Hyväksytyt Flagstaff-perheet voivat saada 400 neliöjalan kodin osana Habitat for Humanity -projektia

Michel Marizco/KJZZ

Pari Coconino Community Collegen opiskelijaa työskentelee Habitat for Humanity -ohjelman seinäpaneelissa aloituskodin rakentamiseksi.

Äskettäin maanantai-iltana noin 15 opiskelijaa Coconino Community Collegessa Flagstaffissa kokosi jättimäisiä puukehyksiä käyttäen nauloja, vasaroita ja sahoja. Nämä korkeat kehykset ovat ensimmäisiä askeleita kohti pieniä aloituskoteja Flagstaffissa.

Opiskelija Carrie Oakason auttoi seinäpaneelien rakentamisessa.

Hän sanoo voivansa samaistua ihmisten tarpeeseen koteja tässä kaupungissa.

“Ja varsinkin jos asut täällä niin kauan kuin minä olen, olin täällä NAU:n ala-asteella, joten olen ollut täällä yli 25 vuotta ja olen nähnyt mitä asuntomarkkinat ovat tehneet ja kuinka vaikeaa ihmisten on siirtyä yhteisöön ja aloittaa ammattimaisesti täällä. Ja tämä on todella jännittävä tilaisuus saada ihmiset alkuun”, hän sanoi.

Monien vuosien ajan Flagstaff kohtasi monia samoja haasteita, joita useimmat Arizonan suurimmista kaupungeista ovat kohdanneet pandemian alkamisen jälkeen. Liian harvat kodit menevät saavuttamattomiin hintoihin, jotka jatkuvasti nousevat. Coldwell Banker arvioi, että Flagstaffin mediaanihinta on 800 000 dollaria. Zillow arvioi, että hinnat ovat nousseet 34 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Ken Myers opettaa rakentamista Community Collegessa.

“Kasvaessamme tällä kaupungilla on aina ollut köyhyyden maine näköalalla. Meillä on yksi upeimmista näkymistä koko Arizonan osavaltiossa katsellen San Franciscon huippuja, mutta se maksaa”, hän sanoi.

Ken Myers

Michel Marizco/KJZZ

Coconino Community Collegen rakentamisen ja kestävän kaupan ohjaaja Ken Myers toimistossaan.

Kenties vahva merkki vaikeasta kiinteistöympäristöstä, Flagstaffin Habitat for Humanity aloitti täällä uuden ohjelman, joka tarjoaa Myersin luokan rakentamia aloituskoteja kaupungin tonteille. Nämä ovat 400 neliömetrin koteja, jotka on suunniteltu pariskunnalle ja lapselle. Ne myydään 100 000 dollarilla vaatimukset täyttävälle perheelle.

Habitat for Humanity of Northern Arizonan pääjohtaja Eric Wolverton laittaa minut tyhjälle tontille vilkkaalla kadulla.

“Tuhat dollaria, se on heidän käsirahansa?” Kysyin häneltä.

“Se on heidän käsirahansa. Ostit juuri talon Flagstaffista”, Wolverton sanoi.

Habitat for Humanity Flagstaff pieni talo renderöinti

Karl Eberhard

Arkkitehtoninen piirustus yhdestä Habitat for Humanity of Northern Arizonan Starter Home Project -talosta.

On olemassa joitain kynnysarvoja: Kotitalouden tulojen on oltava alle 80 % keskimääräisestä mediaanitulosta, ja perheiden on osoitettava asuntotarve riippumatta siitä, onko heidän nykyinen kotinsa riittämätön tai heillä ei vain ole varaa vuokraansa.

Ohjelma ottaa sitten heidän kuukausimaksunsa ja siirtää sen pois.

“Teemme sen tarkoituksella sillä tavalla, kun perhe on kasvanut kodistaan ​​ja muuttaa pois ja myy kotinsa takaisin Habitatille, ja annamme heille jokaisen tuohon kotiin sijoittamansa pennin takaisin”, hän sanoi.

Siellä on vain 833 dollarin kuukausimaksu, ei korkoa. Joten jos säästöt olisivat hieman yli 800 kuukaudessa, perhe saisi 10 000 dollaria jokaiselta kodissaan asumisvuodelta. Wolverton sanoo, että Habitat ei ole alkanut harkita perheitä, mutta kun se tekee… “Olemme tavallaan peloissamme. Kuinka monta tuhatta henkilöä tai perhettä haluaa ostaa nämä kodit? Uskomme, että niitä tulee olemaan tuhansia”, Wolverton sanoi. .

Eric Wolverton

Michel Marizco/KJZZ

Habitat for Humanity of Northern Arizonan toiminnanjohtaja Eric Wolverton seisoo paikalla, jonne rakennetaan ensimmäinen aloituskoti.

Kim Murdza, organisaation hallituksen puheenjohtaja Pohjois-Arizonassa, kertoi Arizona Daily Sun -lehdelle, että Habitatin Flagstaffissa sijaitsevalle projektille on uusi tarve.

Organisaatio odottaa Myersin luokan pystyttävän rungon ensimmäiselle näistä aloituskodeista toukokuussa ja rakentavan sitten seuraavan kodin ensi keväänä.

Tämä paikka Butler Avenuella on kiireinen ja pieni. Se on pohjimmiltaan likakasa, joka lapioi sivuun tien laajentamiseksi. Habitat aikoo rakentaa kumppanuuksia muiden organisaatioiden kanssa, jotka haluavat pitää maan mutta laittaa sen käyttöön tässä sisämaakaupungissa, jossa tila on arvossaan.

“Meillä on suuri kiinnostus jopa muiden Flagstaffin ulkopuolisten kaupunkien kanssa, jotka kamppailevat perustarpeiden rekrytoinnissa, olipa kyse sitten opettajista ja koulujen johtamisesta”, Wolverton sanoi.

Hänen mukaansa tavoitteena on siirtyä pois yhden perheen kodin rakentamisesta. Sen sijaan yhden kodin tarjoaminen useammalle.

Lisää tarinoita KJZZ:ltä

Leave a Comment