisia ​​kansainvälisten ihmisoikeusasioiden edistämiseen tarvittavilla tiedoilla ja taidoilla sekä avustamaan ihmisoikeusjärjestöjä.

Leave a Comment