Aina muuttuvat mielialat: Ihmisyyden ääni

Kirjailija: Rajmohan Sudhakar


Maailmanmusiikki on menettänyt paljon rodullisen, poliittisen ja maantieteellisen kyyhkytyksen vuoksi, ja se on selvinnyt kulttuurisista omistusyrityksistä. Digitaalisen aikakauden teknologiapainotteinen luomisprosessi työntää musiikillista kekseliäisyyttä edelleen reunalle, houkuttelee taiteilijoita olemaan luovia tarpeen mukaan ja jakamaan sisältöä avoimen kunnianhimoisten yrittäjien parhaalla mahdollisella tavalla – varmasti yksi aikamme absurdeista.

Jotkut muusikot boikotoivat sitä Grammyt siitä, mitä he pitivät ryhmän herkkyyteenä supistaa niin rajaton pyrkimys kuin musiikki siihen, mitä se luulee taiteen muodostavan, lähettäen kuitenkin voimakkaan viestin. Oli outoa, ettei Grammy-palkintoja pitänyt legendana Lata Mangeshkarja hänen työnsä, joka ansaitsee muistaa jopa postuumisti seremoniassa, vaikka palkitsee kaupunkimusiikkia.

Edellä mainitussa kyyhkytyksen ja profiloinnin yhteydessä keskeinen nykymuusikoiden ryhmä, johon viitataan, on Khruangbin. Khruangbin on yhtyeen nimi, joka tarkoittaa thaimaaksi lentokonetta. Yhdysvaltalaisessa yhtyeessä on kolme jäsentä – kitaristi, basisti ja rumpali, jotka kokoontuivat jossain 100-luvun lopulla ja tekivät myös yhteistyötä samanhenkisten artistien kanssa.Khruangbinin musiikki on niin eklektistä, että sitä on vaikea sijoittaa mihinkään genreen. Trion teos on harvinaista musiikillista innovaatiota ja evoluutiota hukutamatta kuuntelijaa popkulttuurimotiiveilla. Todella virkistävää. Musiikin on helppo ylittää asetettuja rajoja ja sosiopoliittisia esteitä, mutta sen ylittäminen joksikin täysin tärkeäksi, omaperäiseksi ja eetteriksi, joka on herättänyt kulttuurien välisiä vaikutteita maantieteelliseltä alueelta, on melko harvinainen saavutus.

Se, mitä Khruangbin on saavuttanut, oli mahdotonta monille musiikin neroille – luoda musiikkia, joka on todella “kansainvälistä” lyhytkestoisina kappaleina ja kuulostaa yhtä hyvältä kuin mikä tahansa genre, samalla kun se ei kuulu mihinkään. Eräänlainen musiikillinen vallankumous, joka vastustaa aikojen sosiokulttuurisen lokeroitumisen hyväntekijöitä (lue aloittelevaa tekniikkaa), joka on vaikuttanut taiteelliseen ja lähes päättänyt nousevan maailman aloittelevien muusikoiden pyrkimykset.

Haasteet luoda todella omaperäinen sävellys eri kansojen musiikista inspiroituneena ovat vaivanneet niin sanottua maailmanmusiikkia niin pitkään. Khruangbin on maailmanmusiikin täysi-ikäisyys. Ehkä idässä tällä on paljon tekemistä musiikillisen pedagogiikan ja sosiokulttuuristen kaikukammioiden jäykkyyden ja ortodoksisuuden kanssa. Jäykkä musiikki muistuttaa epäharmoniaa. Jos ei voi tuntea olonsa mukavaksi omassa ammatissaan arvostaessaan toisen musiikillisia vivahteita, ei ole yhtymäkohtaa.

Kun kulttuurit kohtaavat musiikkiesityksissä, yleensä tapahtuu keskustelu perinteistä, jotka sulautuvat rytmiin ja musiikilliseen mittakaavaan – pohjimmiltaan osoitus virtuoosisuudesta, joka sulautuu musikaalisuuteen, mikä on miellyttävää; yhteisen sävelen löytäminen niin sanotusti. Harvoin se lainaa toisiltaan ja antaa lainatulle materiaalille uuden ulottuvuuden, jonka Khruangbin on kyennyt sisällyttämään musiikkityyliinsä. Ehkä tämä johtuu aidosta ja rehellisestä lukemisesta ja ymmärtämisestä laajemman maailman musiikkikulttuureista eikä rajoitu pelkästään populaarimusiikkiin tai edes jazziin ja souliin.

Esimerkiksi mitä Khruangbin ja hänen suuresti ihailivat Leon Bridges tekevät on ilmiömäistä, tuovat esiin toistensa parhaat puolet ja synnyttävät ylevää, joka syntyy sellaisesta assosiaatiosta, joka näkyy kappaleissa Texasin aurinko ja B-puoli.

Mielestäni mikään muu bändi ei ole luonut niin ainutlaatuista teoskokonaisuutta, joka lähettää kuulijan menneiden tai nykyisten sivilisaatioiden juurille samalla kun murskataan idän ja lännen binaari. Khruangbin pilkaa sellaisia ​​luokituksia, jotka juontavat juurensa muuhun liiketoimintaan, joka on outoa muotia digitaalisella aikakaudella, jolloin digitaalisten viestintätapojen olisi todellakin pitänyt levittää kulttuurista assimilaatiota ja yhteistyötä, joka on juurtunut uuteen kansainvälisyyteen.

Lisäksi viittaus Khruangbiniin johtuu useista syistä. Tiedämme, että seitsemän juurisävelen harmonia tekee musiikista sen mitä se on. Tietyn nuotin läsnäolo tai sen puuttuminen luo valtavia mahdollisuuksia. Pohjimmiltaan musiikki on monimuotoisuuden ruumiillistuma.

Khruangbin, meidän aikanamme, puolustaa monimuotoisuutta aivan kuten mikään muu Hindustani klassisen musiikin perinne on tehnyt vuosisatoja niemimaalla kulttuurien yhtymäkohdassa, joka ns Intia Koti.

Nyt ei voi luoda musiikkia, jos siinä olisi vain yksi nuotti. Yritykset päättää kuusi muuta nuottia olisivat hulluutta, mitä Intiassa tällä hetkellä tehdään. Älä käytä tätä, älä syö sitä, et voi myydä tätä tai muut ovat uhka identiteetillemme, niin edelleen ja niin edelleen – sama tylsä ​​trooppinen trooppinen trooppinen juoni yhteiskunnassa Karnatakalietsomaan sosiaalista epäharmoniaa, joka nyt tekee ihmiskunnan äänet skaalalta tässä kaupungissa ja sen ulkopuolella.

.

Leave a Comment