Kapinalliset ilmastotutkijat sanovat ihmiskunnalle: “Mobiloi, mobilisoi, mobilisoi”

Viikon mittaisen maailmanlaajuisen kansalaistottelemattomuuden kampanjan aikana, jossa vaaditaan ilmastotoimia, jotka vastaavat lisääntyviä todisteita nopean hiilidioksidin poistamisen tarpeesta, Scientist Rebellion korostaa erityisiä aukkoja sen välillä, mitä asiantuntijat pitävät tarpeellisena ja mitä hallitukset sallivat julkaista YK:n viimeisimmän yhteenvedon ilmaston arviointi.

“Tarvitsemme miljardia ilmastoaktivistia… Nyt on aika. Olemme odottaneet aivan liian kauan.”

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) työryhmän III mittava raportti lieventämisestä – osa YK:n kuudetta kattavaa ilmastoarviointia vuoden 1992 jälkeen ja mahdollisesti viimeinen, joka julkaistaan, kun on riittävästi aikaa estää planeettakriisin katastrofaaliset seuraukset. — Kokoonpani 278 tutkijaa 65 maasta.

Kirjoittajat, jotka syntetisoivat tuhansia vertaisarvioituja tutkimuksia, jotka on julkaistu useiden viime vuosien aikana, tekevät selväksi lähes 3 000 sivun aikana, että “ilman välittömiä ja syvällisiä päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla ilmaston lämpenemisen rajoittaminen 1,5 asteeseen on mahdotonta.” “

Sillä välin raportin 64-sivuinen yhteenveto politiikantekijöille (SPM), joka on keskeinen vertailukohta hallituksille, vaati kaikkien IPCC:n 195 jäsenvaltion hyväksynnän, ja sitä muokattiin niiden panoksella.

Kiistanalaisen viikonlopun neuvottelujen jälkeen, joissa varakkaat hallitukset yrittivät heikentää lausuntoja vihreästä rahoituksesta pienituloisille maille ja fossiilisia polttoaineita tuottavat maat vastustivat yksiselitteistä kieltä tarpeesta lopettaa nopeasti hiilen, öljyn ja kaasun tuotanto, IPCC:n asiakirja hyväksyttiin. julkaistiin maanantaina useita tunteja odotettua myöhemmin.

“Huolimatta pahenevasta ilmastohätätilanteesta ja päästöleikkausten täydellisestä puuttumisesta, SPM:n lopullinen versio on edelleen hälyttävän pidättyväinen, tottelevainen ja konservatiivinen”, Scientist Rebellion, systeemistä poliittista ja taloudellista kannattavaa tutkijoiden liitto. muutokset ovat tieteellisten tulosten mukaisia, sanottiin tiistain lausunnossa.

“Tiede ei ole koskaan ollut selvempää: jotta meillä olisi mahdollisuutta säilyttää asuttava planeetta, kasvihuonekaasupäästöjä on leikattava radikaalisti nyt”, ryhmä jatkoi. “Lämpenemisen rajoittaminen 1,5 asteeseen ja ilmastohätätilanteeseen vastaaminen edellyttää välitöntä muutosta kaikilla yhteiskunnan sektoreilla ja kerroksilla, historiallisten mittasuhteiden mobilisointia: ilmastovallankumousta.”

“IPCC [has] 30 vuoden ajan välttänyt nimeämästä suuria syyllisiä, mikä on yksi syy todellisten päästöleikkausten puuttumiseen”, ryhmä lisäsi. “IPCC:n poliittinen katsaus on vesittänyt tosiasiat, jotka kertovat maailman rikkaimpien maiden osallisuudesta ilmastokriisin ruokkimiseen. käsitellä asiaa.”

Scientist Rebellion eteni vertaamaan SPM:n lopullista versiota – “asiakirja, joka saa lähes kaiken huomion” – varhaiseen luonnokseen työryhmän III lieventämisraportin yhteenvedosta, jonka ryhmään liittyvät IPCC:n kirjoittajat vuotaivat viime elokuussa huolestuneena. että poliittiset päättäjät laimentavat heidän päätelmänsä.

Peter Kalmus, Los Angelesissa asuva ilmastotutkija ja kirjailija, joka osallistuu tämän viikon suoriin toimiin, kertoi Yhteiset unelmat että hallitusten ja poliittisten päättäjien puutteet ovat saaneet hänet toimimaan.

Kalmus sanoi olevansa valmis ryhtymään tällä viikolla kansalaistottelemattomuuteen ja uhkaamaan pidätys, “koska olen kokeillut kaikkea muuta, mitä voin ajatella viimeisen vuosikymmenen aikana, eikä mikään ole toiminut. Näen ihmiskunnan menossa suoraan kohti ilmastokatastrofia.”

Kun ihmiskunta “on parhaillaan menettämässä kaiken, mitä rakastamme”, hän sanoi, tiedeyhteisön on tehostettava ponnistelujaan.

“Jos emme nopeasti lopeta fossiilisten polttoaineiden teollisuutta ja ryhdymme toimimaan niin kuin Maan hajoaminen olisi hätätilanne, vaarana on sivilisaation romahtaminen ja mahdollisesti miljardien kuolema, puhumattakaan suurten kriittisten ekosysteemien katoamisesta ympäri maailmaa”, Kalmus sanoi. “Tämä on paljon suurempi kuin minä. Odota, että ilmastotutkijat ryhtyvät tällaisiin toimiin toistuvasti tulevaisuudessa ja suuria määriä.”

Keskiviikkona tutkijoiden suoria toimia tapahtui Berliinissä, Saksassa; Haag, Alankomaat; Bogata, Kolumbia ja muut kaupungit.

Tiistai-arviossaan Scientist Rebellion dokumentoi, kuinka poliittinen arviointiprosessi heikensi tai eliminoi kielenkäyttöä hiilidioksidin eriarvoisuudesta ja tarpeesta tehdä kauaskantoisia sosioekonomisia muutoksia kasvihuonekaasupäästöjen leikkaamiseksi lopullisessa SPM:ssä:

Esimerkki 1: Raportin jaksossa B6 todettiin alun perin, että “instituutioiden inertia ja yhteiskunnallinen ennakkoluulo vallitsevaan tilanteeseen johtavat riskiin lukkiutua tuleviin kasvihuonekaasupäästöihin, joiden vähentäminen voi olla kallista tai vaikeaa.” Tämä on korvattu “maailmanlaajuisilla kasvihuonekaasupäästöillä vuonna 2030, jotka liittyvät kansallisesti määrättyjen panosten täytäntöönpanoon… tekisi todennäköiseksi, että lämpeneminen ylittää 1,5 °C 2000-luvulla”. Lopullisessa versiossa ei myöskään enää mainita, että “omien edut” ja keskittyminen “inkrementaaliseen lähestymistapaan systeemisen lähestymistavan sijaan” rajoittavat kunnianhimoista muutosta.

Esimerkki 2: Vuotaneessa SPM:ssä todettiin, että “maiden sisällä eriarvoisuus sekä tulojen että kasvihuonekaasupäästöjen osalta kasvoi vuosina 1970–2016, ja suurimman 1 prosentin osuus tulojen kasvusta oli 27 prosenttia”, ja että “suurimmat päästöt hallitsevat päästöjä avainaloilla, Esimerkiksi ylimmän 1 prosentin osuus lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöistä on 50 prosenttia.” Kumpikaan lausunto ei näy lopullisessa versiossa.

“Vaikka SPM – jonka kaikki hallitukset hyväksyvät rivi riviltä – on pidättyväinen, tottelevainen ja konservatiivinen, tilanne on selvä”, sanoi Scientist Rebellion.

Ryhmä jatkoi lainaamalla YK:n pääsihteeri António Guterresiä, joka sanoi maanantaina, että “olemme nopealla tiellä kohti ilmastokatastrofia”.

ässä Yhteiset unelmat Maanantaina kerrottiin, että yli 1 000 tiedemiestä vähintään 25 maassa kaikilla mantereilla maailmassa odotetaan osallistuvan lakoihin, miehityksiin ja muihin toimiin tällä viikolla korostaakseen “ilmasto- ja ekologisen kriisin kiireellisyyttä ja epäoikeudenmukaisuutta” sekä useita mielenosoituksia. ovat jo käynnissä.

Guterres puolestaan ​​sanoi maanantaina, että “ilmastoaktivisteja kuvataan joskus vaarallisina radikaaleina, mutta todella vaarallisia radikaaleja ovat maat, jotka lisäävät fossiilisten polttoaineiden tuotantoa”.

Kalmus omalta osaltaan myönsi, että vuoroveden kääntäminen toimimattomuutta vastaan ​​vaatii enemmän kuin sarjan suoria toimenpiteitä tutkijoilta.

“Tarvitsemme miljardia ilmastoaktivistia”, Kalmus sanoi. “Kannustan kaikkia pohtimaan, mihin lajina olemme menossa, ja ryhtymään kansalaistottelemattomuuteen ja muihin toimiin. Nyt on aika. Olemme odottaneet aivan liian kauan.”

“Mobiloi, mobilisoi, mobilisoi”, hän sanoi, “ennen kuin menetämme kaiken.”

Leave a Comment