Habitat For Humanity esittelee ensimmäisen 41 asunnon huoneistorakennuksen Peterboroughissa

Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha Region isännöi 3. huhtikuuta 2022 viimeisimmän rakennuksensa vihkimistilaisuuden: 41 asunnon asuntorakennus, joka sijaitsee osoitteessa 33 Leahy’s Lane Peterboroughissa. Kuuden yhden makuuhuoneen yksikön, 29 kahden makuuhuoneen ja kuuden kolmen makuuhuoneen yksikön ansiosta se on ensimmäinen moniasuntoinen Habitat For Humanity -hanke Kanadassa. (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)

Ashley Doust on kiertänyt 12. huhtikuuta kalenterissaan.

Yksi 41 uudesta asunnonomistajasta, joka kutsuu Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha Region -asuntoa osoitteessa 33 Leahy’s Lane kotiin, sinä päivänä yksinhuoltajaäiti – yhdessä 10-vuotiaan tyttärensä Emman kanssa – lähtee vanhempiensa talosta toteuttamaan hänet. unelma kodin omistamisesta.

Sunnuntaina (3. huhtikuuta) juhlallisen vihkimisseremonian jälkeen, johon osallistui useita projektikumppaneita sekä kaikki 41 perhettä, kawarthaNOW jäi Doustin taakse astuessaan ensimmäistä kertaa valmiiseen ensimmäisen kerroksen kahden makuuhuoneen huoneistoon.

Mainos – tarina jatkuu alla

Twiittaa tämä lainaus

“En koskaan uskonut, että voisin omistaa kodin”, Doust sanoi. ”Ilman tätä mahdollisuutta, nykyisten (asunto)markkinoiden vallitessa, en koskaan pääsisi sisään. En halunnut heittää rahojani vuokraan. Kun tämä tilaisuus tuli, olin kuin “Voi luoja, minun täytyy se.”

“Tein todella paljon töitä sen eteen. Hain syyskuussa 2020 ja minut hyväksyttiin seuraavan vuoden tammikuussa. Se oli kuin paras päivä koskaan, kun Sue (Habitat For Humanity Peterborough & Kawarthan alueen toimitusjohtaja Susan Zambonin) soitti minulle.

Doustin ja hänen kaikkien uusien naapuriensa innostus oli käsinkosketeltava sekä seremonian että sitä seuranneen rakennuskierroksen aikana.

Perheet, jotka kutsuvat nyt Leahy's Lane 33:n asuntorakennusta, kokoontuivat 3. huhtikuuta 2022 juhlimaan kodin omistusta ennen kuin kävivät ensimmäistä kertaa valmiina.  (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)
Perheet, jotka kutsuvat nyt Leahy’s Lane 33:n asuntorakennusta, kokoontuivat 3. huhtikuuta 2022 juhlimaan kodin omistusta ennen kuin kävivät ensimmäistä kertaa valmiina. (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)

“Palvelemme tänä vuonna yhtä montaa perhettä kuin olemme palvelleet viimeisen 20:n aikana… se on todellinen perintö”, sanoi tunteellinen Zambonin katsauksessaan tästä matkasta ideasta ja konseptista lapioihin maahan loppuun.

“Seisomme täällä toimialojemme, toimittajiemme ja konsulttiemme johdon vuoksi, jotka kaikki sanoivat: “Haluamme olla osa sitä, mitä teet.” He ovat työskennelleet ympäri vuorokauden, sairauden ja toimitusketjun ongelmien läpi ja ympärillä sekä koordinoivat luontoislahjoja ja rakennuslahjoituksia. Olemme täällä juhlimassa päivää 412.”

“Tämä matka alkaa ja päättyy asunnonomistajillemme. Siellä missä näet rakennuksen, näemme asunnonomistajat – ihmiset, jotka tulevat asumaan rakentamissamme kodeissa.”

Mainos – tarina jatkuu alla

Twiittaa tämä lainaus

Rakennuksessa osoitteessa 33 Leahy’s Lane on kuusi yhden makuuhuoneen asuntoa, 29 kahden makuuhuoneen asuntoa ja kuusi kolmen makuuhuoneen asuntoa. Kaikki yksiköt ovat energiatehokkaita, helppopääsyisiä ja edullisia, ja ne on tarkoitettu perheille, joiden tulot ovat noin 20 000–50 000 dollaria perheen koosta riippuen.

Saadakseen asunnon hakijoiden on todistettava, että he voivat maksaa takaisin korottoman asuntolainan tuloihin kohdistetulla lyhennyksellä ja että heillä ei ole keinoja saada omaa perinteistä asuntolainaansa.

Jokainen Habitat For Humanity -tarinaan perehtynyt tietää, että tämä projekti merkitsee dramaattista poikkeamista hyväksi todetusta kaavasta, jonka mukaan 42 perhettä on muuttanut turvallisiin ja kohtuuhintaisiin omakoteihin sen jälkeen, kun paikallinen virasto perustettiin vuonna 2002. Tämä kehitys merkitsee Habitat For Humanity Kanadassa on ensimmäistä kertaa rakentanut moniosaisen rakennuksen tyhjästä.

Katso yhteen 29-kahden makuuhuoneen asunnosta osoitteessa 33 Leahy's Lane.  Asuntorakennus vihittiin käyttöön 3. huhtikuuta 2022, ja se toivotti 41 asunnonomistajaa tervetulleeksi Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha -alueen kehittämiseen.  Asuntoja on kuusi yhden makuuhuoneen ja kuusi kolmen makuuhuoneen asuntoa.  (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)
Katso yhteen 29-kahden makuuhuoneen asunnosta osoitteessa 33 Leahy’s Lane. Asuntorakennus vihittiin käyttöön 3. huhtikuuta 2022, ja se toivotti 41 asunnonomistajaa tervetulleeksi Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha -alueen kehittämiseen. Asuntoja on kuusi yhden makuuhuoneen ja kuusi kolmen makuuhuoneen asuntoa. (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)

Normi ​​on myös nähnyt menestyneiden hakijaperheiden auttavan kotinsa rakentamisessa ja tarjoten “hikipääomaa” oman panoksensa kotinsa rakentamiseen. Koska Leahy’s Lane 33:n uudet asunnonomistajat olivat ensisijaisesti logistisista ja turvallisuussyistä kiellettyjä talon rakentamisessa, he joutuivat järjestämään vapaaehtoistyötunteja ja -palveluita muilla tavoilla.

He tekivät juuri sen ja antoivat yli 20 000 tuntia ajastaan ​​Kawartha Food Sharen, Peterborough Regional Health Centren ja Fairhaven Long-Term Caren hyväksi, vain muutamia mainitakseni.

Doustille se ilmeni maalaamalla kaksi suurta seinämaalausta, jotka tervehtivät vieraita Habitat For Humanityn ReStore-toimipaikoissa Peterboroughissa ja Lindsayssa, missä hän myös teki vapaaehtoistyötä.

Mainos – tarina jatkuu alla

Habitat For Humanityn hallituksen puheenjohtaja Jill Bennettin mukaan organisaation ylin johto esitteli hallitukselle ensimmäisen kerran “innovatiivisen hankkeen tehostaaksemme vaikutustamme ja tarjotakseen koteja uusille väestöryhmille, mukaan lukien sinkkuille, pariskunnille ja eläkeläisille” kolme vuotta sitten.

“Istuimme kokoushuoneessa paperin kanssa, jossa oli paljon numeroita – todella, todella suuria numeroita, hämmentäviä numeroita”, Bennett sanoi. “He saivat hallituksen tuen ja tässä olemme tänään.”

Bennett hyvitti useita kumppaneita, mukaan lukien Peterboroughin kaupungin asunnonomistusapulainaohjelman ja kohtuuhintaisten asuntojen yhteisön kehittämissuunnitelman kautta, yhteensä yli 800 000 dollarin tuella.

Unelma kodin omistamisesta on toteutunut 41 perheelle, jotka kutsuvat nyt tätä Leahy's Lane 33:ssa sijaitsevaa asuntorakennusta kodiksi.  Vihkimistilaisuus, jonka isännöi Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha Region ja johon osallistui useita projektin kumppaneita, pidettiin 3. huhtikuuta 2022. (Kuva: Paul Rellinger/kawarthaNOW)
Unelma kodin omistamisesta on toteutunut 41 perheelle, jotka kutsuvat nyt tätä Leahy’s Lane 33:ssa sijaitsevaa asuntorakennusta kodiksi. Vihkimistilaisuus, jonka isännöi Habitat For Humanity Peterborough & Kawartha Region ja johon osallistui useita projektin kumppaneita, pidettiin 3. huhtikuuta 2022. (Kuva: Paul Rellinger/kawarthaNOW)

Liittovaltion hallitus oli hankkeen tärkeä taloudellinen kumppani, ja se investoi 4,1 miljoonaa dollaria osana 32,4 miljoonan dollarin rahoitussitoumusta viimeisen kolmen vuoden aikana National Housing Co-Investment Fund -rahaston puitteissa tukeakseen Habitat for Humanity Canadaa ja sen tytäryhtiöitä kaikkialla Kanadassa.

Myös Habitat Canadan, Kawartha Credit Unionin, Vancity Community Investment Bankin ja Enbridgen ansioista annettiin tärkeä rooli kehitystyön toteuttamisessa ja uusien asunnonomistajien kyvyssä rahoittaa uusia asuntojaan.

Seremonian jälkeen Zambonin – puristellen hänelle annettuja kukkia – hehkui edelleen.

Mainos – tarina jatkuu alla

Twiittaa tämä lainaus

“On valtavaa saada jotain näin isoa valmiiksi, mutta on myös valtavaa, että meillä on itseluottamusta tehdä tämä uudelleen”, hän sanoi. “Se ei ole yksittäistapaus. Meillä on uusi asuntolainamalli, joka auttaa rahoittamaan tämän. Voimme tehdä paljon enemmän ja nopeammin.”

Zambonin huomautti, että muut Habitatin tytäryhtiöt ovat ostaneet asuntoja olemassa oleviin rakennuksiin tai rakentaneet rivitaloja, jotka ovat asuntoja, “mutta ei mitään tällaista – kolmikerroksinen rakennus, joka on kaikki Habitat. Se on uutta koko Kanadassa.”

“Olemme yhtä pieniä kuin me, tehden jotain näin suurta, Habitat Canada katsoo ja sanoo “OK, mitä kaikki muut voivat tehdä?””, hän lisäsi.

Habitat For Humanity Peterborough ja Kawarthan alueen toimitusjohtaja Susan Zambonin toivottivat 41 uutta asunnonomistajaa tervetulleeksi uuteen kotiinsa osoitteessa 33 Leahy's Lane vihkimistilaisuudessa 3. huhtikuuta 2022. (Kuva: Paul Rellinger/kawarthaNOW)
Habitat For Humanity Peterborough ja Kawarthan alueen toimitusjohtaja Susan Zambonin toivottivat 41 uutta asunnonomistajaa tervetulleeksi uuteen kotiinsa osoitteessa 33 Leahy’s Lane vihkimistilaisuudessa 3. huhtikuuta 2022. (Kuva: Paul Rellinger/kawarthaNOW)

Zambonin huomautti myös, että vaikka uusi lähestymistapa moniasuntorakentamiseen on osoittautunut toimivaksi, perinteinen Habitat-kodinrakennusmalli ei mene sivuun.

“Se ei katoa, mutta uskomme, että voimme vaikuttaa enemmän rakentamalla tämä (eräänlainen kehitys), rakentamalla muutama paritalo ja yhden (perhekodin) samaan aikaan.”

Vapaaehtoisilla on aina ollut ratkaiseva rooli Habitatin perinteisessä kodinrakennusmallissa, mutta Zambonin huomautti, että heidän toiminnallaan on rajansa.

Habitat Canadan toimitusjohtaja Julia Deans puhui 3. huhtikuuta 2022 osoitteessa 33 Leahy's Lane sijaitsevan 41 asunnon asuntorakennuksen vihkimistilaisuudessa.  Hän ylisti Habitat For Humanity Peterborough & Kawarthasin hallitusta, henkilökuntaa ja vapaaehtoisia heidän näkemyksestään hankkeen toteuttamisessa.  (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)
Habitat Canadan toimitusjohtaja Julia Deans puhui 3. huhtikuuta 2022 osoitteessa 33 Leahy’s Lane sijaitsevan 41 asunnon asuntorakennuksen vihkimistilaisuudessa. Hän ylisti Habitat For Humanity Peterborough & Kawarthasin hallitusta, henkilökuntaa ja vapaaehtoisia heidän näkemyksestään hankkeen toteuttamisessa. (Kuva: Paul Rellinger / kawarthaNOW)

Twiittaa tämä lainaus

“Olemme aina yrittäneet keksiä, kuinka rakentaa nopeammin vapaaehtoisten kanssa – emme voi”, hän sanoi. “Vihdoin ymmärrämme, että jos teemme kaikki nämä asiat (moniasuntorakentaminen sekä omakotitalot), meillä on asioita eri vaiheissa.”

Huomionarvoista on, että pienemmän 12 asunnon Habitat For Humanityn asunnon rakentaminen on alkanut 33 Leahy’s Lane -rakennuksen vieressä olevalla tontilla.

Mutta loppujen lopuksi uusi asunnonomistaja Doust muistutti kaikkia, että tämä tarina koskee paljon muutakin kuin tiiliä ja laastia.

“He ovat auttaneet 41 perhettä, ei vain yhtä. Se muuttaa elämää.”

Leave a Comment