Meidän on säilytettävä ihmisyytemme taistellessamme Venäjää vastaan ​​– InsideSources

On kulunut kaksi vuosikymmentä siitä, kun meillä oli ukrainalaisia ​​vieraita kotonamme. Vaimoni ja minä isännöimme monia entisen Neuvostoliiton vieraita osana ulkoministeriön ohjelmaa ymmärryksen ja kansakunnan rakentamisen edistämiseksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut nämä vierailijat mieleen.

Meillä oli vaikutelma, että vieraamme Venäjältä ja Ukrainasta olivat meidän kaltaisiamme – valkoisia, joilla oli kristinuskon historia. Heidän vaatteensa saattoivat olla eri tyylejä, mutta useimmat olivat koulutettuja, sydämellisiä ja etsivät samanlaisia ​​elämäntavoitteita. Emme epäröineet antaa heidän olla kotonamme useita viikkoja, kun he tapasivat liiketovereitaan päivän aikana. Illalliskeskustelumme sujuivat helposti ja olivat mielenkiintoisia. Emme nähneet esteitä pitää heitä ystävinä.

Hallitsevia teemoja olivat huoli työllisyydestä, perheestä ja lasten tulevaisuudesta. Uteliaisuutemme politiikkaa kohtaan oli ilmeistä, mutta ei sen enempää vallitsevaa kuin keskusteleminen elämän koettelemusten ja haittojen yksinkertaisesta navigoinnista.

Ukrainalaiset olivat monien entisen Neuvostoliiton vierailijoiden joukossa. Suurin osa vieraistamme on muuttunut samanlaisiksi muistoissamme yhtä merkittävää ominaisuutta lukuun ottamatta. Jokainen ei-venäläinen halusi päättäväisesti erottaa maansa entisestä Neuvostoliitosta. Kotiuskollisuus oli paikallista ja vahvaa, olipa se Ukrainassa, Georgiassa, Azerbaidžanissa ja muissa maissa. Niiden sekoittaminen venäläisiin sai voimakkaan kielteisen vastauksen.

Olemme menettäneet yhteyden ukrainalaisiin ystäviimme, mutta he ovat sydämissämme. Toivomme, että he muistavat meidät, jakamamme tarinat, naurun ja ruoan. Toivomme myös, että he muistavat säädyllisyytemme ja periaatteemme, joita jaoimme amerikkalaisina, jotka uskoivat vapauteen ja kaikkien ihmisten oikeuksiin.

Myös venäläiset vieraamme ovat poissa yhteyksistä. Toivomme, että he myös muistavat uskomme vapauteen ja kaikkien ihmisten oikeuksiin. Toivomme, että nämä muistot torjuvat valheita ja propagandaa, joita he todennäköisimmin kuulevat, ja että he jakavat muiden kanssa, mitä he näkivät kasvotusten ollessaan kanssamme.

Uskomme, että tämä on Vladimir Putinin sota, ei kaikkien venäläisten sota. Epäilemättä monet (todennäköisesti ylivoimainen enemmistö tällä hetkellä) ovat ostaneet Putinin valheita, ja meidän on väliaikaisesti otettava huomioon aggressiivisesti toimivat vihollisemme. Tietyssä mielessä he ovat myös uhreja.

Usein on kuitenkin vaikea pitää vastakkaisia ​​ajatuksia. Yksi ajatus on uskoa, että kaikki venäläiset ovat vihollisiamme sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Vaihtoehtoisesti voimme olettaa, että Putinin johdolla venäläiset ovat sekä uhreja että hyökkääjiä. Jälkimmäinen näkemys on vaikeampi hyväksyä, mutta se on tarkempi kuin katsoa kaikkia venäläisiä synkästi.

On vaikeaa erottaa kansakunnan kansaa sen johtajista sodan aikana. Vihasimme saksalaisia ​​toisen maailmansodan aikana (krauts) ja japanilaisia ​​(japit) demonisoimme heitä kaikin mahdollisin tavoin. Yli 70 vuotta myöhemmin vierailemme heidän maissaan, ihailemme heidän kulttuuriaan ja toivotamme heidän kansalaisiaan tervetulleiksi maahanmuuttajina Yhdysvaltoihin.

Ymmärrämme, että heidän tekemänsä julmuudet eivät olleet synnynnäisiä vaan seurausta ilkeistä, pahoista johtajista, jotka dominoivat muita maita heidän hyödykseen. He manipuloivat kansalaisiaan tukahduttamalla tietoa ja vääristelemällä todellisuutta, samat piirteet ovat ilmeisiä Putinissa.

Aggression kohtaaminen voiman kanssa on viisasta. Mutta on tärkeää, että asenteestamme ei tule barbaarisia ihmisiä kohtaan, jotka tullaan aikanaan taas katsomaan inhimillisiksi.

On syitä, miksi olemme Geneven yleissopimusten ja niiden lisäpöytäkirjojen jäsen. He sitovat meidät käyttäytymisstandardeihin, joita pyrimme täyttämään. Tavoitteemme on pyrkiä kohti luontomme parempia enkeleitä ja toimia inhimillisesti julmuuden ja barbaarisuuden kohtaamisessa. Juuri näiden aikeiden toivotaan erottavan meidät Vladimir Putinista.

Ihanteellinen näkemys maastamme on sivistynyt, oikeudenmukainen ja välittävä. Asenne, joka erottaa Putinin sodan kaikista Venäjän kansalaisista, on kannatettava tavoite siirtyä kohti tuota ihannetta.

Leave a Comment