Jaetussa maailmassa Intia puhuu ihmisyydestä: PM | Viimeisimmät Intia-uutiset

Pääministeri Narendra Modi sanoi keskiviikkona, että Bharatiya Janata -puolue ei tee eroa Rajneetin ja Rashtraneetin (politiikka ja kansakunnan rakentaminen) välillä ja puolueen ideologia on sitoutunut syrjäytyneiden, sosiaalisesti ja taloudellisesti vähäosaisten ja naisten kohotukseen.

“Meille politiikka ja kansallinen politiikka kulkevat käsi kädessä…”, hän sanoi.

Puhuessaan puolueen työntekijöille BJP:n 42. perustamispäivän yhteydessä pääministeri sanoi, että Intian politiikka ja omavaraisuus ovat antaneet maalle mahdollisuuden edetä ilman, että annat periksi paineille.

“Tänään on Intia, joka puolustaa lujasti etujaan ilman pelkoa tai painetta. Kun koko maailma on jaettu kahteen vastakkaiseen napaan, Intia nähdään maana, joka voi puhua lujasti ja ihmisyydestä”, hän sanoi.

Hän sanoi, että maalla on nykyään neeyat (tahallisuus), neeti (käytäntö), nirnay shakti (päätöksentekokyky) ja nishchay Shakti (päättäväisyyden voima) tavoitteiden asettamiseen ja niiden saavuttamiseen.

Pääministerin kommentit ovat taustalla lisääntyvää kansainvälistä painostusta New Delhiin Amerikan yhdysvalloista ja länsimaista, jotta se omaksuisi tiukemman kannan Moskovan kanssa Venäjän hyökkäyksen seurauksena Ukrainaan.

Pääministeri sanoi, että 400 miljardin dollarin vientitavoitteen saavuttaminen, 1,8 miljardin rokoteannoksen antaminen ja ilmaisten ruokaviljojen antaminen 800 miljoonalle ihmiselle maailmanlaajuisen pandemian keskellä osoitti Intian kapasiteettia.

Hän tunnusti myös ideologian antodaya tai etujen varmistaminen jokaiselle viimeiselle miehelle, joka seisoo jonossa puolueen nousuun ja suotuisaan tulokseen useissa osavaltiovaaleissa, mukaan lukien viimeisin äänestyskierros neljässä osavaltiossa, joissa puolue vastusti valtaa säilyttääkseen vallan.

“Sabka Saathin, Sabka Vikasin (kaikkien kanssa ja kaikkien edistymisen vuoksi) mantran avulla saamme kaikkien Vishwas (luottamus)”, hän sanoi.

Virtuaalisesti pidetyssä puheessaan pääministeri sanoi, että tämän vuoden perustamispäivästä on tullut tärkeä kolmesta muusta syystä. ”Ensimmäinen syy on se, että vietämme 75-vuotista itsenäisyyttä ja se on loistava tilaisuus inspiraation saamiseksi. Toinen syy on nopeasti muuttuva globaali tila, muuttuva maailmanjärjestys ja Intialle jatkuvasti luodut uudet mahdollisuudet. Kolmas syy on yhtä tärkeä. Muutama viikko sitten BJP:n kaksimoottoriset hallitukset ovat palanneet neljään osavaltioon, ja kolmen vuosikymmenen jälkeen puolueen jäsenmäärä Rajya Sabhassa on saavuttanut 100, hän sanoi.

BJP on keskittynyt niin sanottuihin kaksimoottorisiin hallituksiin – samaan osavaltion ja keskustan vallassa olevaan puolueeseen – kehityksen avaimeksi. Rajya Sabha -vaalien viimeisellä kierroksella BJP:llä on nyt 101 jäsentä parlamentin ylähuoneessa. Edellisen kerran yksittäisessä puolueessa oli yli 100 jäsentä vuonna 1998, jolloin kongressi ylitti 100 numeron rajan.

Modi korosti myös, että puolue pyrkii edistämään demokraattisten periaatteiden vakiinnuttamista osavaltioissa ja “antidemokraattisten voimien” kukistamista.

Nimeämättä Länsi-Bengalia, joka koki poliittista väkivaltaa eduskuntavaalien jälkeen, pääministeri sanoi haluavansa vakuuttaa puolueen työntekijöille, että BJP ei pysähdy ponnistelemaan ennen kuin se varmistaa antidemokraattisten voimien tappion. Viime vuonna BJP ja Trinamool Congres kävivät katkeran taistelun Länsi-Bengalin vaaleissa, jotka jälkimmäinen voitti helposti. Osapuolet ovat olleet erimielisyyksiä tuloksen jälkeen – BJP viittaa lisääntyviin poliittiseen väkivaltatapauksiin osavaltiossa ja TMC väittää keskustutkintavirastojen käyttäneen johtajiensa kohdistamiseen.

Puolueet, jotka seuraavat dynastista politiikkaa, pääministeri sanoi, että BJP on ainoa puolue, joka teki dynastian vaalikysymyksen, herätti tietoisuutta siitä. Hän sanoi, että puolueet, joissa yksi perhe hallitsee, ovat maksaneet tämän läänin nuorisolle mahdollisuuksia eivätkä noudata perustuslain telttoja. “Työntekijämme taistelevat nykyäänkin epäoikeudenmukaisuutta, julmuuksia ja väkivaltaa vastaan ​​demokraattisten arvojen avulla”, hän sanoi.

“…Keskustason ja eri valtioissa on joitakin poliittisia puolueita, jotka työskentelevät vain perheidensä eduksi”, hän sanoi.

Tarkastellessaan alueellisia puolueita, joista jotkut ovat yrittäneet yhdistää rintamaa BJP:tä vastaan, pääministeri sanoi, että nämä puolueet voivat olla eri osavaltioissa, mutta niitä sitovat dynastian politiikan nauhat ja usein “peittävät toistensa korruptiota”.

Viitaten siihen, kuinka sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatteet muodostavat hallituksen päätöksenteon ytimen, hän sanoi: “BJP ei ole vain tarjonnut kilpailua äänipankkipolitiikan harjoittajille, vaan on myös onnistunut selittämään haittojaan ihmisille.”

Hän sanoi, että puolue on pyrkinyt varmistamaan, että sen politiikan hyödyt saavuttavat kaikki aiotut edunsaajat. ”Olemme päättäneet varmistaa kaikkien ohjelmien kyllästymisen eli julkinen hyvinvointijärjestelmä saavutetaan 100 % edunsaajista. Tämä kyllästyskampanja tarkoittaa itsekkyyden perusteella voittamisen taipumuksen poistamista”, hän sanoi.

Viitaten siihen tukeen, jonka puolue on saanut naisäänestäjiltä ohjelmien, kuten keittokaasu-, wc- ja pucca Pääministeri sanoi, että kyse ei ole vain äänistä. “Tämä on sellainen sosiaalinen ja kansallinen herääminen, joka analysoidaan historiassa”, hän sanoi.

Aiemmin päivällä kaikki BJP:n työntekijät nostivat puolueen lipun asuntoillaan ja puoluetoimistoissa. BJP:n presidentti JP Nadda, joka nosti lipun puolueen päämajassa, sanoi, että pääministeri on muuttanut poliittisen työn kulkua maassa. “Hän on perustanut ihmiskunnan palvelemisen kulttuurin. Pääministeri Modin johdolla maassamme toimii ennakoiva, köyhiä edistävä ja reagoiva hallitus. Noudatamme mantraa, jonka mukaan “isänmaamme kunnian tulee aina säilyä, joko kanssamme tai ilman”, Nadda sanoi.

Myöhemmin illalla Nadda tapasi myös ryhmän lähettiläitä puolueen päämajassa ja kertoi heille puolueesta ja sen ideologiasta. Paikalla oli myös ulkoministeri S Jaishankar.


.

Leave a Comment