Yahya Abdul-Mateen II ihmiskunnan löytämisestä “ambulanssissa”

Michael Bay ei kuulemma tiennyt kuka Yahya Abdul-Mateen II oli ennen kuin hän näytteli hänet viimeisimmässä korkeaoktaanisessa elokuvassaan Ambulanssi, mutta näyttelijästä on tulossa yleinen nimi. Kahden viime vuoden aikana Abdul-Mateen voitti Emmy-palkinnon Internetiä rikkovasta esityksestään HBO:ssa katso miehiäotsikoi hittikauhuversion karkkimiesja taisteli Keanu Reevesin kanssa Matrix: Resurrections. Tänä vuonna hän on pääosassa Jake Gyllenhaalin kanssa Ambulanssi (ulos 8. huhtikuuta) ja Jason Momoan kanssa Aquaman 2.

Ambulanssi on jonkinlainen poikkeama modernissa Hollywoodissa – toimintaelokuva, joka ei ole jatko-osa tai supersankarielokuva, vaan konseptivetoinen jännitysmatka. Abdul-Mateen näyttelee Williä, koristeltua sotaeläinlääkäriä, joka kamppailee maksaakseen vaimonsa hoitolaskut. Willin veli Danny (Gyllenhaal) yrittää auttaa häntä tienaamaan nopeasti rahaa, ja hän saa hänet pankkiryöstöön. Asiat menevät ennustettavasti pieleen ja he varastavat ambulanssin ja ottavat panttivangiksi loukkaantuneen poliisin (Jackson White) ja ensihoitajan (Eiza González). Elokuva pelaa vähän kuin Nopeuspaitsi että ratissa olevat miehet ovat pankkiryöstöjä, ja yksi panttivangeista tekee toiselle hätäleikkausta ambulanssissa, joka lensi kaduilla 60 mailia tunnissa.

Abdul-Mateen on elokuvan sydän, rauhallinen neuvottelija vastakohtana Gyllenhaalin arvaamattomalle, laukaisemisesta iloiselle rikolliselle. Abdul-Mateen on osoittanut pystyvänsä antamaan sydäntä särkevän esityksen: hänen vuoronsa Bobby Sealen roolissa Chicago Sevenin oikeudenkäynti ansainnut raveja. Mutta kaoottisten toimintatrillerien lisääminen tunnesyvyyteen voi olla haaste. Abdul-Mateen puhui TIME-lehdelle inhimillisyyden löytämisestä menestyshahmoissaan, vaikka hän kulkisi Los Angelesin moottoritiellä.

Ovatko Michael Bayn elokuvien sarjat yhtä suuria ja kaoottisia kuin elokuvat itse?

Hän on hyvin utelias. Luulen, että vielä yksi millimetri, ja hän olisi siellä elokuvassa. Mike muistuttaa minua 15-vuotiaasta lapsesta, jolla on rajoittamaton mielikuvitus ja rajoittamaton budjetti. Hän on innoissaan voidessaan esitellä sinulle uudet kameransa. Hänellä on intohimo, jota en todellakaan ole ennen nähnyt. Se kertoo paljon, koska tulin juuri työskentelystä Lana Wachowskin kanssa Matrix Resurrections. Olen todellakin vain kiertämässä eksentrinen ohjaajien kanssa Hollywoodissa.

Pelaat veteraania, jolla ei ole varaa maksaa vaimonsa sairaanhoitolaskuja, joten sinä ja veljesi (Jake Gyllenhaal) päätät ryöstää pankin. Kun asiat menevät pieleen, kaappaat ambulanssin, joka kuljettaa haavoittunutta poliisia ja ensiapua. Supersankareita ei ole olemassa. Ei muuntajia. Se tuntuu takaiskulta Michael Bay -elokuvalta.

Oikein. Pelaan kaveria selkä seinää vasten, jota pidetään sankarina, mutta joka ei saa paljon tukea. Se on jännittävä elokuva, mutta uskon, että ihmiset yllättävät siihen sisältyvän sydämen määrän. Olen juuri sellainen näyttelijä. Sellainen näyttelijä Jake on ehdottomasti.

Historiallisesti Michael Bay on saanut kritiikkiä siitä, että hän vietti liian paljon aikaa räjähdyksiin ja liian vähän hahmoihin.

Tämä elokuva on juurtunut ihmiskuntaan. Sen juuret ovat veljeydet. Se on juurtunut selviytymiseen. Haluan sanoa, että jokainen hyvä tarina on rakkaustarina. Ja hyvä elokuva saa sankarimme tai roistomme taistelemaan kynsin ja hampain pitääkseen kiinni näistä asioista. Sitä yritän etsiä kaikessa, mihin nauhoitan saappaani. Sitten loppu on oikeastaan ​​leikkipaikasta ja maailmasta, joka on minulle esitelty suunnittelusta käsikirjoitukseen.


Pelaat konnaa Black Mantaa Aquaman and the Lost Kingdom tänä joulukuussa. Löytyykö superkonnasta ihmisyyttä?

Kyllä, tottakai, ensimmäisessä Aquaman, ei ollut mahdollisuutta näyttää kuinka monipuolinen hahmo oli. Mutta nyt saan tutkia, mikä ajaa häntä paitsi konnana myös ihmisenä. Hän on paljon vainoharhainen henkilö, joka haaveilee kostosta. Näillä suurilla, fantastisilla elokuvilla saan ottaa inhimilliset tunteet ja maalata vain todella suurella siveltimellä todella kirkkailla väreillä. Mutta jos juurella ei ole jotain todellista, se on vain karikatyyri.

Kuulin Hugh Jackmanin (joka näytteli Wolverinea elokuvassa X mies elokuvat) neuvoi sinua valitsemaan konnaroolit supersankariroolien sijaan.

Hän sanoi, että pahikset ovat parhaita, koska työskentelet vähiten päiviä, saat parhaat linjat ja voitat kaikki taistelut paitsi viimeinen. En tiedä siitä, mies. Luulen, että suurin osa niistä oli totta. Mutta tein ehdottomasti töitä monta päivää Aquaman 2. Se tuntui Black Manta -elokuvalta. Mutta en valita.

Mainitsit Matrix Resurrections ohjaaja Lana Wachowski ja hänen omituisuutensa. Mikä oli
tärkein asia, jonka hän kertoi sinulle Matrixista?

Toin Lanalle kysymyksiä eri aikoina, mutta Lana ei koskaan vastannut meille. Luulen, että se oli tahallista. Matriisi on erittäin tiheä. Aina voi mennä syvemmälle, tutkia pidemmälle. Vastaus ei ole koskaan niin yksinkertainen kuin miltä se saattaa näyttää. Jos jokin vaikuttaa yksinkertaiselta, et luultavasti ajattele sitä tarpeeksi monimutkaisesti. Sitä varten ajattelen edelleen hahmoa ja sitä, mitä tekisin, jos saisin sen toisen halki. Minusta se on jotenkin siistiä. Useimmiten en tee niin. Olen melko hyvä laskemaan asioita alas ja kävelemään pois. Mutta Matrix jatkaa kasvuaan ja muuttumistaan ​​tekniikan kypsyessä, ja yhteiskunnana olemme muuttaneet suhdettamme virtuaalimaailmaan. Se on edelleen hämmentävää. Päädyn selkeyteen eri aikoina.

Lisää pakollisia tarinoita ajalta TIME


Kirjoittaa Eliana Dockterman osoitteessa eliana.dockterman@time.com.

Leave a Comment