Ihmiskunnalla on uusi viesti lähetettävänä ulkomaalaisille Stephen Hawkingin huolista huolimatta

Ihmiset ovat keittäneet uuden viestin säteilemään avaruuteen ja kiinnittämään älykkään elämän huomion muualla universumissa: binäärikoodatun viestin, joka selittää maapallon elämän biokemiallista koostumusta ja tietoa aurinkokuntamme sijainnista.

Beacon in the Galaxy (BITG) -viestiksi kutsuttu versio on käytännössä uudistettu versio Arecibo-sanomasta, tähtienvälisestä radioviestistä, joka sisältää perustietoja ihmiskunnasta ja maapallosta ja joka lähetettiin pallomaiselle tähtijoukolle M13 vuonna 1974. BITG-sanoma on vain hypoteettinen ehdotus toistaiseksi, mutta se toivoo olevansa edistyneempi ja yksityiskohtaisempi Arecibon viestin seuraaja.

Kuvaus BITG-projektista, jota johti Jonathan Jiang NASAn Jet Propulsion Laboratorysta Kalifornian teknologiainstituutissa ja kollegansa, julkaistiin äskettäin verkossa preprint-palvelimella. arXiv.

“Ehdotettu viesti sisältää matemaattisia ja fysikaalisia peruskäsitteitä yleismaailmallisen kommunikaatiovälineen luomiseksi, minkä jälkeen saadaan tietoa maapallon elämän biokemiallisesta koostumuksesta, aurinkokunnan aikaleimatusta sijainnista Linnunradassa suhteessa tunnettuihin pallomaisiin klustereihin sekä digitoitua tietoa. kuvaukset aurinkokunnasta ja maan pinnasta”, lehdessä lukee.

“Viesti päättyy digitoituihin kuviin ihmismuodosta sekä kutsuun vastaanottaville tiedoille vastaamaan.”

Galaktisten naapureidemme tavoittaminen saattaa kuulostaa kohteliaalta tavalta käyttäytyä kaipaavana usean planeetan lajina, mutta se ei ole ajatus, jonka kanssa kaikki ovat samaa mieltä. Stephen Hawking, ikoninen teoreettinen fyysikko, kerran varoitti yrittää saada yhteyttä vieraaseen sivilisaatioon. Hawking tarkasteli yhtä näkökohtaa ihmiskunnan historiasta ja pani merkille epämiellyttävän suuntauksen, joka voi ilmetä, kun kaksi sivilisaatiota esitellään toisilleen: konfliktit, väkivalta ja ylivalta.

“Jos älykäs elämä on kehittynyt [elsewhere], meidän pitäisi pystyä kuulemaan se”, sanoi Hawking. “Jonain päivänä saatamme saada signaalin tällaiselta planeetalta, mutta meidän pitäisi olla varovaisia ​​vastaamasta takaisin. Edistyneen sivilisaation kohtaaminen voisi olla kuin intiaanit kohtaavat Kolumbuksen. Se ei mennyt niin hyvin.”

Emme voi mitenkään ymmärtää, kuinka maan ulkopuolinen älykäs elämä reagoisi, jos se koskaan tapaisi maan asukkaita, ja voisi olla typerää olettaa, että he toimivat yhtä lyhytnäköisesti kuin jotkut ihmiskulttuurit ovat aiemmin tehneet. Olisi kuitenkin yhtä naiivia olettaa, että he välttämättä haluaisivat olla ystäviämme.

Siitä huolimatta BITG-sanoman luojat katsovat ihmiskunnan historian toiselle puolelle ja päätyvät paljon optimistisempaan lopputulokseen. Vaikka elämä on pohjimmiltaan kilpailullista, sitä rikastuttaa myös viestintä ja yhteistyö. Ehkä jos ihmiset aikovat koskaan uskaltaa kotiplaneettamme ulkopuolelle, naapureiden apua arvostetaan.

”Siitä lähtien, kun ensimmäinen heikko tunteen välkkyminen valkeni nykyihmisen kaukaisten esi-isiensä alkukantaisiin noin satatuhatta sukupolvea sitten, olemme pyrkineet kommunikoimaan. Alkeellisten murinaiden ja eleiden edistämä yhteistyö saattoi hyvinkin olla ero Afrikan veldtin sukupuuttoon ja lopulta Maan hallintaan”, tutkijat kirjoittavat.

“Tänään yläpuolellamme oleva taivas, ei niin erilainen kuin maailma, joka oli hieman Afrikan horisontin yläpuolella kaksi miljoonaa vuotta sitten, kutsuvat parhaamme pyrkimään uudella vakaumuksella ja parempia keinoja kohti niitä vastauksia, joita etsimme vaistomaisesti”, he lisäävät myöhemmin.

Leave a Comment