Attack on Titan, jakso 428, “The Dawn of Humanity”

Eldian ja Marleyan partiolaiset ovat nousseet onnistuneesti rahtialukseen ja purjehtivat lentävällä veneellä Odihan satamakaupunkiin korjattavaksi. Kenraali Magathin ja Keith Shadisin uhraukset takaavat heille turvallisen matkan mantereelle. Henkinen hetki antaa Mikasan muistaa, milloin hän teki ensimmäisen matkan, jolloin Eren oli vielä hänen liittolaisensa. Tämä on hetken rauhaa ennen hurrikaania tämän viikon jaksossa Titaanin hyökkäys“Ihmiskunnan aamunkoitto”.

Asiat ovat melko yksinkertaisia ​​tällä viikolla, mikä antaa meille tauon täyttääksemme joitain tyhjiä kohtia siitä, kuinka sankarimme pääsivät nykyiseen paikkaan. Tarkemmin sanottuna palaamme takaisin Scouttien ensimmäiseen saapumiseen Marleyyn, kun kaikki suosikkihahmomme olivat vielä elossa, vahingoittumattomina eivätkä kansanmurhahirviöitä. Jakso haluaa hieman lieventää painetta, ja se onnistuu. Tarjolla on niin monia söpöjä hetkiä, kun partiolaiset ottavat tämän uuden maan. Nauti jäätelöstä, ihmettele autoa, ja sitten on se erikoinen klovni, joka hiipii Levin taakse. Miten voi olla nauramatta ja tuntea itsensä pörröiseksi?

Mutta partiolaiset tutustuvat myös Marleyn vähemmän vieraanvaraiseen puoleen, kun ulkomaalainen poika jää kiinni yrittäessään pussittaa Sashan kolikkolaukkua. Ehdotetut rangaistukset ovat äärimmäisiä, mutta partiolaiset pelastavat hänet ja henkivät hänet pois väkijoukosta. Tämä oli todella mielenkiintoinen hetki; dramaattinen ironia marleylaisten kostoa eldialaisten puolesta (he eivät tiedä) on fiksua. Se on myös koston kierre, jota Marley – ja ehkä koko ihmiskunta – jatkaa. Tämä on tärkeää pitää mielessä myöhemmin Erenin osan jaksosta.

Sitä ennen saamme Erenin ja Mikasan välillä harvinaisen yksityisyyden hetken. Esitys kiusaa jälleen lähettäjiä sillä mahdollisuudella, että Mikasa saattaa vihdoin paljastaa romanttisia tunteita Ereniä kohtaan, mutta sen sijaan hän kertoo hänelle, että hän on kuin perhe hänelle. Ei tietenkään valhe, mutta onko se täydellinen totuus?

Mikasa ihmettelee, olisiko erilainen vastaus muuttanut asioita Erenin kannalta. Sillä välin partiolaisten pelastaman pojan perhe kutsuu heidät pakolaisleirilleen viettämään iloista iltaa musiikin, juoman ja naurun parissa. Levin kasvojen näky, kun hän kävelee sisään löytääkseen heidät seuraavana aamuna, Sasha oksentaa nurkassa: prefekti. Emmekö voi koskaan jättää tätä hetkeä?

Viimeisin jakso Titaanin hyökkäys on ironiaa täynnä

Valitettavasti meillä on. Takauma siirtyy Erenin näkökulmaan ja näyttää meille hetkiä hänen kehittäessään suurta suunnitelmaansa, jotka olivat vain vihjailuja aiemmin, mikä johti Rumblingin saapumiseen Marleyn rannoille. Tässäkin ironia on rohkeaa. Ensimmäistä kertaa moniin vuosiin Marley on pelon vallassa, kun titaanit lähestyvät rajojaan, aivan kuten he tuntevat titaanien rikkovan Paradis Islandin muureja.

Kun Rumbling alkaa, kuulemme hänen puhuvan haluavansa katkaista ihmiskuntaa hallitsevan koston kierteen, mutta hänen ratkaisunsa on kuitenkin tehdä suurin kuviteltavissa oleva kosto. Kierros on erittäin hyvin pidetty. Erenin ainoa toivo on, että hänen kostonsa on niin tuhoisa, että se poistaa kaiken mahdollisen koston.

Oho, niin monta kerrosta tarinassa. Rakastan sitä ja rakastan tätä jaksoa. Myönnän, mitään ei tapahdu paljoa. Pohjimmiltaan se täyttää meille enimmäkseen joitain aukkoja, mutta siinä on paljon mehukasta alatekstiä. Juonen osalta viimeinen ystävällinen hetki Erenin ja Mikasan välillä on todennäköisesti erittäin tärkeä tulevissa jaksoissa. Ja kuinka et voi rakastaa kaikkia niitä lempeitä hahmohetkiä?

Arvosana: A

Pysy ajan tasalla kaikesta fantasiasta, tieteiskirjallisuudesta ja WiC:stä seuraamalla kaikkea kattavaa Facebook-sivuamme ja tilaamalla eksklusiivisen uutiskirjeemme.

Hanki HBO, Starz, Showtime ja MUUTA ILMAISEKSI riskittömällä, 7 päivän ilmaisella Amazon Channelsin kokeiluversiolla

Leave a Comment