Millionaires for Humanity kutsuu Forbesin listaa “iskuksi yhteiskunnan kasvoihin”

Vastauksena tiistain julkaisuun Forbes“Miljardöörien varallisuuden vuosittaisessa kokoelmassa räjähdysmäisen epätasa-arvon kriitikot tuomitsivat luettelon “iskuna yhteiskunnalle” ja vaativat vaellusveroja superrikkaille ympäri maailmaa.

“Kaltaisteni ihmisten varallisuusveron aika on jo myöhässä. Eriarvoisuus on huono kaikille.”

“Teetä Forbes rikkaiden lista on jyrkkä muistutus säädyttömän epätasa-arvoisesta maailmasta, jossa elämme”, Djaffar Shalchi, tanskalainen multimiljonääriyritys, kertoi. Huoltaja.

Shalchi, Millionaires for Humanityn perustaja, kansainvälinen ääririkkaiden ihmisten verkosto, joka puoltaa maailmanlaajuista varallisuusveroa heidän suhteellisen pienen luokkansa jäsenille, sanoi, että “vaikka useimmat ihmiset ympäri maailmaa ovat kamppailleet sopeutuakseen [to] ja selviytyä pandemiasta, koska monet ovat menettäneet työpaikkansa [and] sukeltaa syvemmälle köyhyyteen, ne Forbes rikkaat ovat voineet istua alas ja katsella rikkautensa nousevan.”

“Se on loukkaus ihmiskuntaa kohtaan, loukkaus väitteelle, että olemme kaikki tässä yhdessä, ja isku vasten niitä meistä, jotka uskovat jakavamme tämän planeetan ja sen resurssit tasapuolisesti”, Shalchi jatkoi. “Kaltaisteni ihmisten varallisuusveron aika on jo myöhässä. Eriarvoisuus on huono kaikille.”

Shalchi lisäsi, että presidentti Joe Bidenin ehdotus määrätä 20 prosentin vähimmäisverokanta kaikille yhdysvaltalaisille kotitalouksille, joiden arvo on yli 100 miljoonaa dollaria – jonka ennustetaan keräävän noin 360 miljardia dollaria vuosikymmenen aikana, jos se hyväksytään – “olisi tärkeä askel oikeaan suuntaan”. Kuitenkin oikeistolainen demokraattinen sen. Joe Manchin (W.Va.) on jo ilmaissut vastustavansa toimenpidettä, joka ei myöskään todennäköisesti saa kongressin republikaanien tukea.

Sosiaalisessa mediassa Millionaires for Humanity kutsui Forbes Miljardööri listaa “isku yhteiskunnan kasvoille ja muistutus siitä, että meillä on vielä paljon tehtävää”.

Lehden 36. vuotuinen maailman rikkaimpien ihmisten ranking löysi 2 668 miljardööriä planeetalla maaliskuun 11. päivänä, mikä on pieni lasku viime vuoden ennätyksestä 2 755. Heidän omaisuutensa yhteenlaskettu arvo laski hieman viime maaliskuun ennätyskorkeudesta 13,1 biljoonasta dollarista 12,7 biljoonaan dollariin tänä vuonna johtuen maailmanlaajuisten osakemarkkinoiden laskusta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun 24. päivänä.

Sodan seurauksena Venäjälle asetetut sanktiot ovat iskeneet voimakkaasti maan osakemarkkinoihin ja valuuttaan. Tämän seurauksena venäläisten oligarkkien yhteenlaskettu tappio oli yli 260 miljardia dollaria viimeisen vuoden aikana, ja heistä 83 säilytti miljardöörin aseman ja 34 menetti sen.

“Vaikka superrikkaat voivat valita uusimman huvijahti- tai avaruuslomansa, epätasa-arvovirus on paljastanut rikkinäisen järjestelmän.”

Muualla maailmassa 295 muuta entistä miljardööriä putosi listalta ja 30 kuoli, kun taas uusia tulokkaita oli 236. Vaikka tänä vuonna miljardöörien kokonaismäärän pudotus oli suurin sitten vuoden 2009, maailmanlaajuisen finanssikriisin seurauksena, yli 600 miljardööriä liittyi listalle vuonna 2021, kun osakemarkkinat nousivat takaisin kriisin alkamisen jälkeen. koronaviruspandemia.

Viime kuukausien epävakaudesta huolimatta 1 050 miljardööriä on nyt rikkaampia kuin vuosi sitten. Elon Musk keräsi enemmän kuin kukaan muu ja lisäsi omaisuuttaan 68 miljardia dollaria viime vuodesta Teslan osakekurssin 33 prosentin nousun ansiosta – tehden hänestä ensimmäistä kertaa maailman rikkaimman henkilön 219 miljardin dollarin nettovarallisuudella. Neljän vuoden hallinnan jälkeen listan kärjessä Amazonin perustaja Jeff Bezos on nyt toisella sijalla 171 miljardilla dollarilla.

Tammikuussa julkaistu analyysi osoitti, että meneillään olevan kansanterveyshätätilan ensimmäisen 22 kuukauden aikana maailman 10 rikkainta miestä kaksinkertaisti yhteisen omaisuutensa – 700 miljardista dollarista 1,5 biljoonaan dollariin, mikä tarkoittaa keskimäärin 1,2 miljardin dollarin lisäystä päivässä.

Samaan aikaan yli 6,1 miljoonaa ihmistä on kuollut suoraan Covid-19:n seurauksena, ja pandemiaolosuhteet ovat vaikuttaneet noin 20 miljoonan ihmisen kuolemaan. Tuoreiden tutkimusten mukaan alhaisen ja alemman keskitulotason maat ovat kantaneet suurimman osan tästä ylikuolleisuudesta maaliskuusta 2020 lähtien, ja Yhdysvaltojen köyhimmissä maakunnissa Covid-19-kuolleisuus on kaksi kertaa korkeampi kuin rikkaimmissa maakunnissa.

“Teetä Forbes rikas lista osoittaa meille, että elämme tarinassa kahdesta pandemiasta, joissa miljardöörien rikkaus kukoistaa edelleen, kun taas suurin osa ihmiskunnasta on menossa rikki”, sanoi Jenny Ricks, Fight Inequality -järjestön kokoaja, joka taistelee kasvavaa varallisuuden keskittymistä vastaan. ja valtaa.”Vaikka superrikkaat voivat valita uusimman huvijahti- tai avaruuslomansa, epätasa-arvovirus on paljastanut rikkinäisen järjestelmän.”

Maailmassa on 19 kertaa enemmän miljardöörejä kuin vuonna 1987 Forbes alkoivat seurata omaisuuttaan. Lisäksi maailman miljardöörit ovat nykyään 4 200 % rikkaampia nimellisdollareissa tai 1 600 % rikkaampia inflaatiota huomioiden.

Leave a Comment