Pekingin maailmankuva on tärkeä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta

Turistit katsovat Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten ja paralympialaisten maskotteja Bing Dwen Dweniä ja Shuey Rhon Rhonia Pekingin olympiapuistossa 6. huhtikuuta. [Photo by Zou Hong/chinadaily.com.cn]

Yhteisön rakentaminen, jolla on yhteinen tulevaisuus ihmiskunnalle, osoittaa kaikille avointa maailmankatsomusta, jota ei määrittele rajat tai syrjintä, ja tällainen ajattelu on ihmiskunnan tulevaisuuden perusta, foorumi kertoi.

Martin Jacques, brittiläinen Kiinan tutkija ja asiantuntija, sanoi, että Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä on silmiinpistävä ero heidän asenteissaan.

Jacques puhui seminaarissa Jointly Promoting Global Development and Building a Community with a Jaettu tulevaisuus ihmiskunnalle, joka pidettiin videolinkin kautta keskiviikkona Pekingissä ja Lontoossa.

Hän sanoi, että Yhdysvallat on sitoutunut singulaarisuuteen ja niiden maiden poissulkemiseen, jotka se pitää erilaisina ja siksi mahdottomana hyväksyä. Kiina on mentaliteettinsa puolesta moniarvoinen.

“Se ei vaadi muiden maiden olevan sen kaltaisia. Päinvastoin, Kiina uskoo, että muut maat eivät voi olla sen kaltaisia, koska sen oma historia ja kulttuuri ovat niin erilaisia ​​ja ainutlaatuisia”, hän sanoi.

Erilaisuuden hyväksyminen

Kiinan erilaisuuden tunteen juuret ovat sen omassa historiassa, aivan kuten Yhdysvaltojen singulaarisuuden ja homogeenisyyden vaatimuksen alkuperä voidaan jäljittää sen läheiseen intiaanien tuhoamiseen. Sitä vastoin Kiina on erittäin pitkän historian aikana löytänyt tavan mahdollistaa ja omaksua monimuotoisuus, Jacques sanoi.

“Historiallisten ja maantieteellisten olosuhteiden perusteella Kiina oppi rinnakkaiselon periaatteen. Moniarvoisuudesta tuli sen toinen luonto. Se oli osa Kiinan DNA:ta”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että siitä lähtien, kun Westfalenin rauha allekirjoitettiin vuonna 1648, lännen näkemystä on määritellyt kansallisvaltio ja maailman jakautuminen kansallisvaltioihin.

“Kiinan lähtökohta sitä vastoin on tianxia, ​​(tai) kaikki taivaan alla, maailma, joka on avoin kaikille ja jota ei määrittele rajat tai syrjintä”, hän sanoi ja lisäsi, että yhteisön rakentaminen, jolla on yhteinen tulevaisuus ihmiskunnalle. tianxian käsitteestä.

“Kaksi aikamme tärkeintä kysymystä – pandemia ja ilmastonmuutos – osoittavat, kuinka globalisoituneessa maailmassa tällainen ajattelu on ihmiskunnan tulevaisuuden perusta. Itse asiassa tulevaisuutemme riippuu siitä.”

Hän lisäsi, että viime kädessä maailman edessä oleva haaste ei ole “joko tai” vaan rinnakkaiselo, ja Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen suhteen on oltava rinnakkaiselon ytimessä.

Lancasterin yliopiston englannin professori Tony McEnery sanoi, että yhteistyö on kaksisuuntainen katu, jota pitkin liikenne kulkee sekä avaruudessa että ajassa.

Keskinäisen kunnioituksen tarve yhteisymmärryksen rakentamisessa ei tarkoita yhden kulttuurin tarvetta mukautua toisen normeihin. Se on pikemminkin kehotus molemminpuoliseen kunnioitukseen ja ymmärrykseen, hän lisäsi.

.

Leave a Comment