Kirje: Nämä valintasodat ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan ​​- InForum

Olen viime viikkoina ajatellut yhä enemmän niitä monia paikkoja maan päällä, jotka ovat olleet elämäni aikana sijaistaistelukenttiä maailman tehokkaimmille kansoille heidän näennäisesti loputtomassa kamppailussaan strategisen edun saavuttamiseksi. muu.

Ihmettelen kuinka monta viatonta ihmishenkeä on menetetty. Miljoona? Lisää? Ihmettelen kuinka moni on loukkaantunut vakavasti tai heidän elämänsä on pilalla, heidän kotinsa ja yhteisönsä on vaurioitunut tai tuhoutunut. Epäilemättä miljoonia. Ja ihmettelen kuinka monista on tullut pakolaisia, jotka ovat joutuneet pakenemaan väkivaltaa ja jättämään kaiken taakseen, usein myös perheenjäsenet, joskus koskaan palaamatta. Jälleen miljoonia, ehdottomasti.

Kuka puhuu näiden tavallisten ihmisten puolesta heikossa asemassa olevissa maissa, jotka yrittävät vain elää elämäänsä ja kasvattaa perheensä rauhassa? Kuka heistä todella välittää ja kuka suojelee heitä vahingoilta? He ovat edelleen pelinappuloita, joiden henkeä ja omaisuutta pidetään ilmeisesti tuhlattavana.

Oletko huomannut? Maailman suurvallat eivät juuri koskaan hyökkää toisiaan vastaan. He käyvät tappavia taistelujaan jonkun toisen maassa, jossa kuolemalla ja tuholla ei näytä olevan niin suurta merkitystä, ja riippumatta siitä, miten se päättyy, se unohtuu nopeasti ja helposti, kun enimmäkseen häiriötön elämä näissä suurvaltavaltioissa palaa normaaliksi.

Tällä kertaa töissä on Venäjän armeija, Putin kertoi kansalaisilleen, että venäläisiä sotilaita tervehditään Ukrainassa vapauttajina ja että sota on välttämätön venäläisen kansan turvaamiseksi natsien ja Naton uhalta. Jottei luulisi, että tällainen harha ja petos on ainutlaatuista Venäjälle, muistan, että minulle kerrottiin, että Yhdysvaltain sotilaat olisivat tervetulleita vapauttajina Irakiin ja että hyökkäys oli välttämätön suojellaksemme meitä “joukkotuhoaseita vastaan”.

Arvioiden mukaan 200 000 irakilaista siviiliä kuoli suorassa väkivallassa Yhdysvaltojen hyökkäyksen aikana, ja jotkut uskovat, että kuolonuhreja oli huomattavasti suurempi. Virallisesti Ukrainassa kuolleiden siviilien määrä on nykyään noin 4 000, mutta YK:n mukaan luvut ovat todennäköisesti “huomattavasti korkeammat”; ja tätä kirjoitettaessa yli kuusi miljoonaa ukrainalaista on joutunut siirtymään hyökkäyksen kohteeksi joutuneissa kaupungeissa ja alueilla, ja yli neljä miljoonaa on paennut maasta. Nämä kokonaismäärät edustavat neljännestä koko väestöstä.

Kun Venäjä ja Yhdysvallat eivät ole mukana suorissa sotilaallisissa väliintuloissa, ne ovat maailman johtavia sotilaallisten aseiden toimittajia niille johtajille tai diktaattoreille, jotka ainakin tällä hetkellä näyttävät olevan ystävällisiä, riippumatta siitä, kuinka osaamattomia, korruptoituneita tai suorastaan ​​vaarallisia. ne voivat olla. Muistatko ei niin hauskan vitsin Irakin sodan aikana? “Tiedämme, että Irakilla on joukkotuhoaseita; säilytimme kuitit.”

Se ei koske vain Yhdysvaltoja ja Venäjää. Lukuisilla muilla maailman johtajilla, joillakin demokraattisesti valituilla ja joillakin diktaattoreilla, on viatonta siviilien verta käsissään, mikä melkein aina oikeuttaa aiheuttamansa kuoleman ja tuhon liioiteltulla, ellei suoranaisesti tekaistulla väitteellä, että interventio tai ennalta ehkäisevä sota oli tarpeen. suojellakseen omia kansalaisiaan ja alueitaan.

Nämä valintasodat, ne kaikki, ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan. Ne ovat geopoliittisia sotapelejä vallasta ja ylivallasta, joita pelataan viattomien ihmishenkien vaakalaudalla.

Kun me amerikkalaiset ilmaisemme oikeutetun raivomme Putinin kauhistuttavasta hyökkäyksestä Ukrainaan, kompastelemme väkivaltaisten sotilaallisten väliintulojen historiaan, ja tekopyhyys paljastetaan koko maailmalle.

Allen Erickson asuu Winonassa, Minnissä.

Tämä kirje ei välttämättä kuvasta Foorumin toimituskunnan mielipidettä eikä foorumin omistajuutta.

Leave a Comment