Norco tutkii ihmisyyden menetystä nykymaailmassamme

Koska maaliskuu oli kiireinen uusien pelien kanssa, kukaan ei voi syyttää sinua, jos missasit muutaman. Pelkästään 25. maaliskuuta pelaajat saivat Kirby ja unohdettu maa, Ghostwire: Tokioja Pienet Tinan ihmemaat. Mutta vain päivää ennen sitä peli, joka jää todennäköisesti mieleeni pidempään kuin mikään suuren budjetin julkaisu: norco.

Valokeilassa viime vuoden Tribeca-festivaalin aikana, norco on etelägoottilainen osoita ja napsauta -peli, joka sijoittuu Louisianan dystopiseen versioon. Tarinavetoisen seikkailun ytimessä on kierretty mysteeri, joka kietoutuu öljyteollisuuden, suurteknologian ja uskonnollisen fanatismin kaltaisten aiheiden ympärille. Kaikki nuo voimat ovat tuhonneet kerran hiljaisen esikaupungin ja tukehduttaneet sen teollisuussohon.

Sillä aikaa norco käsittelee painavia teemoja, jotka tekevät siitä kummittelevan heijastuksen omasta todellisuudestamme, sen ihmisten väliset suhteet luovat sen todellisen tragedian. Pohjimmiltaan Norco on peli perheestä, jota modernin maailman melu on repinyt osiin.

haamulahti

norco luo tiiviin scifi-dystopian viiden tunnin aikana, mutta sen avaushetket ovat verrattain perusteltuja. Se alkaa pienestä makuuhuoneesta, kun kultainen valo loistaa pikseloidun ikkunan läpi. Muutamalla napsautuksella saamme tietää, että pelin päähenkilö on palannut kotikaupunkiinsa selvittämään perhedraamaa. Heidän äitinsä on kuollut syöpään ja heidän veljensä Blake on kadonnut. Avaushetket ovat hiljaisia, kun pelaajat napsauttavat tyhjää taloa saadakseen välähdyksiä perheen levottomasta menneisyydestä.

Hiljaisuus haihtuu nopeasti sillä hetkellä, kun päähenkilö astuu ulos ja yhdistyy perheen tuntevan turvarobotin kanssa. Siitä hetkestä lähtien henkilökohtainen tarina on haudattu laajan sci-fi-mysteerin alle, joka on juurtunut koko Etelä-Louisianaan.

Jokainen paljastus vetää pelaajat kauemmas henkilökohtaisesta draamasta. Tarina johtaa nopeasti tutkimukseen Shieldistä, hämärästä öljy-yhtiöstä, jonka koneet kohoavat jokaisen maaseudun siluetin yläpuolelle. Tämä lanka paljastaa salaisen sodan tuntemattomasta resurssista, joka on piilotettu läheiseen järveen. Lopulta nuo juonenkohdat risteävät kaupungissa hitaasti nousevan omituisen uskonnollisen kultin kanssa, joka itsessään sisältää lisätyn todellisuuden sovelluksen, joka paljastaa näkymättömiä ennustuksia ympäri kaupunkia.

Sitten on kaikki nuo linnut. Älä pyydä minua selittämään sitä.

Jokainen säiettä on tallennettu henkiseen “mielekarttaan”, joka näyttää, kuinka kaikki pelin erilaiset hahmot, paikat ja juonipisteet liittyvät toisiinsa vuokaavion avulla. Huolimatta siitä, että se on lineaarinen seikkailu, jossa on vähän valinnanvaraa, se on mukaansatempaava tutkimus, joka maalaa täydellisen kuvan sen versiosta Etelä-Louisianasta – pian tulevasta kummituskaupungista, josta ihmiskunta valuu pois kuin luonnonvara.

Murtunut muotokuva

Se on suuri tragedia, joka vaivaa sen keskusperhettä. Mitä syvemmälle tarina syvenee, sitä enemmän päähenkilön kuollut äiti muuttuu pelinappulaksi yritysten ja teknisten yksiköiden välisessä kierteisessä sodassa. Hänen viimeisistä särkylääkkeistä, jotka levisivät keittiön pöydälle, tulee neuvottelumerkki lähikaupan virkailijalle, joka on automatisoitu työttömäksi. Tuon hiljaisen aukon ulkopuolella ei ole tilaa surra hänen puolestaan ​​kotinsa etuovien ohi.

Hahmot valittavat New Orleansista Norcossa.

Henkilökohtaisen pohdiskelun hetket ovat ohikiitäviä. Päähenkilö ehtii tuskin hetken miettiä kireää suhdetta veljeensä, ennen kuin hänet johdetaan tekniikan pakkomielle uskonnollisen kultin ytimeen – sellaiseen, jossa jäsenet ovat kirjaimellisesti uhrannut identiteettinsä. Perheen poissa olevaa isää Blueta kuvataan “epämääräiseksi muistoksi”. Hänen piirteetön muotokuvansa on pieni hämärä monimutkaisessa ajatuskartassa; alaviite pitkien tarinan kaatopaikkojen välissä toimitusjohtajista, jotka kilpailevat hallitsevasta asemasta.

Perhe murtuu korjaamattomasti ja mitä syvemmälle mysteeri menee, sitä vähemmän on toivoa, että sen viimeiset palaset sopivat takaisin yhteen. Sen teollisuuden hallitsemassa maailmassa on liikaa melua, liikaa häiriötekijöitä. Nouseva suo on niellyt heidät kokonaisiksi, aivan kuten sen likaisia ​​katuja reunustavat kodittomat ihmiset ja epätoivoiset kultistit rukoilevat pakoa.

Android istuu kuorma-autossa Norcossa.

norco on järkyttävä osoita ja napsauta seikkailupeli, joka ylittää nykypäivän amerikkalaisen kapitalismin tavanomaisen kritiikin mediassa. Sen sijaan, että se hioisi järjestelmän pintavirheitä, se lähentää henkilökohtaisia ​​tietulleja. Perhe ajautuu erilleen lietemeressä. Esikaupunkien asukkaat joutuvat syrjään, kun öljytornit varastavat siluetin. Ainoa toivo säilyttää Norcossa jäljellä olevat ihmiskunnan palaset on päästä pois kaupungista – riippumatta siitä, kuinka pitkälle sen asukkaiden on mentävä tehdäkseen niin.

norco on nyt saatavilla Steamissa ja itch.io:ssa. Se on saatavana osana Xbox Game Passia PC:lle.

Toimittajien suositukset


Leave a Comment