Löydä ihmisyytesi itsesi ulkopuolelta

Luin äskettäin kauniisti kirjoitetun ja melko liikuttavan artikkelin julkkisurheiluhahmosta, joka solmi kumppanuuden maailmanlaajuisen kenkäbrändin kanssa julkaistakseen lenkkariyhteistyön. Artikkeli ilmestyi juuri kun lenkkarit putosivat, kuumana tuotantolinjalta ja valmiina markkinoille. Hän kertoi urheilija-suunnittelijan kasvatuksesta, yksityiskohtaisesta luomisprosessista ja ilostaan ​​”asioiden puhumisesta olemassaoloon”. Urheiluhahmo jakoi toiveensa, että tämä lenkkari auttaisi kaupunkien nuoria “löytämään itsensä”.

Teos kertoi tarinan luovasta neroudesta ja kuluttajatuotteen muovaamisesta henkilökohtaisen identiteetin ilmaisuksi. Se oli vakuuttavaa. Todella.

Itsesi keksiminen, itsesi tekeminen, itsesi löytäminen ja itsesi johtaminen markkinoille ikään kuin olisit tuotemerkki.

Olen vain huolissani, kun kuulen ihmisten, jotka pastorin puhuvat itsestään, kuten julkkis puhui tennareistaan. Itse asiassa en ollut valmistautunut siihen, kuinka paljon pastoraalinen palvelus tarkoittaisi sitä, että auttaisin hoidossani olevia sieluja ymmärtämään, että – vaikka maailma yrittää vakuuttaa meidät toisin – se, mikä toimii tennareille, ei sovi ihmisen omaan itseymmärrykseen.

Itsesi keksiminen, itsesi tekeminen, itsesi löytäminen ja itsesi johtaminen markkinoille ikään kuin olisit tuotemerkki.

Onneksi uskomme tarjoaa meille vaihtoehdon, joka vapauttaa meidät.

Vapauttava totuus kuluttajakulttuurille

Sneaker-drop-kulttuurille kristinusko tarjoaa jotain äärettömän vapauttavaa. Raamatun ensimmäisessä luvussa opimme kaksi tärkeää totuutta ihmisyydestämme. Ensinnäkin emme ole tehneet itseämme. Toiseksi olemme jumalallisia kumppaneita, emme kuluttajatuotteita. Meidät on tehty ja meidät on tehty tekemään.

1. Olemme olentoja, emme omia keksintöjämme.

Kuudentena luomispäivänä Genesis toivottaa lukijansa tervetulleeksi kolmiyhteiseen mieleen. Kuuntelemme jumalallista keskustelua, kun päätös julistetaan: “Tehkäämme ihminen kuvaksemme” (1. Moos. 1:26). Tämä liike tulee luomisdraaman huipulle, suurenmoisena finaalina. On kuin Herra olisi halunnut sanoa: “Mikään muu ei kaikessa luodussa järjestyksessä ole verrattavissa tähän elävään, kauniiseen, sykkivään kuvaan itsestäni.”

Monet asiat tietysti johtuvat siitä tosiasiasta, että olemme Jumalan luomia. Mutta itseymmärryksemme vaikutukset ovat ensiarvoisen tärkeitä nykyään. Meidän tulee nähdä identiteettimme lahjana, jonka voimme vastaanottaa nöyrästi ja iloisina. Meidän ei ole tarkoitus määritellä itseämme, löytää itseämme, ilmaista itseämme tai suunnitella identiteettiämme oman luovan neromme mukaan. Ei, olemassaolomme, selvästi sanottu, on johdettua, koska se on syntynyt Toisen suunnitelmista.

Toisin sanoen olemme ihmisiä. Ja sellaisena me löydämme keitä olemme extra meidänhavaitsemalla aikomukset, jotka Tekijällämme oli mielessään tehdessään meidät. Extra meidän on klassinen uskonpuhdistuksen luokka, joka viittaa Kristuksen vanhurskauteen, joka tulee meille meidän ulkopuoleltamme. Mutta meille ei ole annettu vain pelastettua identiteettiämme; itse asiassa ihmisyytemme tulee meille ulkopuolelta – lahjana Jumalalta.

Jumalan suunnitelmat ovat tietysti perusteellisia – kauaskantoisia syvimmistä sisäisistä osistamme ulkoiseen itseemme, ja ne kattavat kaiken sydämemme kaipuuksista pään hiuksiin. Vielä enemmän löydämme kukoistavan – nautimme vain siitä, mikä on totta, kaunista ja hyvää – siinä määrin kuin olemme yhteydessä Luojamme, sanojemme, ajatustemme, tunteidemme ja tekojemme (itse asiassa koko) kanssa. keitä me olemme) istuu tiiviisti hänen huolellisten suunnitelmiensa kanssa. Meidän ei tarvitse keksiä mitään hienoa. Meidän tarvitsee vain elää ja liikkua ja olla päivä kerrallaan ihmisinä, jotka hän teki meistä.

2. Olemme Jumalan kumppaneita, emme markkinoitavia tuotteita.

Kun tiedämme, miten meidät on tehty, voimme alkaa ymmärtää, mitä varten olemme.

Herra saa ihmiset olemaan suhteessa hänen kanssaan, osallistumaan hänen jumalalliseen elämäänsä, tuntemaan hänet ja nauttimaan hänestä ikuisesti. Hän tietää myös, että nautimme hänestä syvästi ja elämme täysillä osallistujina, emme katsojina. Hänen jumalalliset suunnitelmansa antavat meille etuoikeuden tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Olemme kumppaneita, emme pelinappuloita globaalissa taloudessa tai tuotteita, joita maailma käyttää ja kuluttaa.

Elävässä yhteydessä Jumalan kanssa on jumalallinen tehtävä olla hedelmällinen, lisääntyä ja hallita. Jumala on antanut meille luomiskyvyn ja jumalallisen luvan käyttää hänen moninaisia ​​lahjojaan valjastaen kaiken luomakunnan kauneuden ja kirkkauden virraksi. Logiikka menee näin: hän on kaiken herra, universumin kuningas, ja hän haluaa sijoittaa kuvien kantajia kaikkialle maailmaansa kutsuen meitä yhteistyöhön hänen kanssaan toimimalla ahkerasti ja jaloisesti pyhässä velvollisuudessaan laajentaa hänen tuotantoaan. ja siunaustyötä maan ääriin asti.

Ihmisten tulee hallita maailmaa Herran rinnalla, houkutella luovasti potentiaalia universumin jokaisesta säikeestä ja hoitaa maailmaa tavalla, joka miellyttää häntä ja tyydyttää meitä.

Lihaskuitumme, hermosolumme, ajatuksemme, kaipuuksemme ja tunteemme tulee ohjata jumalalliseen palvelukseen. Ihmisten tulee hallita maailmaa Herran rinnalla, houkutella luovasti potentiaalia universumin jokaisesta säikeestä ja hoitaa maailmaa tavalla, joka miellyttää häntä ja tyydyttää meitä. Hänen miellyttämisensä on loppujen lopuksi sitä, mitä hän tarkoittaa ollakseen elossa.

Kumppanuus, joka Jumala kutsuu ihmiset, kun sitä lähestytään harkitusti, tuo arkisiin hetkiin transsendenttista makua. Kun aloitat työpäiväsi maanantaina tai hoidat pientä lasta torstai-iltapäivällä (tai molemmilla), olet ryhtymässä yhteistyöhön Jumalan itsensä kanssa.

Sinua ei luotu selvittämään, kuka olet sisään haudatun “sinän” löytämisen polun kautta. Sinun ei tarvitse tehdä omia muokkauksiasi tai asettaa julkaisupäivää. Et ole brändi, joka julkaisee uuden tuotteen nimeltä “kuka minä todella olen”.

Ei, elämäsi on extra meidän lahja. Voit iloita siitä, että olet Luojan tekemä, ja sitten liittyä hänen seuraansa ja osallistua hänen luovaan työhönsä. Eläminen tämän vastaanotetun identiteetin valossa Jumalan kumppanina on vapauttavampaa ja tyydyttävämpää kuin mikään, mitä maailma voi tarjota.

Leave a Comment