Jefferson Awards: Bonifas nauttii muiden auttamisesta Habitat For Humanityn kautta

KALIDA — Paul Bonifas tykkää työskennellä käsillään. Hänen yhteisönsä ihmiset todella hyötyvät, kun hän työskentelee sydämellään.

Bonifas, yksi 11 paikallisesta Jefferson Awards -palkinnon voittajasta, työskentelee Putnam County Habitat For Humanityn kanssa. Voitosta jokainen sai rahaa lahjoittaakseen suosikkitarkoitukseensa. Lima News profiloi jokaista heistä tämän hetken ja palkintojenjakotilaisuuden välisenä aikana tiistai-iltana, 19. huhtikuuta.

“Se on ilo auttaa ihmisiä, jotka ovat vähemmän onnekkaita kuin minä”, Bonifas sanoi. “Tunnen vain, että minua on loukattu koko elämäni.”

Bonifas, 69, jäi eläkkeelle Dominion Energystä ja törmäsi Habitat For Humanityyn vieraillessaan ReStoressa Limassa. Tämä johti hänestä vapaaehtoiseksi, ja hän auttoi työskentelemään Putnamin piirikunnan osastolla, kun se avattiin vuonna 2009. Hän toimi myös sen rahastonhoitajana vuosina 2010–2019.

Habitat For Humanity tunnetaan parhaiten uusista rakennuksistaan ​​apua tarvitseville perheille. Bonifas työskenteli yli 150 raportoitua tuntia uusien rakennusten parissa, eniten vapaaehtoisista, ohjaaja Anne Coburn-Griffis sanoi Jefferson Award -ehdokkuudestaan ​​Bonifasille.

Bonifasilla on vielä suurempi intohimo auttaa kriittistä kodin korjaustiimiä, hän sanoi. Hän on tavannut monia leskiä, ​​jotka näkivät perheensä rapistuvan ja jotka eivät halunneet lähteä.

”Oli taloja, joissa ei ollut juoksevaa vettä. Keskuslämmityksen puuttuminen oli iso asia; meillä oli niitä useita”, Bonifas muisteli. ”Meillä oli ihmisiä, jotka todella nukkuivat takkissaan, koska talo oli liian kylmä. Ajattelet Putnamin piirikuntaa, etkä usko, että täällä olisi suurta tarvetta. Mutta olemme havainneet sen olevan täysin päinvastainen.”

Hän tekee kaiken ja on erityisen kiinnostunut puuntyöstyksestä huolimatta vasemman ranteen rajoitetusta käytöstä. Murtunut käsi 3-vuotiaana jätti sen pienemmäksi ja rajoittuneeksi.

“Useasti ihmiset sanovat: “Vaikka kätesi on sellainen, et anna sen hidastaa sinua.” Bonifas sanoi. ”No, se tekee, koska minulla ei ole toimivaa rannetta. Joten minun on tehtävä asiat hieman eri tavalla kompensoidakseni sitä. Luulen, että et kaipaa sitä, jos sinulla ei ole koskaan ollut jotain sellaista.”

Bonifas toimii myös vapaaehtoisena kirkossaan, Kalidan St. Michael Catholic Churchissa lukijana ja talouskomitean jäsenenä. Hän on myös työskennellyt United Wayn ja Little Leaguen kanssa vuosien ajan. Hän yrittää pysyä kulissien takana, hän sanoi. Hän lisäsi, että hän oli nöyrä Jefferson Awards -voitosta.

“Kun tarkastellaan kaikkia voittajia, on ihmisiä, jotka ovat tehneet asioita parantaakseen yhteisöjään ja ihmisiä ympärillään”, hän sanoi. “Toivon vain, että ehkä voin innostaa jonkun sanomaan: ‘Joo, tiedätkö, voin tehdä vapaaehtoistyön Habitatille tai voin tehdä vapaaehtoistyötä mille tahansa muulle organisaatiolle.’ Me kaikki voimme vaikuttaa.”

Paul Bonifas, Jefferson-palkinnon voittaja, seisoo olohuoneessaan Kalidassa tekemänsä puuntyöstö- ja puusepäntöiden kanssa.

Ota yhteyttä David Trinkoon numeroon 567-242-0467 tai Twitterissä @Lima_Trinko.

Leave a Comment