Paavi vierailee “Peace Labissa” kehottaakseen ihmisyyttä ja ihmisarvoa siirtolaisten kohtelussa

ROOMA – Paavi Franciscus vieraili maltalaisessa siirtolaisten tervetulokeskuksessa sunnuntaina ja tuomitsi heitä usein kohdeltavan välinpitämättömyyden ja kehotti sen sijaan inhimillisyyttä ja ystävällisyyttä. Se oli hänen viimeinen tapahtumansa hänen viikonloppumatkallaan Maltalle ennen paluutaan Roomaan.

Puheessaan Johannes XXIII:n rauhanlaboratoriossa Zurrieqissa, Maltalla, paavi Franciscus totesi, että hänen lyhyen 2.-3. huhtikuuta matkansa logo kuvastaa Apostolien teoissa kuvattua Pyhän Paavalin haaksirikkoa Maltalla.

Tuhannet miehet, naiset ja lapset ovat myös kokeneet omia haaksirikkouksiaan yrittäessään ylittää Välimerta viime vuosina, ja usein nämä matkat päättyvät tragediaan, hän sanoi.

“Näissä tapahtumissa näemme tapahtuvan toisenlaisen haaksirikon: sivilisaation haaksirikkoa, joka ei uhkaa vain siirtolaisia ​​vaan meitä kaikkia”, paavi sanoi ja sanoi, että tämä voidaan pysäyttää vain “toimimalla ystävällisesti ja inhimillisesti – ottamatta huomioon ihmisiä.” vain tilastoina, mutta… mitä ne todella ovat.”

Paavi Franciscus vieraili niin kutsutussa “Peace Lab” sunnuntaina, ja hänen oli määrä mennä suoraan lentokentälle paluulennolle Roomaan.

Fransiskaanisen isä Dionysius Mintoffin vuonna 1971 perustama keskus edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia. Keskus sijaitsee Ħal Farissa, yhdessä Maltan teollisuusalueista, jossa käytiin kovaa taistelua toisen maailmansodan aikana ja joka on ollut viimeiset 20 vuotta. omistettu erityisesti siirtolaisten auttamiseen.

AIHEUTTAA: Maltalla paavi vierailee “rauhanlaboratoriossa” kodittomille siirtolaisille

Lyhyessä tervehdyksessä paavi Franciscukselle hänen saavuttuaan keskukseen Mintoff sanoi, että kukaan ei koskaan halua jättää kotiaan ja rakkaitaan taakseen, “mutta sota, nälkä ja kyvyttömyys rakentaa omaa ja lastensa tulevaisuutta” työntävät usein. ihmiset pakenemaan turvallisuuden vuoksi.

“Tiedämme, että nämä ihmiset rodusta tai uskonnollisesta uskosta riippumatta ovat Jumalan lapsia, hänen ehdottoman, hellästi rakkautensa vastaanottajia”, hän sanoi ja korosti, että kristityt “on kutsuttu tarjoamaan heille konkreettisella tavalla hyväksyntää ja elämän mahdollisuus. .”

“Teidän kiireelliset vetoomuksenne olla lähellä heikoimpia kannustavat meitä tekemään parempaa ja jatkamaan päivittäistä tehtäväämme niitä kohtaan, jotka joko rajoitetuksi ajaksi tai pysyvästi laskeutuvat saarellemme paeta kurjuutta ja parempaa elämää.” hän sanoi.

Muuttoliike on pitkään ollut Franciscuksen paavin kulmakivi, ja kysymys on yllättäen noussut esiin hänen Maltan-vierailunsa aikana, joka on jo vuosia kantanut suurimman osan Euroopan siirtolaiskriisistä.

Noin 200 siirtolaista oli paikalla paavi Franciscuksen vierailulla keskustassa sunnuntaina, joista kaksi antoi lyhyen todistuksen.

Yksi nigerialainen mies, Daniel Jude Oukeguale, kertoi matkustaneensa aavikon halki Libyaan ja yrittäneensä ylittää Eurooppaan kolme kertaa, ja lopulta hän onnistui kolmannella yrittämällä. Hän sanoi, että hän maksoi salakuljettajille suuria summia – siirtolaiset joutuvat usein maksamaan tuhansia euroja – ja teki satunnaisia ​​töitä välillä, kun yritettiin saada uusi ylitys, ja niitä, jotka eivät pystyneet maksamaan, kidutettiin, kunnes he selvittivät velkansa.

Oukeguale kertoi joutuneensa eri pidätysleireihin matkan varrella, mikä sai hänet tuntemaan itsensä pikemminkin rikolliseksi kuin ihmiseksi ja sai hänet melkein menettämään toivonsa.

Paavi kuuli myös toiselta siirtolaiselta nimeltä Siriman Coulibaly, joka on asunut Maltalla neljä vuotta ja joka puhui siirtolaisten usein kohtaamasta hyväksikäytön vaarasta ja sanoi, että paenneet tekevät niin löytääkseen rauhan, turvallisuuden ja demokratian.

Puhuessaan paavi Franciscus viittasi niiden ihmisten ahdinkoon, jotka nyt pakenevat sotaa Ukrainasta, sekä kaikkialta Aasiasta, Afrikasta ja Amerikasta kotoisin olevien ihmisten ahdingosta, jotka ovat jättäneet kotinsa turvaa etsimään. “Ne kaikki ovat ajatuksissani ja rukouksissani tällä hetkellä”, hän sanoi.

Juurien jättäminen taakse jättää jälkensä, Francis sanoi. “Ei vain sen hetken tuskaa ja tunteita, vaan syvä haava, joka vaikuttaa kasvumatkaasi nuorena miehenä tai naisena”, jonka hän sanoi, että se voidaan parantaa vain ystävällisyydellä ja hyväksymisellä.

Hän sanoi, että tällaista ystävällisyyttä voi olla vaikea löytää vastaanottokeskuksista, mutta korosti, että kristityille on vaakalaudalla heidän uskollisuutensa Jeesukselle, joka evankeliumeissa sanoi: “Olin muukalainen ja te otitte minut vastaan”.

Tässä mielessä hän kiitti kaikkia niitä, jotka auttoivat Peace Labin perustamisessa ja jotka työskentelevät ja tekevät siellä vapaaehtoistyötä vieraanvaraiseksi paikaksi. Hän toivoi, että siellä oleskelevista siirtolaisista tulee vastauksena saamastaan ​​ystävällisyydestä vuorostaan ​​”todistajiksi ja tervetuloa ja veljeyttä edustavat edustajat.”

”Se on unelma, jonka haluan jakaa kanssasi ja jonka annan Jumalan käsiin. Sillä mikä on mahdotonta meille, ei ole mahdotonta hänelle. Uskon, että on tärkeintä nykymaailmassa, että siirtolaisista tulee todistajia ihmisarvoiselle ja veljelliselle elämälle välttämättömistä inhimillisistä arvoista, hän sanoi.

“Tämä on tie! Veljeyden ja sosiaalisen ystävyyden tapa”, hän sanoi ja kutsui tätä “ihmisperheen tulevaisuudeksi globalisoituneessa maailmassa”.

Franciscus huomautti, että unelmat vapaudesta ja demokratiasta, joiden kanssa niin monet siirtolaiset lähtevät kotoa, asettuvat usein vastakkain matkan karuun todellisuuden ja monien tapojen kanssa, joilla heidän ihmisarvoaan loukataan, “valitettavasti toisinaan toimivaltaisten viranomaisten avun kanssa. ”

Edistyminen alkaa “ihmisten arvokkuudesta”, hän sanoi ja lisäsi: “Älkäämme pettykö kaikkiin niihin, jotka sanovat, että “mitään ei voida tehdä”. “nämä ongelmat ovat liian suuria meille”; “Anna muiden huolehtia itse, kun minä teen omia asioitani.” Ei. Älkäämme koskaan joutuko tähän ansaan.”

Pikemminkin hän kehotti yhteiskuntaa kaikilla tasoilla “sytyttämään veljeyden tulta, jonka ympärille ihmiset voivat lämmitellä, nousta ylös ja löytää uudelleen toivon.

– Vahvistakaamme sosiaalisen ystävyyden kudosta ja kohtaamiskulttuuria tämän kaltaisista paikoista alkaen. Ne eivät ehkä ole täydellisiä, mutta ne ovat todella “rauhan laboratorioita”, hän sanoi.

Seuraa Elise Ann Allenia Twitterissä: @eliseannallen

.

Leave a Comment