EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee Buchassa; sanoo “näki ihmiskunnan särkyneen”

Kun Buchan kauhistuttava kansanmurha levittää edelleen shokkiaaltoja ympäri maailmaa, Euroopan unionin komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vieraili perjantaina Ukrainan kaupungissa ilmaistakseen solidaarisuuttaan ja totesi, että ihmiskunta on “särkynyt” Buchassa. On kiistatonta, että Ukrainan Buchan kaupungissa on tehty hirveitä julmuuksia, joissa joukkohautoja löydettiin kirkon läheltä ja ruumiita luettiin kaikkialla kaduilla.

Puhuessaan tiedotusvälineille EU:n komission puheenjohtaja sanoi: “Täällä Buchassa näimme ihmiskunnan särkyneen. Koko maailma suree yhdessä Buchan kansan kanssa. Seisomme Ukrainan kanssa tässä tärkeässä taistelussa.”

EU:n pääjohtaja pitää Kramatorskin asemalle tehtyä hyökkäystä halveksittavana

Tuntia ukrainalaiselle rautatieasemalle 8. huhtikuuta tehdyn ohjushyökkäyksen jälkeen Ursula von der Leyen kutsui hyökkäystä asemalle, jota käytettiin siviilien evakuointiin, “halvetuksi”. Hän esitti myös osanottonsa Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille hyökkäyksen aiheuttamien uhrien johdosta. Ukrainan Kramatorskin alue niin sanotussa Donetskin kansantasavallassa (DPR) joutui perjantaiaamuna Venäjän pommitusten alle, mikä johti ainakin 50 uhriin ja monet siviilit loukkaantuivat vakavasti.

Zelenskyy iskee Lavroviin Buchan kansanmurhahuomautuksen vuoksi

Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Zelenskyy arvosteli haastattelussa Republic Media Networkin päätoimittajan Arnab Goswamin kanssa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia hänen väitteensä vuoksi, että kansanmurhaa koskevat raportit ovat “teosteoksia” ja “lavastettuja”. Zelenskyy sanoi: “Voin kertoa teille ja ihmisille, että en ole halukas antamaan mitään vastausta ministeri Lavroville, joka sanoo, että Buchan tilanne oli “teos”. Katsokaa ulkoministeriksi pidetyn henkilön retoriikkaa. Venäjän federaation politiikka on ottaa huomioon, että meillä ei ole riippuvuutta ja itsemääräämisoikeutta. He ajattelevat, että Ukraina on fake. En voi puhua ihmisille, jotka eivät ole halukkaita kuuntelemaan muuta tietoa kuin omaansa. Pystyn puhumaan ihmisille, jotka ymmärtävät ja joilla on viisautta.”

bucha kansanmurha

Ukrainan puolustusministeriö ilmoitti 3. huhtikuuta löytäneensä 410 surmattujen ukrainalaisten ruumista Buchasta, Irpinistä ja muista kaupungeista ja kylistä. Puolustusministeriö lisäsi, että Venäjän asevoimien tarkka uhrien lukumäärä “tulee olemaan paljon suurempi”. Samaan aikaan Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba jakoi viime sunnuntaina 3. huhtikuuta kuvia, jotka kuvaavat vetäytyvien Venäjän asevoimien aiheuttamia kauhuja Buchassa. Ukrainan FM sanoi twiitissä: “Buchan verilöyly todistaa, että Venäjän viha ukrainalaisia ​​kohtaan on yli kaiken, mitä Eurooppa on nähnyt toisen maailmansodan jälkeen.”

Seuraa kaikkia Venäjän ja Ukrainan välisiä sodan uutisia ja otsikoita Venäjän ja Ukrainan välinen sota LIVE-päivitykset

.

Leave a Comment