Attack on Titan, kausi 4, jakso 28, arvostelu: The Dawn of Humanity

Erenin läsnäolo on tuntunut raskaalta joka sekunti Hyökkäys Titaneja vastaan viimeinen vuosi, mutta hahmo on kuitenkin ollut poissa lähes puolet tästä 12-jaksoisesta kaudesta. Se on ollut hämmentävä, vaikkakin välttämätön muutos Titaanin hyökkäys etääntyä Erenistä, mikä kaikki tekee hänen paluunsa – vaikka se tapahtuisi takautumien kautta – “The Dawn of Humanity” -elokuvassa paljon kovempaa. Tämän finaalin rakenne tuntuu itse asiassa kunnianosoitukselta Erenille ja hänen sisällään vallitsevalle äärimmäiselle kaksijakoisuudesta. Jakson ensimmäinen puolisko on hillitty, ystävällinen ja optimistinen, kun taas nykyhetkeen sijoittuva toinen osa laskeutuu verenvuodatukseen ja pimeyteen. Se on täydellinen tasapaino Titaanin hyökkäys lopullinen.

“The Dawn of Humanity” on niin kaunis kotelointi kaikesta, mikä tekee Titaanin hyökkäys niin mestariteos ja miksi se tulee olemaan niin suuri pettymys, kun sarja on ohi. Marleyssa esiintyvä dekompressiojakso saattaa tuntua kevyeltä, mutta Sashain jäätelön johdannossa tai Levin kiusallisessa vuorovaikutuksessa klovnin kanssa, joka ei ymmärrä henkilökohtaisia ​​rajoja, on niin paljon iloa. On uskomatonta, että tässä finaalissa jää aikaa näille yksinkertaisille luonteenjuhlille, mutta se palvelee kaaosta. On erittäin ilahduttavaa saada hillitty sarja, jossa Eren, Mikasa ja Armin vastuuttomasti humalassa ja pyörtyvät yhdessä toistensa syliin, kun Mikasa ja Armin joutuvat henkisesti valmistautumaan Erenin teloitukseen nykyhetkellä.

Kysymykset, jotka “The Dawn of Humanity” esittää hahmoilleen heidän nykyisistä motiiveistaan, kaikki resonoivat voimakkaasti, varsinkin kun Annien kaltaiset yksilöt antautuvat lisääntyvälle ambivalenssille. On joitakin valaisevia kohtauksia, joissa Eren alkaa vetää suunnitelmansa lankoja yhteen, kun hän muodostaa yhteyden Jelenan, Flochin, Historian ja Zeken kanssa. Eri versiot Erenistä tulevat esille kussakin näistä keskusteluista, ja se on toinen loistava osoitus Erenin harjoittamasta monitahoisesta shakkipelistä. Nämä takaumat ovat ratkaisevia avaimia kohti Erenin tavoitetta poistaa tämä väkivallan kierre pelkällä tahdolla, mutta ne ovat varovaisia ​​paljastamasta liikaa tietoa tai paljastamasta täysin Erenin totuutta.

Erenin ja Historian välillä käydään voimakasta keskustelua Rumblingista ja maailman tulevaisuudesta, joka kertoo sen, kuinka vaikeaa Erenin on ollut pitää itseään tämän sodan konnana. Eren tarjoutuu sattumalta muuttamaan Historian muistoja Perustitaanin voimien avulla, jotta hänen omatuntonsa ei tarvitse painaa häntä. Se on hirveä “ratkaisu” heidän keskustelulleen, mutta se on niin tehokas esimerkki Ereniä ruokkivasta lannistumattomasta ylpeydestä. Hän astuu entistä suuremmalle virheettömyyden tasolle, jossa kaikki hänen päätöksensä ovat perusteltuja. Jokainen, joka ei ole hänen puolellaan, voidaan aivopestää noudattamaan sääntöjä.

Tämä viimeinen kausi Titaanin hyökkäys on asettanut animaatiostudiolle MAPPA:lle korkean tavoitteen saavuttaa visuaalinen autuuden taso, jonka WIT Studio toi Hyökkäys Titaneja vastaan kolme ensimmäistä kautta. Taistelun huipentuma “Retrospektiivissä” merkitsi MAPPAn animaatioiden kaikkien aikojen huippua, mikä tekee heidän jumalatason työstään “The Dawn of Humanity” -elokuvassa vieläkin ilahduttavampaa. Ylimääräistä viikkoa, jonka MAPPA käytti tämän jakson kokoamiseen, ei selvästikään käytetty hukkaan. Tämän hyökkäyksen avausiskut ovat hämmästyttäviä, ja tämä taistelu etenee eeppisellä mittakaavatunnolla kaikilla tasoilla. Upeat laajakuvat kuvaavat tätä hyökkäystä kaikessa anarkkisessa loistossaan nopeiden lähikuvien sijaan, jotka vähentävät verilöylyä. Satoja ihmishenkiä on menetetty Titaanin hyökkäysmutta nämä uhrit osuvat eri tavalla, kun sotilaat kirjaimellisesti hajoavat sukupolvien vihan veriseen sumuun.

Tämä verilöyly on kauhistuttava useilla tasoilla, mutta “The Dawn of Humanity” tarjoaa joitain erityisen synkkiä esimerkkejä titaanien julmuudesta. On jakso, jossa laivan miehistö kiehuu elävältä, koska niiden alla kulkevien titaanien höyry lämmittää veden kestämättömään lämpötilaan. Titaanit ovat aina olleet pelottavia, mutta ne eivät ole koskaan näyttäneet yhtä voittamattomilta ja äärettömiltä kuin Erenin hallinnassa. Tämä kausi kirjaimellisesti päättyy siihen, että titaani murskaa katsojan ja jättää hänet toivottomuuden paikkaan.

Leave a Comment